Componentele cheie ale unei strategii digitale

Pregătirea pentru un plan de transformare digitală presupune analizarea condițiilor prealabile. Compania ta va face tranziția mai lin prin elaborarea unui plan de transformare digitală eficient, clar și cuprinzător.

Un plan de transformare digitală este similar cu o foaie de parcurs adaptată pentru a face schimbări semnificative în operațiunile companiei tale. Necesită un angajament financiar semnificativ, precum și timp și cunoștințe tehnice. Pentru a evita riscurile, este întotdeauna o idee bună să te asiguri că echipele tale sunt conduse de lideri tehnici foarte bine pregătiți și experimentați.  

Componenta 1 - Management și viziune  

Componenta aparentă, dar frecvent ignorată, a unui plan de transformare digitală pare a fi o strategie de succes. Ceea ce contează, însă, este "cum și cine" formulează această abordare. Poți să îți digitalizezi afacerea cu o strategie de bază și cu instrumentele potrivite, dar transformarea necesită o mentalitate și o asistență corespunzătoare. Prin urmare, prima și cea mai importantă componentă a unui plan bun de transformare digitală este strategia legată de conducerea adecvată. Păstrând în același timp obiectivele firmei tale, o conducere vizionară cu mentalitatea potrivită poate duce la un plan mai bun, mai ușor, mai eficient din punct de vedere al costurilor și mai eficient în timp pentru a-ți transforma digital firma.  

Componenta 2 - Comunicare și schimbare culturală  

În timp ce treci prin transformarea digitală, pregătește-te pentru o revoluție culturală majoră. Clienții și angajații unei firme sunt, de obicei, reticenți la schimbările mari, ceea ce face ca orice transformare să fie greu de implementat. Orice program eficient de transformare digitală se bazează pe fundamentul culturii. Prin urmare, va ajuta să îți pregătești personalul în avans. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unei comunicări eficiente.  

  • Discută cu echipa ta despre planul de transformare digitală și despre modul în care acesta va aduce beneficii tuturor părților interesate.  

  • Pentru a-ți pregăti personalul, organizează din timp sesiuni de formare cu acesta.  

  • Poți să-ți educi echipa din timp, demonstrându-i cât de important este să se potrivească cultura cu noile proiecte.  

  • Stabilește planuri de formare explicite, ofera actualizări regulate și menține consecvența în încercările tale de a-i liniști.  

Componenta 3 - Optimizarea proceselor  

De câte ori te-ai aflat în mijlocul unei sarcini și ți-ai dorit să găsesti o metodă mai rapidă de a o finaliza? Fiecare organizație are o varietate de proceduri și activități care pot fi îmbunătățite pentru a face ca fluxurile de lucru să se desfășoare mai ușor și mai eficient.  

Prin urmare, în timp ce dezvolți un plan de transformare digitală, ai în vedere optimizarea proceselor de afaceri. Planul trebuie să garanteze că procesele companiei sunt optimizate, atingând în același timp obiectivele specificate pentru clienți și pentru echipa internă. Pentru a obține o producție maximă, strategia trebuie să includă toate activitățile de afaceri interrelaționate.  

Pe lângă optimizarea proceselor de afaceri, trebuie să folosești în mod excelent datele pe care le-ai acumulat de-a lungul timpului. Să analizăm de ce.  

Componenta 4 - Curatorierea datelor  

Una dintre principalele motivații pentru implementarea transformării digitale este găsirea de rezolvări pentru pain points experimentate atât de angajați, cât și de clienți. Dar cum îți vei da seama care sunt aceste probleme?  

Integrarea și analiza datelor te pot ajuta să le localizezi. Atunci când dezvoltă proiecte de transformare, oamenii aleg frecvent tehnologia înainte de a examina datele. Nu așa ar trebui să se procedeze. Poate că știi ce lacune trebuie să acoperi în echipa internă, dar poți omite problemele cu care se confruntă zilnic clienții tăi dacă nu examinezi datele.  

Analiza datelor și diseminarea concluziilor sale pot ajuta echipa să identifice cele mai bune soluții la provocări, permițându-ți să dezvolți un plan de transformare digitală mai bun și să maximizați procesul de transformare.  

Componenta 5 - Implementarea tehnologiilor  

Unul dintre cele mai importante aspecte în dezvoltarea unui plan de transformare digitală este identificarea tehnologiei adecvate pentru compania ta. Încorporarea tehnologiei în afacerea ta va necesita un angajament financiar semnificativ. Prin urmare, trebuie să fie făcut în mod corespunzător pentru a elimina necesitatea unor cheltuieli suplimentare.  

Pentru a face cea mai bună selecție, fiecare plan de transformare digitală va încorpora întotdeauna anumite posibilități împreună cu nevoile lor financiare.  

Trebuie să descoperi cea mai potrivită tehnologie, indiferent dacă actualizezi sistemele existente, modernizați aplicațiile sau implementați sisteme digitale complet noi.  

  • Cloud computing   

Cloud computing are mai multe avantaje pentru compania ta. Îți permite să creezi un birou virtual, oferindu-ți libertatea de a te conecta la compania ta de oriunde și în orice moment. Accesul la datele tale nu a fost niciodată mai ușor, datorită numărului tot mai mare de dispozitive cu acces la internet utilizate în mediul de lucru actual (de exemplu, smartphone-uri și tablete).  

  • Analiza datelor  

Acțiunea de evaluare și analiză a seturilor de date pentru a trage concluzii cu privire la informațiile pe care le conțin este cunoscută sub numele de analiză de date. Metodele de analiză a datelor ajută la descoperirea modelelor în datele brute și la extragerea unor informații utile. Companiile pot utiliza analiza datelor pentru a obține informații în timp real în domeniul vânzărilor, marketingului, finanțelor, dezvoltării produselor și în alte domenii. Aceasta permite echipelor să colaboreze și să producă rezultate mai bune. Companiile o pot utiliza pentru a evalua performanțele anterioare și pentru a îmbunătăți operațiunile comerciale viitoare. Întreprinderile pot utiliza analiza pentru a obține un avantaj competitiv.  

  • Inteligența artificială  

În scurtele sale decenii de existență, inteligența artificială a oferit deja atât avantaje, iar pe măsură ce tehnologia progresează, te poți aștepta la noi soluții și descoperiri și mai interesante. Aceste dispozitive complicate au îmbunătățit eficiența echipelor și au făcut viața de zi cu zi puțin mai ușoară. Aplicațiile AI se vor dezvolta foarte sigur în timp, de la Alexa, la stocarea big data și până la tehnologiile de top de recunoaștere a vorbirii.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail