Sinteza Noiembrie | 9 oportunități de pus în calendar dacă ești antreprenor

Curios ce te așteaptă în noiembrie dacă ești antreprenor? Varianta pe scurt – foarte multe oportunități. Varianta extinsă o găsești mai jos :)

Ca să îți fie mai ușor să navighezi printre oportunitățile ecosistemului și să nu ratezi vreuna dintre ele, am pus la un loc toate știrile importante din luna noiembrie. Sunt împărțite în lansări de programe pentru antreprenori, evenimente din care poți învăța și apeluri de finanțare la care să aplici. Pe toate le vei găsi grupate în acest fel lună de lună pe Startarium.  

Programe care te ajută să crești 

Pentru antreprenori, viitorul are mereu un anumit grad de incertitudine - chiar dacă azi pare mai necunoscut decât oricând, asta nu înseamnă că nu poți acționa cu sens, chiar acum. Te invităm la o serie de conversații cu experți și consultanți de business, despre cum îți continui afacerea pentru a ajunge din nou pe creștere, cât mai repede.

3 SESIUNI DESCHISE PUBLICULUI, GRATUIT:

  • 12 nov I 18:00 - Consultanță strategică - Cum îmi regândesc radical afacerea
  • 19 nov I 18:00 - Consultanță operațională - Cum îmi optimizez procesele de business
  • 26 nov I 18:00 - Consultanță financiară - Cum obțin finanțare și management financiar

ÎNSCRIE-TE AICI LA SESIUNI

PRIMUL PAS DIN PROGRAMUL Re:BUILD

La început de noiembrie se vor deschide aplicațiile pentru un nou program Startarium - cu locuri limitate pentru 100 de antreprenori - un program concentrat pe susținerea și reconstrucția afacerilor locale. Dacă ești selectat, vei putea lucra aplicat, unu-la-unu, cu experți și consultanți pe direcțiile acestor prime 3 sesiuni deschise publicului larg. Înscriindu-te la sesiunile publice poți opta și să pre-aplici la program, pentru a afla primul când se deschid înscrierile.

AgTech TM by Agroland este un program complet de incubare de startup-uri din România care stimulează și susține inovația în agricultură. Organizatorii caută idei de soluții care se bazează fie pe o tehnologie existentă, cu aplicabilitate nouă sau pe tehnologii noi. Între criteriile de eligibilitate se numără: potențialul de scalabilitate, gradul de utilizare a tehnologiei și impactul ideii în industria agricolă. 

Hackathlonul va avea loc online, între 13-15 Noiembrie 2020, și este dedicat tuturor celor care vor să dezvolte startup-uri tech cu impact direct în agricultură. 

Înscrierile pentru hackathon se pot face până pe 8 noiembrie 2020, ora 23:59, la acest link.

Commons Accel este un program de accelerare equity-free, care vizează idei de business din următoarele domenii: educație și inovație, orașe și comunități sustenabile, responsible business sau medtech.

Înscrierile early bird pentru cohorta 3, care va lua startul la finalul acestui an, au fost deschise - ele pot fi trimise aici

Evenimente din care să înveți 

GPeC Summit este cel mai important eveniment de E-Commerce & Digital Marketing din Europa de Est. Printre speakerii de anul acesta se numără Dan Ariely, Rand Fishkin, Iulian Stanciu (eMAG), Felix Pătrășcanu (FAN Courier) sau Raluca Radu (ANSWEAR)

Inspirat de DevTalks Reimagined și parte din DevTalks România, DevCon Live este un hub de tehnologie ce va fi activ toată luna noiembrie și va susține 4 săptămâni pline de conținut pe subiecte dedicate tehnologiei precum: Java, JavaScript, Web & Mobile și Cybersecurity. Cea de-a doua ediție va reuni, de această dată online, peste 5000 de profesioniști IT și speakeri locali, dar și internaționali, de la companii de renume precum Facebook, Google, Spotify, JetBrains sau Red Hat, de la care participanții vor putea afla noutăți din industrie, dar și exemple de bune practici.

Membrii comunității Startarium beneficiază de 20% discount din costul participării. 

GoTech World este cea mai amplă expo-conferință din Europa Centrală și de Est se va desfășura online anul acesta. Pe lângă Main Stage, Digital Marketing, IT Ops, Security și Java, în 2020 se adaugă noi track-uri de conținut: Retail & E-Commerce Stage, DevOps Stage și Demo Stage. Printre speakerii anunțați se numără Raj Samani, Chief Scientist la McAfee, Tim Mueller, Manager Business Development Worldwide la FedEx și Andy Peart, Chief Marketing & Strategy Officer la Artificial Solutions. 

Evenimentul online reunește peste 10,000 de femei din industria tech, alături de activiști și formatori de opinie de pe întreg cuprinsul globului. Evenimentul include conferințe și paneluri, evenimente dedicate pentru networking, împărtășire de know-how și prezentări de produs. 

#ConnectOpportunities este locul în care explorăm diferitele ocazii de creștere și dezvoltare a business-urilor și aducem mai aproape de antreprenori și profesioniști oportunități curente.

La aceasta editie am invitat 2 startup-uri care inovează în zona de recrutare și resurse umane atât pe piața locală, cât și pe cea globală. Vom discuta despre soluțiile tehnologice scalabile pe care ei le propun și cum se accelerează digitalizarea în HR.
De asemenea, vom explora modul în care Microsoft adoptă și susține în același timp inovația, atât intern, cât și prin parteneriatele dezvoltate cu startup-urile din domeniu.

La acest meetup ne întâlnim cu doi finaliști în competiția Changeneers, Ana-Maria Onică, CEO & Co-fondatoare VoxiKids și Alex Govoreanu, CEO & Co-fondator Questo. Cu ei vom discuta într-o sesiune de peer sharing despre bune practici pe model de business, provocări, strategii de succes, tips & tricks în accesarea de finanțări și investiții pentru startup-uri.

Pe 26 noiembrie discutăm despre domeniul agrifood și oportunitățile pentru antreprenoriat, dar și despre leadership-ul feminin și cum putem susține inițiativele antreprenoarelor din România astfel încât să depășească provocările specifice femeilor în ceea ce privește antreprenoriatul.

>>Vezi aici lista completă a evenimentelor din 2020.  

Dacă vrei să aplici pentru fondurile Horizon și ai nevoie de parteneri, e important să știi că te poți înscrie la evenimente online dedicate networking-ului, împărțite pe tematici de industrie.  

1. Evenimentul de lansare chii - Community for hyperspectral imaging / imagistică hiperspectrală - 5 noiembrie 2020

Tehnologiile de imagistică hiperpectrală colectează și prelucrează informații din întregul spectru electromagnetic. Facilitatează găsirea de obiecte, identificarea unor materiale sau detectarea de procese.

Evenimentul de lansare a comunității va fi urmat de 8 sesiuni online în care membrii comunității vor prezenta tehnologiile și produsele la care lucrează, în cadrul unor sesiuni de pitching de câte 10 minute. Înscrierile pentru sesiuni pot fi făcute până pe 31 ianuarie 2021 la acest link.

2. BE @Smart Manufacturing Matchmaking 2020 – 18 – 20 noiembrie 2020

Evenimentul își propune să creeze o serie de oportunități de colaborare în domeniul proceselor de fabricație smart și industriilor 4.0. Verticalele pe care le vizează includ ioT, AI, robotică sau cyber security. Înscrierile se pot face până pe 19 noiembrie la acest link.

>> Vezi aici lista completă a evenimentelor de networking Horizon din 2020.

Newsletter

Newsletter-ul Startarium

Bilunar, în newsletterul Startarium găsești oportunități curatoriate și materiale utile antreprenorilor.

Abonează-mă