A PERMA modell magyarázata

A PERMA-modell a boldogság és a jólét öt alapvető elemét képviseli, a pozitív érzelmek Posotove emotions), az elköteleződés (Engagement), a kapcsolatok (Relationships), a jelentés/értelem (Meaning) és az eredmények/teljesítmény (Accomplishments) rövidítése.

Ebben az egységben megvizsgáljuk az Elköteleződés E betűjét, és elmagyarázzuk: 

  • miért fontos az elköteleződés a munkahelyi boldogság eléréséhez szervezeti/vezetői szinten 

  • az elköteleződés hatása a munkavállalók boldogságára 

  • két kulcsfontosságú elmélet és releváns eszköz kapcsolódik az elköteleződéshez és ahhoz, hogy miért fontosak a munkahelyi boldogság eléréséhez 

Hányszor fordult elő velünk, hogy azt mondjuk vagy hallunk valakit, aki azt mondja: „Sajnálom, most nem tudok beszélni, mert egy másik beszélgetésben vagyok” vagy „A tanulás mostanában nagyon leköt”, vagy azt is, hogy „egy nagyon fontos projektben veszek részt ” vagy „Az elnök úgy döntött, hogy katonai műveleteket indít a lázadók ellen”? 

Nos, tudjuk, hogy ezek a kijelentések azt jelentik, hogy mi (vagy mások) erőfeszítéseket, erőforrásokat, időt és koncentrációt fektetünk valamibe, amivel foglalkozunk, és amelyre mélyen összpontosítunk. És lehet, hogy annyira elmerülünk benne, hogy nem is vagyunk hajlandóak semmi másra figyelni, miközben valahogy az időérzékünket is elveszítjük. 

Nos, ez az "elköteleződés": ez egy olyan viselkedés vagy mentális-pszichológiai hangulat és lelkiállapot, amelyet pozitív és kielégítő érzések jellemeznek, amelyek miatt teljes mértékben elkötelezettnek, elkötelezettnek és lelkesnek érezzük magunkat. 

Ha a munkakörnyezeten belüli elköteleződésre összpontosítunk, az „elkötelezett munkavállalók” (beleértve az alkalmazottakat és a vezetőket is) szenvedélyesek és inspiráltak, valamint inspirálnak másokat, produktívabbak, jobban tudatában vannak saját erősségeiknek és növelik önbecsülésüket. 

A Dr. Martin Seligman által kidolgozott PERMA-modell (Pozitív érzelmek - Elkötelezettség - Kapcsolatok - Értelem - Teljesítmény) szerint a munkavállalók és a vezetők jóléte a legfontosabb tényező manapság, amely javítja mindenki ellenálló képességét, egyéni és kollektív szakmai sikerét és ezáltal mentális és érzelmi egészségét, hogy megelőzze a betegségeket és a frusztráló, elhúzódó helyzeteket. 

Ebben a keretben csak az Elköteleződésre fogunk összpontosítani, amely a PERMA modell szerint a „jobb teljesítmény” képességéhez kapcsolódik, hogy „belső motivációja” legyen, mivel „csökkenti a depresszió érzését és növeli a jólét érzését”. 

Miért? Mert az elköteleződés segít „figyelmesnek lenni”, és élvezni azokat a tevékenységeket, amelyekben részt veszünk, és amelyekre összpontosítunk. Ez a jelenben élés érzése az úgynevezett flow vagy „áramlás”. 

A tudatosság és a flow állapota az elköteleződés kulcsfontosságú jellemzői, amelyeket hatékony stratégiák, tevékenységek és eszközök segítségével fogunk feltárni és tanítani. 

Ahogy ez a mindennapi életben is megtörténik, a boldog és nyugodt munkakörnyezetben dolgozó elkötelezett munkavállalók képesek: 

  • az együttműködő és gyümölcsöző kapcsolatok erősítésésére a kollégák között és vezetőikkel 

  • növelni a hatékonyságot és a termelékenységet a vállalat több profitjával, és ezáltal hosszú távú biztonságérzetet kelteni az alkalmazottakban, akik jobb minőségű eredményekkel járulnak hozzá 

  • a következetes és gyümölcsöző csapatmunka eredményeinek kialakítására és megszilárdítására azáltal, hogy minden tagot bevonnak az „egy csapat” kultúra felé 

  • minden alkalmazottat összekapcsolni saját és a vállalat céljával, jövőképével és küldetésével 

  • hatékony stratégiák fejlesztésére a vállalatok küldetésének eléréséhez energikus és lelkes munkatársakon keresztül 

  • létrehozni egy generatív környezetet nyílt párbeszéden keresztül, ahol mindenki beleszólhat a vezetési megoldásokba 

  • az ügyfelek elégedettségének javítására 

Ezért kulcsfontosságú, hogy a vezetőknek elkötelezett munkatársaik legyenek, akik elégedettek és boldogok mind a munkájukban, mind az életükben.

De hogyan? 

Nos, léteznek hatékony stratégiák a munkavállalók elkötelezettségének fokozására, mindenekelőtt azáltal, hogy pozitív munkavállalói-vezetői kapcsolatokat alakítanak ki az alábbiakkal kapcsolatban: 

  • hatékony vezetés az alkalmazottak elkötelezettségének ösztönzésére, mivel a jó vezetés kritikus fontosságú 

  • nyílt, őszinte és gyakori kommunikáció az alkalmazottakba vetett bizalom növelése érdekében 

  • pozitív vállalati kultúra, mely motiválja alkalmazottait arra, hogy minden nap pozitív és konstruktív hozzáállással jöjjenek dolgozni 

  • megérdemelt jutalmak és elismerések az alkalmazottaknak, mivel a meritokrácia a kulcsa a vállalatok sikerének, amely közvetlenül jutalmazza alkalmazottai viselkedését és minőségi eredményeit 

  • az alkalmazottak szakmai és személyes fejlődése, mivel sokkal elkötelezettebbek lesznek, ha lehetőséget kapnak új projektek futtatására vagy új felelősségek vállalására 

  • aktív partnerként részt vesznek a vállalatok küldetésének és jövőképének megvalósításában, mivel az alapvető vállalati értékek világos és közös kinyilvánítása segít az alkalmazottaknak úgy érezni, hogy részei egy átfogó képnek, amelybe beleilleszkednek. 

  • a vállalati társadalmi felelősségvállalás, mivel a munkavállalók elkötelezettsége nagyobb lesz, ha tudják, hogy szervezetükön keresztül aktívan hozzá tudnak járulni a közösségi ügyekhez 

A fentiek alapján megállapíthatjuk, hogy az elkötelezettség a jelenlét, a koncentráció és a lelkesedés képességét jelenti, és ez a jelen tudatosságán alapuló pozitív hozzáállás, amely meghatározza a tapasztalatok előnyös áramlását, további váratlan előnyöket eredményez, mint például a jobb minőségű és mennyiségi eredmények elérése. 

Az elköteleződés valóban növelheti a motivációt és a termelékenységet, és boldogabbá teheti az embereket a mindennapi életükben. Wrzesniewski (2002) szerint a munkavállalói elkötelezettséget azért fontos megérteni, mert a munka átható és befolyásoló része az ember jólétének, és nemcsak az életminőségét, hanem az egészségét is alakítja, mentálisan és fizikailag egyaránt. (Szervezeti siker: Hogyan befolyásolja a boldogság jelenléte a munkahelyen a munkavállalói elkötelezettséget, amely a szervezeti sikerhez vezet, írta Kevin K. Claypool 2017. április, 31. oldal). 

Amikor elfoglaljuk magunkat a munkában, és valamire koncentrálunk, amit élvezünk, az idő repül, maga a tevékenység kevésbé tűnik nehéznek és kielégítő, boldogabban megyünk dolgozni, és nem érezzük magunkat kiégettnek vagy stresszesnek. Ennél is fontosabb, hogy örömmel megyünk haza, és a személyes időnket a családnak vagy a hobbinknak szenteljük, mivel úgy érezzük,hogy elismerik és jutalmazzák szakmai eredményeinket. 

Ez az általános elköteleződés érzése jelentős hatással van az alkalmazottak szakmai életére, mivel: 

  • sokkal elégedettebbek a feladatok végrehajtása során és azok elvégzése után 

  • tudatosítják az erősségeiket a kihívásokkal való szembenézésben és azok leküzdésében 

  • megbíznak a társakban és/vagy a vezetőkben, és képesek erőforrásokat keresni (akár kollégákon, akár tananyagon keresztül) feladataik elvégzéséhez 

  • biztonságban érzik magukat a szerepükben, beleteszik magukat be a munkájukba, és törődnek csapatuk sikerével 

  • egyre elkötelezettebbé válnak szervezetük küldetése és annak elérése iránt 

  • felfedezik saját lehetőségeiket, amelyek lehetnek az időgazdálkodás képessége, a feladatok rangsorolása vagy "smart" célok tervezése egy feladat sikeres elvégzése érdekében. 

  • sokkal boldogabbak a magánéletükben, mivel nem panaszkodnak a munkájukra, van energiájuk a gyerekeikkel játszani munka után, és általában hozzájárulnak a pozitív otthoni légkör kialakításához 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail