Cele mai populare servicii de streaming pe care le poți utiliza

Mulți pasionați de muzică îți ascultă melodiile doar prin intermediul serviciilor de streaming, cum ar fi Spotify și Apple Music. Deși suma de bani pe care un artist o poate câștiga din streaming este adesea infimă, aceste puncte de vânzare nu trebuie neglijate.

Când vine vorba de descoperirea unor artiști noi, acestea pot fi foarte utile. Faptul că piesa ta este inclusă într-o listă de redare Spotify te-ar putea ajuta să-ți lansezi o carieră și să-ți crești vânzările pe termen lung.  

Pentru că numărul abonamentelelor de streaming muzical sunt în creștere rapidă, este nevoie ca munca ta să fie disponibilă pe toate platformele principale pentru fiecare lansare. Acest lucru este valabil mai ales pentru muzicienii aflați la început de drum, deoarece este o metodă eficientă de a atrage atenția și de a stabili un număr de fani care, în cele din urmă, îți vor descărca melodiile sau vor cumpăra CD-uri și vinil și bilete la concerte.  

  • SoundCloud | Deoarece SoundCloud are o comunitate atât de largă de utilizatori și curatori, plasarea muzicii pe site poate ajuta piesa ta să obțină o expunere mai mare. În ciuda faptului că nu este o platformă de vânzări, utilizatorii Pro pot modifica sau adăuga un link "Buy" (Cumpără) la metadatele piesei pentru a permite fanilor să cumpere muzica de pe un alt site web.   
  • Spotify | Spotify, care are peste 356 de milioane de utilizatori activi și 158 de milioane de abonamente, este ideal pentru a îți aduce muzica în fața a milioane de potențiali ascultători noi. Se preconizează că suma de 8 miliarde de dolari plătită titularilor de drepturi va crește în următorii ani, iar Spotify, cu o compensație medie de 0,0044 dolari pe piesă pentru fiecare artist, v-ar putea ajuta să vă creșteți vânzările.  
  • Apple Music | Apple Music, care a debutat în 2015 ca o divizie a magazinului de descărcări iTunes, s-a alăturat puțin mai târziu decât Spotify la revoluția streamingului. De atunci, a ajuns la peste 60 de milioane de abonați și plătește muzicienii cu o medie de 0,0074 dolari pe melodie, ceea ce face ca intrarea pe Apple Music să fie la fel de vitală pentru a obține vizibilitate ca și intrarea pe Spotify.  
  • YouTube Music | Google Play Music a fost înlocuit de YouTube Music ca serviciu de abonament de streaming muzical al companiei. Prin intermediul Art Tracks, acesta este, de asemenea, puternic interconectat cu platforma YouTube, oferind artiștilor o acoperire globală de peste 1 miliard de persoane. A-ți pune muzica pe YouTube Music este o metodă extraordinară de a te face remarcat, dar și de a câștiga bani din streaming și publicitate.  
  • Amazon Music | Amazon are propriul serviciu de streaming muzical pe bază de abonament, Amazon Music, pe lângă faptul că este un important distribuitor de muzică în format fizic. Având o audiență globală atât de mare, dacă îți pui melodiile pe Amazon Music, vei ajunge în fața a milioane de potențiali fani și vei avea acces la Amazon Music pentru artiști, care îți va permite să-ți revendici profilul de artist și să accesezi o mulțime de informații globale despre fluxurile și datele de performanță.  
  • Tidal | Tidal este un serviciu norvegian de streaming muzical care se concentrează pe oferirea de conținut audio fără pierderi de înaltă calitate, precum și de secvențe unice din spatele scenei și caracteristici suplimentare pentru abonați. În industria platformelor de streaming, Tidal promite să plătească cel mai mare procent din redevențe muzicienilor.  

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail