💊 Pastila de antreprenoriat #4: Cei mai implicați angajați din Europa, Innovators for Children & landing pages eficiente

Deși se apropie perioada concediilor, business must go on, ca să-i parafrazăm pe cei de la Queen. Ca în fiecare săptămână, am răscolit internetul în lung și-n lat ca să venim cu cele mai relevante și actuale știri. Bine ai revenit la „Pastila de antreprenoriat”!

În acest episod vorbim despre cât de digitalizate sunt IMM-urile românești (foarte puțin), cât de implicați sunt angajații români (foarte mult) și unde găsești cursuri gratuite de sustenabilitate în afaceri. În plus, afli de ce ai vrea să devii plătitor de TVA și care e cel mai puternic instrument de marketing online pentru businessul tău.


  • S-au lansat înscrierile pentru cea de-a șasea ediție Innovators for Children, acceleratorul dedicat soluțiilor tehnologice care îmbunătățesc viețile copiilor și tinerilor prin inovare scalabilă. De asemenea, pentru cei pasionați de sustenabilitate și tehnologie verde, Romania ClimAccelerator – cel mai complex accelerator din țară dedicat startupurilor greentech mai primește înscrieri în Idea Stage până pe 5 iulie.
  • România se află pe ultimul loc la capitolul digitalizare printre țările din Uniunea Europeană, chiar sub nivelul Bulgariei. Află cine stă cel mai bine la capitolul digitalizare în UE, dar și care sunt motivele pentru care am rămas noi în urmă ascultând episodul #5.
  • Academia de Sustenabilitate se extinde în Bulgaria, Croația și Serbia. Descoperă ce înseamnă asta pentru prima platformă românească de e-learning dedicată sustenabilității pentru companii și, dacă ești interesat de circularitate și managementul proiectelor, înscrie-te gratuit pe platforma CASCADE, unde găsești unul din cele mai complexe cursuri pe aceste teme.
  • Prezent până acum doar în București, Cluj și Brașov, Bonapp încheie un parteneriat cu PENNY România și aduce în aplicație reduceri de minim 50%  de la 374 de magazine din 150 de noi orașe.
  • Și o veste bună pe final: România se situează pe primul loc în Europa la „employee engagement” și prinde podiumul și la nivel global, conform raportului Gallup „State of the Global Workplace” din acest an. Dă play episodului și află ce spune asta despre noi, precum și ce poți face pentru ca angajații tăi să nu aibă de a face cu niveluri prea ridicate de stres.

În afară de știrile săptămânii, avem pentru tine și două doze de învățare:

  • Există situații în care să fie avantajos pentru tine ca firmă sau antreprenor să fii plătitor de TVA? Ei bine, da. Află cum și de ce aici
  • Orice afacere online (și chiar și offline) poate beneficia de pe urma creării de landing pages eficiente și trebuie să aibă așa ceva. Mai mult, businessurile care au între 31 și 40 de landing pages au de 7 ori mai multe lead-uri decât cele cu 1 până la 5 astfel de pagini. Descoperă tot ce ai nevoie să știi despre un landing page, precum și elementele care te ajută să construiești unul eficient pentru afacerea ta.

Nu în ultimul rând, te invităm ca în fiecare săptămână pe experience.startarium.ro unde poți să înveți despre domenii esențiale pentru antreprenorii de azi, de la management financiar și AI la crearea de comunități sau de conținut online!  

Gazdele noastre, Maria Bercea – Content curator @ Startarium & Impact Hub Bucharest, și Irina Bădescu – Content writer @ Startarium & Impact Hub Bucharest îți dau întâlnire în fiecare vineri pe Spotify, YouTube, Apple Podcasts și, bineînțeles, pe site-ul Startarium.   

La acest podcast au contribuit Monica-Ioana Buzea (știri) și toată echipa Startarium & Impact Hub Bucharest.  

Grafica: Adina Stroe  

Muzica: Catch It - Yurii Semchyshyn pentru Pixabay

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail