4GOOD Ambassadors: Interviu cu Indira Abdulvoap

Indira a plecat ca General Manager din multinațională la finalul lui 2014, pentru a testa antreprenoriatul. A dezvoltat propria companie timp de 5 ani, dupa care a făcut exit. Între timp, a fost/este CEO, Business Development Manager sau Innovation Manager la mai multe companii, din industrii diferite. Este business mentor la studenții de la The Entrepreneurship Academy, predă antreprenoriat copiilor de școală primară și scrie în Republica. Este pasionată de cunoaștere și inspirată de oamenii care think big.

Despre Indira 

Sunt pasionată de leadership și de scalare. Îmi place să creez sinergii între oameni și să conectez idei, gânduri și acțiuni. Am condus companii din diferite industrii și cel mai mult mă regăsesc în rolul de strateg, de business developer. Am studiat un program de Leadership la London School of Economics și un MBA la Maastricht School of Management.   

Interesul pentru antreprenoriatul social

Am căutat din ce în ce mai mult meaning în ceea ce fac, dincolo de KPIs și EBITDA.

Îmi place să aduc experiența de business și de scalare în antreprenoriatul social. Observ că de multe ori scalarea este un blocaj în antreprenoriatul social pentru că este asociat cu mecanisme comerciale care prioritizează doar profitul, așa ca îmi place să provoc și să contribui la creșterea impactului organizațiilor prin acel mijloc care ține si de meaning, dar și de business. 

Este foarte multă evoluție pentru noi ca oameni în acest loc al antreprenoriatului social. Este o bază sănătoasă care rămâne angrenată în realități pe care de multe ori le ignorăm sau le uităm. Acest spațiu al antreprenoriatului social aduce în față valori de care e bine să ne ținem, întru integritatea noastră ca ființe. 

Care sunt proiectele la care ai contribuit și care dintre ele crezi că au avut cel mai mare impact în comunitatea ta?

Am fost implicată indirect, am ajutat organizații să își scaleze impactul în comunități. Zona de mentoring pe care o ofer organizațiilor din antreprenoriat social mi-a adus cel mai mult meaning. Am simțit că fac bine sau că sunt cât pot eu de aproape de bine, în afara orelor de voluntariat pe care le mai fac din când în când. 

Care este impactul pe care speri să îl ai în cadrul organizațiilor cu care vei lucra în toamnă?    

Eu sunt mânată mult de challenge, de noutate și de creștere. Interacțiunea cu echipa Startarium și cu echipele îmi vor aduce plus valoarea în aceste zone. Aș vrea să aduc în acest spațiu al bootcamp-urilor intersecția experiențelor mele cumulate din business, sales, leadership și relationship building. Voi face asta înțelegând mai bine contextul fiecărei organizații și aducând la lumină răspunsuri la care nu ai cum să ajungi singur, de multe ori, pentru că nu știi ce nu știi.  

Cea mai mare valoare a programului este knowledge-ul în sine. Cea mai importantă caracteristică a oamenilor întreprinzători este să fie coachable și asta o faci fiind deschis, curios, știind că trebuie să îți actualizezi constant baza de cunoștințe. Cred că organizațiile care se bazează pe growth mindset știu de ce este important să fie prezente la aceste zile de knowledge share, de sinergie și de impact în fiecare dintre noi, ca oameni, și apoi ca organizații. 

Le aștept pe organizatiile care vor participa la acest bootcamp cu o intersecție de knowledge din business, sales, leadership și relationship building. Vom crea împreună sinergie, vom conecta idei, gânduri, oameni, acțiuni și vom aduce impact atât în noi, ca oameni, cât și ca organizații. Dar cel mai important – vom răspunde la câteva întrebări din zona “nu știu ce nu știu”. 

Din ce ai învățat în toți acești ani de antreprenoriat, ce ar fi util pentru antreprenorii de acum? 

Să se evalueze constant, să se întrebe, sunt eu de fapt un antreprenor? E de fapt ideea mea de business un business? Care este costul meu de oportunitate? Care sunt my bottlenecks? Ce știu, ce nu știu, ce nu știu că nu știu?  


Înscrierile sunt deschise la Startarium 4GOOD: Local Editions! Vezi lista orașelor și trimite-ne aplicația ta! 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail