Stop & Reflect - Digitail | Ce am învățat în 2021

“Planul a fost să creștem baza de clienți din US și am reușit! Soluția pentru clinici a devenit matură și am ajuns să fim singura soluție all-in-one de pe piață care este încă independentă”, spune Sebastian Gabor, Founder @ Digitail.io.

La final de an, facem un pas în spate și privim către ceea ce a însemnat 2021 pentru ecosistemul local și reprezentanții săi, antreprenori sau susținători ai acestora - de la provocări și lecții învățate (și au fost din plin și anul acesta), la succese și momente de celebrare. #stopandreflect este o serie de interviuri cu fondatori, consultanți, mentori sau investitori locali și ocazia cu care deschidem o conversație necesară despre lecțiile lui 2021, deciziile pe care le-a adus și intențiile cu care intrăm într-un nou an.

Citește concluziile fiecăruia, învață din ele și nu uita să-ți faci propria retrospectivă înainte să începi cu energie noul an.


Cum a început povestea Digitail? 

Totul a început în 2018. Cu un an înainte făcusem un “exit” din startupul anterior pe care îl începusem încă din 2011 doar cu un laptop de acasă. După acest ”grandios exit”, destul de mare cât să plătesc datoriile acumulate în decursul celor aproape 7 ani, am trecut printr-o perioadă de 6 luni în care am schimbat domiciliul din Iași în Barcelona, și m-am găsit într-o situație neașteptată. În loc să mă bucur de noul mediu, nu reușeam să găsesc un motiv clar pentru care să mă trezesc dimineața. În acești 7 ani mă obișnuisem să am un scop în fiecare zi. O idee pentru care să lucrez și prin care să aduc un impact pozitiv lumii.   

După mai multe conversații cu Ruxandra și Alex, am început să creionăm o viziune pentru “pet care”. Pentru noi era un subiect drag și inițial dorința era să îmbunătățim experiența noastră de “pet parents”. Așa că am pornit la drum împreună. 

Cu ce planuri/gânduri ați început 2021? Cum s-au întâmplat/schimbat ele?  

Planul a fost să creștem baza de clienți din US și am reușit! Soluția pentru clinici a devenit matură și am ajuns să fim singura soluție all-in-one de pe piață care este încă independentă. 

Am reușit să investim și în aplicația mobilă pentru parinții de animale, care a început să devină un tool esențial pentru aceștia.

  • Echipa a crescut de la 8 la aproape 30. Am crescut accelerat și am devenit mai buni în a ne organiza remote cât și a lucra împreună.
  • Ca provocări, ne-am dorit să păstram standarde înalte și să nu acceptam lucruri ”good enough” și să înțelegem că noua piața pe care ne extindem are o cultură complet diferită și este mult mai competitivă. 
  • La nivel de creștere, am depășit 3000 de veterinari global care folosesc Digitail, iar in US, cu toate că am început anul cu doar 4 clienți, ne apropiem deja de 100. 
  • Ca decizii grele au fost decizii legate de echipă și de momente în care ne-am dat seama ca nu era o potrivire bună. 

COVID-19 a accelerat creșterea ”pet care” dar în același timp, a cauzat o lipsă acută de veterinari care se traduce în faptul că veterinarii nu mai au timp și sunt ocupați.  

Lucruri care v-au inspirat/impulsionat

Faptul că am rămas singura soluție independentă, că suntem perfect pozitionați pentru ce urmează și că avem ocazia să ajutam veterinarii și părinții de animale să asigure o calitate a vieții pentru animale mai ridicată.

Care sunt lucrurile cu care vă mândriți cel mai tare în 2021?  

Avem prima universitate din US care începe să folosească Digitail. Avem primele spitale de animale mari (cu peste 100 de angajați) care se bazează pe sistemul nostru și ne pregătim să facem onboarding celui mai mare ONG pentru animale din US.  

Pentru ce ești recunoscător la final de 2021? 

Pentru colegii uimitori pe care îi avem și pentru pasiunea fiecăruia pentru ceea ce facem. Pentru poziția privilegiată în care am fost feriți de dezavantajele pandemiei. Pentru ocazia că învățăm ce înseamnă să crești international și accelerat. 

Cum vă uitați acum la 2022? La ce vă așteptați, pentru ce planificați, pe ce o să vă concentrați? 

Ne pregătim de Series A și să intrăm într-un ritm scalabil de creștere. Ne dorim să construim procese replicabile și să setăm fundația pentru a putea tripla mărimea echipei.


Poți urmări Digitail în continuare și pe: 

Website | Facebook | Instagram

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail