Intro | Ce vei învăța în acest modul

În drumul tău spre a avea o afacere sănătoasă și solidă, care vine în ajutorul clienților și le face viața mai bună sau mai ușoară, vei avea nevoie și de bani pentru dezvoltarea ei. Dacă la început fondurile proprii vor fi poate suficiente ca să începi activitatea, pe măsură ce crești o să fie nevoie de finanțări consistente.

Din fericire, existe mai multe instrumente pe care le poți folosi, iar despre ele și bunele practici de a le utiliza vei învăța chiar în acest capitol. La finalul său, vei ști: 

  • Când e momentul potrivit să obții finanțare printr-un business angel, un fond de investiții sau un credit bancar, de exemplu
  • Să evaluezi avantajele și dezavantajele fiecărui instrument de finanțare, ca să iei cea mai bună decizie pentru tine și afacerea ta
  • Să alegi investitorii potriviți și să construiești o relație sănătoasă cu aceștia 
  • Îți creezi un pitchdeck corect și să susții prezentări convingătoare pentru a povesti altora despre afacerea ta. 

Iată despre ce subiecte vei învăța aplicat în articolele din acest capitol:

#Crowdfunding 

De ce este acesta cel mai la îndemână instrument pentru o bună parte din afacerile la început, cum funcționează și cum îl folosești ca să îți validezi ideea și ca să faci primele vânzări.

#Finanțare

Ce instrumente de finanțare există, în ce momente sunt ele potrivite și care sunt ”grupele” sau nivelurile de finanțare. Bonus - cum îți crești șansele de a primi o finanțare.

#Credite bancare 

Sunt ele cu adevărat o opțiune pentru primii pași în antreprenoriat? Care sunt criteriile de acordare a unui credit bancar pentru o afacere mică, în ce moment e recomandat să apelezi la un credit și ce alternative ai.

#Pitching

Ce trebuie să conțină un pitch, cum ții un discurs convingător și cum construiești un pitchdeck care să fie exact ceea ce îți doresc investitorii.

#Investitori

Cum alegi pe cine contactezi, cum îi abordezi, ce caută într-un startup pe care să îl susțină și ce principii să urmezi ca să aveți o relație de colaborare fructuoasă. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail