Testează, învață, obține finanțare prin crowdfunding

Startarium este cea mai complexă platformă de educație online pentru antreprenori, în care aceștia pot găsi și oportunități de finanțare pentru afacerile lor. Platforma de crowdfunding este una dintre cele mai importante. Descoperă cum poți da startul afacerii tale prin crowdfunding!

Te pregătești să dai startul afacerii tale și te gândești și la o campanie de crowdfunding? Ar trebui să știi că avantajul nu este doar că vei obține finanțare, ci vei primi feedback și validare din partea clienților sau a publicului, îți vei putea recalibra viziunea și vei avea o idee mai clară despre potențialul pieței.

Odată cu lansarea Startarium, cea mai complexă platformă de educație online pentru antreprenori, am lansat și propria platformă de crowdfunding. Știm cât de important este să ai parte nu numai de resurse de învățare, ci și de finanțare. Cele două componente se îmbină, căci ne dorim să știi care e cea mai potrivită modalitate de accesare de fonduri pentru tine, așa că îți vom da mereu feedback pe campania pe care o propui pentru crowdfunding.

Crowdfunding-ul în România câștigă din ce în ce mai mult teren. În Startarium, au fost derulate până acum 25 de campanii ce au atras peste 1.300 de susținători, finanțările totale depășesc 100.000 de euro, cea mai mare sumă strânsă într-o singură campanie a fost de 30.000 de euro, iar timpul record în care s-a finanțat o campanie a fost de doar 3 zile! Nu ar trebui, așadar, să te întrebi dacă funcționează. Îți zicem noi, merge de minune!

Acum că ai luat în calcul și această posibilitate, uite ce ar trebui să știi înainte să începi!

Am recapitulat mai jos câteva materiale utile din Startarium, din care vei afla:

  • care sunt pașii pe care va trebui să îi parcurgi înainte de publicarea campaniei
  • care sunt detaliile logistice implicate
  • ce poți face odată ce campania ta e live pe Startarium
  • ce se întâmplă la încheierea campaniei
  • cum intri în posesia banilor

Te invităm să citești acest articol și să descarci ghidul!

Dacă ești curios cum au reușit branduri deja cunoscute să se finanțeze cu succes prin crowdfunding și care sunt secretele lor, te invităm să citești despre Lemnia, Zuriell și NutriStandard!

Ți-am spus că cei mai tineri antreprenori de pe platforma Startarium nu aveau nici 18 ani când au început campania de strângere de fonduri? Au reușit și au vorbit despre produsul lor, BLINKR și mai ales, despre ce au învățat, în acest interviu.

Tot pe Startarium s-a finanțat și MATER, la acel moment cea mai curajoasă campanie desfășurată de antreprenori în România. MATER este o bibliotecă de materiale dedicată profesioniștilor care lucrează cu materiale și nu numai, care în mai puțin de două luni a reușit să strângă 18.700 de euro de la 211 susținători!

Am vorbit despre platforma de crowdfunding în numărul Revistei Biz din Orașul Antreprenorilor, dar și într-un articol amplu online în care am răspuns la întrebări precum ”Care sunt motivele pentru care nu ajung unele inițiative pe platforma Startarium?”, ”Cum trebuie pregătită o inițiativă înainte de a veni către voi cu propunerea de a realiza o campanie de crowdfunding?” sau ”Ce buget trebuie investit în promovarea unui proiect pentru a avea succes?”.

Nu uita, noi îți oferim consultanță și îți spunem dacă ideea ta se potrivește pentru o campanie de crowdfunding, dacă ar trebui să testezi această variantă și care ar fi alte modalități prin care te putem susține. Scrie-ne pe contact@startarium.ro!

Click aici pentru a iniția o campanie de crowdfunding pentru afacerea ta

După ce ne-ai trimis propunerea ta, vom discuta prin email, telefon sau față în față pentru a ajunge la forma sa optimă. Când toate condițiile sunt îndeplinite și campania ta respectă termenii Startarium, suntem gata să pornim! Echipa noastra îți este alături; scrie-ne oricând pe contact@startarium.ro!

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail