Doza de know how - specialiști locali și internaționali vin pe scena Startarium PitchDay 2017!

Despre noi se știe că ne place la nebunie să învățăm! Așa că pe 6 noiembrie avem pentru 3 sesiuni de învățare și un interviu LIVE cu un antreprenor surpriză!

Despre noi se știe că ne place la nebunie să învățăm! Așa că pe 6 noiembrie 2018, particianții PitchDay și-au putut lua doza de know how și insights de la specialiști locali și internaționali.

Rezervă-ți locul la Startarium PitchDay.

14:00 - 16:00 | 3 sesiuni de învățare - inovație, strategie și modele de business


Dr. Uday Phadke | Drumul spre scalare - unde e startup-ul tău acum și ce contează cel mai mult ca să ajungi acolo 

Că drumul unui startup nu este unul liniar, stim deja cu toții. Însă cum arată el mai exact și ce contează cel mai mult în fiecare etapă? Ca să urmarească traseul unui business, pornind înca din stadiul de idee, Dr. Phadke a inițiat un program global de cercetare privind crearea și comercializarea de produse și servicii inovatoare. Cu ajutorul modelului celor “3 prăpăstii” identificat de el, vei înțelege unde pe drum se află mai exact startup-ul tau, iar mai departe vei descoperi, cu ajutorul instrumentului “commercialization canvas” , care sunt factorii care influențează progresul afacerii tale. Fie că este vorba de factori externi (piața, reglementările etc.) fie de cei interni (proprietate intelectuală, resurse umane, finanțare, marketing) vei descoperi, contrar așteptărilor antreprenorilor, că nu totul conteaza în aceeași măsură ca să ai succes și, mai ales, nu totul conteaza în același timp. Vei învăța astfel să te concentrezi pe lucrurile care îți pot duce cu adevarat afacerea la urmatorul nivel! (Indiciu: nu intotdeauna este finanțarea.)

Dr. Uday Phadke este autorul unei cărți inedite: “Camels, Tigers & Unicorns: Rethinking science and technology-enabled innovation” și directorul executiv al Cartezia, o companie din Cambridge, care construiește afaceri din domeniul tehnologiei. A fost implicat activ în construirea a peste 100 de companii de tehnologie în ultimele două decenii, în calitate de consultant, mentor și investitor și a lucrat îndeaproape cu birouri de transfer tehnologic, agenții de inovare, incubatoare și acceleratoare.


Béatrice de Mahieu | Startup-urile sunt de pe Venus, corporațiile de pe Marte - cum pot colabora cele două?

Colaborarea între marile corporații și start-up-urile tech este esențială în Europa pentru a stimula inovația împreună. Cu toții vedem clar beneficiile pentru ambele părți, însă colaborarea este mai ușoară în teorie decât în practică. Care sunt riscurile și provocările pentru ambele privind aceste modele de colaborare? Și care e modelul propice de colaborare având în vedere companiile care doresc să intre pe noi piețe sau să adopte noi modele de afaceri, cât și startup-urile care vor să-și dezvolte produsul și, bineînțeles, să scaleze? Atunci când corporațiile și startup-urile își aleg cu înțelepciune partenerii, ambii trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți!

Béatrice de Mahieu este o antreprenoare din Belgia și consultant în domeniul inovației și al dezvoltării în afaceri. De-a lungul carierei sale, s-a implicat în conturarea strategiei de dezvoltare și creștere a unor mari companii de telecomunicații și media. După câțiva ani petrecuți la Microsoft, a decis să se concentreze, din punct de vedere profesional, asupra coaching-ului și mentoratului pentru startup-uri și să le ajute în conturarea planurilor de investiții și creștere. De asemenea, s-a alăturat unuia dintre cele mai mari fonduri de investiții din Belgia ca expert în investiții și membru al board-ului. În 2013, a co-creat Pimento Map, un instrument de validare a modelului de business. Din 2018, s-a alăturat Co.Station Belgium ca Chief Innovation Officer.

16:30 - 17:00 | 1 interviu LIVE pe scena Startarium PitchDay

“Cea mai bună decizie este să începi” este motto-ul Andreei Roșca - jurnalist, antreprenor, co-autor al cărții Cei care schimbă jocul, creator al atelierelor de gândire antreprenorială Effectuation și al unei foarte populare serii de interviuri cu fondatori de companii inovatoare.

Pe Andreea o vei întâni pe 6 noiembrie la Startarium PitchDay unde va intervieva un invitat-surpriză, despre care știm 3 lucruri:

1. Se pregătește de "viața de după exit" după ce în 2011 a co-fondat o companie românească de succes și în 2015 a vândut o parte din acțiuni către o multinațională franceză.

2. A studiat în Elveția, Danemarca, dar și la... Roșiorii de Vede.

3. Dacă și tu ești antreprenor, ti-ar recomanda să citești “Getting to Plan B” de Randy Komisar.

Cine va fi antreprenorul intervievat de Andreea Roșca?

Intră pe pagina noastră de Facebook și fii la curent cu noutățile! Umblă vorba că dacă ești primul care se prinde, vei câștiga una dintre cărțile lui preferate. Ooops, ne-am dat deja de gol că este un EL. Mai multe nu-ți spunem!

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail