Cum îți definești strategia de mediul de lucru digital

Multe companii importante și agenții guvernamentale au stabilit o strategie privind locul de muncă digital pentru a face față schimbărilor de pe piață. Locul de muncă digital a eliminat granițele de comunicare și modifică experiența angajaților, transformând-o într-una care promovează eficiența, creșterea și creativitatea prin îmbinarea inteligentă a tehnologiei pe care multe firme o utilizează în prezent.

Cu toate acestea, cheia succesului este execuția unei strategii privind locul de muncă digital, care trebuie să fie capabilă să genereze o transformare semnificativă în întreaga organizație.  

Lipsa unui plan digital care să reunească toate lansările poate duce la multe probleme. Trebuie să creezi un mediu de lucru digital pentru a îndeplini așteptările unei forțe de muncă mereu conectate și pentru a rămâne în fața rivalilor. Acesta este un loc în care lucrătorii pot colabora și comunica cu ușurință, unde procesele îi ajută să aibă mai mult succes și unde tehnologia îi ajută să inoveze. 

Începe prin a forma o echipă de mediu digital, care să includă lideri din domeniul IT, resurse umane și afaceri și care să se ocupe de transformarea digitală a companiei. Acest lucru include elaborarea unui plan clar cu obiective măsurabile, cum ar fi "trecerea la păstrarea înregistrărilor fără hârtie în următorul trimestru".  

  • Oameni (conectați-vă, comunicați și colaborați eficient);  
  • Procese (analiza și optimizarea proceselor de afaceri actuale, proiectarea și implementarea de noi fluxuri de lucru și crearea unui mediu de lucru digital flexibil și receptiv);  
  • Tehnologii (utilizați instrumentele software corecte pentru a pune bazele transformării digitale);  
  • Întreprinderi (identificarea, dezvoltarea și implementarea noilor modele de afaceri digitale potrivite pentru a obține un avantaj competitiv).  

Locul de muncă digital este alcătuit din mai multe elemente diferite. Tehnologia este doar unul dintre ele. Cheia este să înțelegi cerințele angajaților tăi. Confirmă-ți criteriile minime pentru ca departamentele să elaboreze planuri anuale de implementare a locului de muncă digital. Poți utiliza aceste informații pentru a crea o strategie de gestionare a schimbării și pentru a elabora o strategie a locului de muncă digital pentru a-l alinia la infrastructura existentă (intraneturi, portaluri, CRM și alte platforme), precum și la cultura de lucru a companiei tale.  

Fă primii pași către un birou digital prin eliminarea birocrației, îmbunătățirea comunicării și organizarea operațiunilor. Să permiți personalului tău să fie înconjurat de hârtii în timp ce completează săptămânal formulare pe suport de hârtie pentru departamentele juridic și financiar, nu este o idee bună. 

În schimb, poți utiliza suita MS Office 365 sau Google Docs pentru a comunica fără efort documente electronice cu departamentele financiar și juridic. Mutarea e-mailurilor în cloud sau a documentelor în OneDrive poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea fluxurilor de lucru, permițându-ți să vizualizezi, să partajazi și să colaborezi în siguranță cu toate informațiile tale.  

Acum poți pune pur și simplu puterea tuturor materialelor, oamenilor și informațiilor tale în buzunarul fiecărui angajat - mai ales atunci când aceștia sunt în mișcare - deoarece Office 365 și Google Workspace continuă să ofere instrumente și caracteristici suplimentare. Poți dezvolta noi forme de cooperare în timp ce integrezi diverse aplicații și îmbunătățiți securitatea datelor.  

De asemenea, este foarte important să reunim oamenii, instrumentele și procedurile pentru a construi o cultură organizațională puternică în care toată lumea să aibă succes. Angajații tăi pot să-și verifice e-mailurile în mișcare, să actualizeze și să partajeze fișiere de pe orice dispozitiv, să colaboreze și să facă schimb de idei pe marginea unor documente și proiecte în timp real și să participe la întâlniri online pentru a deveni mai productivi și pentru a crește potențialul companiei tale.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail