💊 Pastila de antreprenoriat #1: doza ta săptămânală de știri și know-how din ecosistem

Ești abonat la atâtea newslettere încât le-ai pierdut șirul? Știrile care chiar te-ar interesa sunt la mila algoritmului și se pierd prin feed? Ai ajuns în locul potrivit! Aici este „Pastila de antreprenoriat”: podcastul săptămânal care te pune la curent cu noutățile din lumea afacerilor, oportunitățile de care poți profita și ideile interesante apărute în ecosistem!

În acest prim episod din Pastila de antreprenoriat vorbim despre productivitatea microîntreprinderilor, războiul pentru supremație în AI și un startup fondat de trei elevi de liceu. În plus, afli ce tactici de promovare poți folosi fără să investești sume mari în marketing digital.


  • Microîntreprinderile sunt cel mai mare angajator din economie și au cea mai mare rată de profit. Ele reprezintă 93% din numărul total de companii din România, au peste 1 milion de angajați și realizează mai bine de o treime din profitul net din economie.
  • Platforma Educato AI, care ajută elevii pentru Bac, a primit o finanțare de 500.000 de dolari din partea YCombinator, un program prestigios din Silicon Valley. 
  • A avut loc Demo Day Innovation Labs 2024. Află care sunt cele două proiecte din cybersecutiry care au primit finanțare de jumătate de milion de euro din partea Early Game Ventures!
  • xAI, compania de inteligență artificială a lui Elon Musk, a obținut de la investitori nu mai puțin de 6 miliarde de dolari pentru a se dezvolta și a concura cu OpenAI. Suma obținută e una dintre cele mai mari investiții de până acum în domeniul inteligenței artificiale.
  • Startup Nation 2024 își schimbă puțin structura și va avea loc în două etape, oferind cursuri de business înainte de finanțare.
  • Tinerii preferă locurile de muncă sustenabile. Ascultă primul episod și află ce înseamnă asta și ce implicații poate avea pentru afacerea ta.

În afară de știrile săptămânii, în fiecare episod primești și una sau două doze de învățare

  • Află cum împarți equity între co-fondatorii unui startup
  • Descoperă ce tactici de promovare poți folosi pentru afacerea ta fără să investești bugete mari în marketing digital. Poți urmări intervenția lui Andrei Stoica, Managing Partner la stoica.co, aici. De asemenea, te mai poți înscrie până pe 3 iunie la cursul gratuit al lui Andrei de pe platforma Startarium eXperience – Marketing digital pentru afaceri care cresc.

În luna iunie lansăm 4 noi cursuri pe Startarium eXperience! Intră pe experience.startarium.ro și hai să înveți despre domenii esențiale pentru antreprenorii de azi, de la management financiar și AI la crearea de comunități sau de conținut online!

Gazdele noastre, Maria Bercea – Content curator @ Startarium & Impact Hub Bucharest și Irina Bădescu – Content writer @ Startarium & Impact Hub Bucharest îți dau întâlnire în fiecare vineri pe Spotify, YouTube și, bineînțeles, pe site-ul Startarium. 

La acest podcast au contribuit Monica-Ioana Buzea (știri) și toată echipa Startarium & Impact Hub Bucharest.

Grafica: Adina Stroe

Muzica: Catch It - Yurii Semchyshyn pentru Pixabay

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail