Primii ambasadori care se alătură campaniei “O să încep de azi”

“O să încep de azi” își propune să aducă în lumina reflectoarelor puterea primului pas, curajul de a începe o afacere, de a ne transforma visurile în realitate, de a-i susține pe cei care deja au ales calea antreprenoriatului. Ne propunem să arătăm cum fiecare dintre noi putem susține inovatorii, artizanii sau creatorii români.

Suntem bucuroși să împărtășim cu voi primii ambasadori care se alătură campaniei “O să încep de azi”. Te invităm să descoperi mai jos câteva dintre motivele pentru care aceștia susțin inițiativele antreprenoriale și ecosistemul.  

Oana & Vlad Craioveanu, Cofondatori Impact Hub Bucharest 

De 10 ani, Impact Hub Bucharest construiește comunități pentru impact, iar în tot ce au construit în acești ani, au avut alături antreprenori și parteneri care împărtășesc aceeași viziune. Pentru și alături de ei, au dezvoltat programe și evenimente care vizează industrii diverse și adresează cele mai presante provocări ale acestora – de la antreprenoriat verde, la agricultură, educație sau antreprenoriat social în general.  

Toate acestea împărtășesc același scop: sprijină antreprenorii care schimbă lumea proiect cu proiect, îi ajută să își păstreze curajul și le dau energia de care au nevoie să acționeze aici și acum. Vezi mai jos mesajul celor doi cofondatori. 

“Din perspectiva antreprenorială, rolul nostru este să găsim întotdeauna soluțiile optime pentru ca proiectele tale să prindă viață.”

Impact Hub Bucharest crede în antreprenorii români, iar această campanie te invită să descoperi motivele pentru care merită să o faci și tu!

The Mono Jacks  

Ne bucurăm să-i avem alături de noi pe The Mono Jacks, una dintre cele mai puternici voci de pe scena rock-ului alternativ din România. Aceștia sunt cei care ne-au inspirat inițial pentru această campanie, pornind de la noul lor single, O să încep de luni un imn simbolic al procrastinarii, campania “O să încep de azi” este o campanie în antiteză, care pune în centrul curajul, determinarea, puterea primilor pași concreți. The Mono Jacks sunt primii ambsadori care au  spus DA campaniei noastre și cărora le suuntem foarte recunoscători că sunt alături de noi în această inițiativă! 

Vă invităm să ascultați mesajul lui Doru și să vă alăturați la rândul vostru campaniei noastre. Iar dacă vreți să îi ascultați live pe băieți, vineri, 12 mai, o puteți face în București, la Sala Palatului, când vor urca pe scenă pentru lansarea albumului „Norul Nouă”. 

Dennis Debie, Inventor of Littar, Founder & CEO at The Climate Change Company 

Dennis este un antreprenor de origine olandeză și care trăieşte de câţiva ani în Cluj-Napoca, unde a construit The Climate Change Company, startup care dezvoltă soluții inovatoare, de mare impact și la cheie, care îmbunătățesc climatul vieților individuale și, în cele din urmă, planeta. Acesta a întâmpinat o serie de provocări de când a ajuns în România, dar mai ales, pe drumul antreprenoriatului, însă nu a renunțat și a dus mai departe visul pornit aici. 

“As the founder and CEO of The Climate Change Company in Cluj-Napoca, I have personally experienced the hard challenges that come with entrepreneurship in Romania. From getting things done, to financing, it’s a challenging country. You need to understand <the way of business> in which only the right contacts can facilitate the opportunities an entrepreneur needs. Despite the obstacles we face in a country with a complex political and economic landscape, I believe that supporting Romanian entrepreneurs, creatives, and artisans is crucial for our nation's growth, innovation, and overall well-being”, ne spune Dennis.  

“The campaign by Impact Hub Bucharest is a shining example of the positive impact that can be made when we come together to support and celebrate the entrepreneurial spirit. By taking the first step and turning our dreams into reality, we not only create opportunities for ourselves but also contribute to the development of our communities, and ultimately, the progress of Romania as a whole. 

“Our country is filled with talented, passionate individuals who possess the potential to change the world with their ideas and innovations. As we have demonstrated with our ground breaking waste-to-road technology Littar®, there is no limit to what can be achieved when creativity and determination come together. Supporting Romanian entrepreneurs, creatives, and artisans is not only a smart investment in our country's future, but it also empowers individuals to break free from the limitations of their circumstances and create a brighter future for themselves and their loved ones, adaugă el.  

“As an ambassador for the "O să încep de azi" campaign, I am proud to be a part of this movement to encourage and nurture the entrepreneurial spirit in Romania. I fully believe in the power of taking that first step, and I urge everyone to support our local innovators, entrepreneurs, artisans, and creators. Together, we can foster a culture of innovation and collaboration, ultimately driving Romania towards a prosperous and sustainable future.

Paul Călin, Project Manager Startarium & coach Entrepreneurship Academy  

Paul s-a alăturat de curând echipei Startarium în rolul de Project Manager, însă a fost alături de Impact Hub Bucharest încă de când s-a deschis prima locație acum 11 ani, iar de Startarium, de la prima lansare a platformei în 2016, loc unde este și astăzi unul din membrii rețelei de mentori. Paul este în prezent și coach la Entrepreneurship Academy și are o experiență de peste 19 ani în training și HR, este pasionat de oameni, de creat conexiuni și de învățare.

În experiența sa de fondator al Wild Thing, Paul reușește să conecteze oameni “obișnuiți” cu sportivi, exploratori, oameni pasionați de arta lor, care au reușit să facă ceva deosebit în viață și au o poveste interesantă de spus. Descoperă mai jos mesajul lui pentru antreprenori. 

Magor Csibi - Head of Leadership and Organizational Culture Practice | Trend Consult 

Magor conduce în prezent departamentul de Leadership la Trend Consult și recunoaște că printre cele mai grele cuvinte de rostit pentru orice antreprenor se numără și „am nevoie de ajutor”. “Suntem crescuți cu ideea că trebuie să reușim singuri. Cu ideea că o notă de 10 nu valorează nimic dacă și altcineva ia 10. Cu ideea că al doilea este primul pierzător. Exagerăm deseori cu competiția sau cu perfecționismul, vrem să reușim dar nu știm cum să lucrăm în echipă”, spune el.  

“Fără ajutor n-aș fi putut să cresc Think Outside the Box (TOTB) de la un vis până la milioane de cititori. Dacă nu era Cristian Pantazi, pe atunci redactor-șef la Hotnews, platforma care a găzduit în primii ani TOTB, probabil nu am fi ajuns printre cele mai citite publicații la un moment dat în România. Fără Adi Florea (care îi era coach și mentor, iar între timp au devenit colegi), nu aș fi putut să cresc echipa. El mi-a dat multe perspective fără de care aș fi ajuns în fundătură”, ne-a împărtășit el. 

“Și asta mi-ar plăcea să fac. Să ofer o mână de ajutor și să vin cu perspective proaspete pentru antreprenorii din România. Este important pentru business, dar și mai important pentru comunitate. Fiecare gest de ajutor este menit să genereze încredere. O resursă de care ducem lipsă cronică în România. Iar fiecare perspectivă mică poate să genereze schimbări relevante”, a mai adăugat el. 

Răzvan Vâlceanu, Antreprenor, CEO & Cofounder CarbonSmart și formator în antreprenoriat

Co-fondator și CEO, Răzvan este fost director general al unei companii multinaționale de securitate cibernetică, transformat într-un antreprenor în domeniul fashion, apoi în practician și ambasador al inovației, educației și sustenabilității. Are o experiență națională și internațională de peste 15 ani în management, business development, politici publice, inovare, finanțare VC și finanțare publică.

“Cu entuziasm, mă alătur campaniei “O să încep de azi”! Mă bucură să văd cum, împreună, aducem un plus de inovație, diversitate și prosperitate în comunitățile noastre. Antreprenorii, artiștii și artizanii locali contribuie semnificativ la crearea de noi locuri de muncă si joacă un rol esențial în dinamizarea economiei și îmbunătățirea calității vieții în Romania”, ne-a împărtășit Răzvan. 

“În rolul meu de formator pentru antreprenori, sunt responsabil să ii motivez si sa le transmit o viziune amplă asupra afacerilor, incluzând strategii de marketing, management financiar și resurse umane, fără a uita de importanța brandingului, leadershipului și comunicării”. Prin mentorat, îmi doresc să ajut antreprenorii să-și descopere și să-și dezvolte talentele, să-și îmbunătățească produsele și serviciile și să răspundă provocărilor piețelor pe care functionează”, adaugă el.

Oana Coșman, editor start-up.ro & editor in chief green.start-up.ro

Oana este editor start-up.ro & redactor-șef Green Start-Up, jurnalist cu o experiență de 16 ani în presa de business (Forbes România, Ziarul Financiar, Business Standard), călător avid și cu o pasiune pentru unicorni și fonduri de investiții. Oana urmărește îndeaproape antreprenorii din întreaga lume și descoperă poveștile lor. 

“De ce e important să sprijinim antreprenorii români? Pentru că ei sunt oamenii care ne aduc plus valoare. Ca economie, ca țară, chiar și dacă privim din punctul de vedere al nostru, oamenii de pe margine care nu pot decât să-i laude și să-i susțină pentru că poate nu avem ideile lor, curajul lor de a pune lucrurile în mișcare, de a schimba, de a îmbunătăți, de a ne ajuta să evoluăm”, ne-a spus Oana.

“Și nu e nicio problemă. Nu toți suntem făcuți să fim antreprenori. Unii dintre noi nici măcar nu încearcă vreodată. Alții încearcă și-și dau seama, pe parcurs, că nu este cel mai bun drum pe care trebuiau să meargă. Dar cei care au curaj să devină antreprenori și au șansa de a se numi antreprenori ani la rând trebuie susținuți de noi toți în misiunea lor”, mărturisește ea.  

“Prin prisma meseriei mele de jurnalist îi pot susține oferindu-le expunere, o foaie pe care să-și aștearnă povestea, cu suișuri și coborâșuri. O poveste care să ne aducă cât mai multe alte titluri ce încep cu “românii care…”, mai adaugă.  

“Hai, curaj! Nu mai aștepta o altă zi de luni ca să începi. Dacă ți-ai făcut un plan clar, ai studiat bine piața, ești pregătit să te dezveți de tot ceea ce crezi că știi și să o iei de la capăt, începe de azi! Noi suntem aici pentru tine!”, încheie ea.


Alătură-te și tu campaniei de susținere a antreprenorilor români! 

  • Filmează un video scurt cu telefonul (de 30 de secunde) sau spune-ne o poveste personală, motivul pentru care tu consideri că e important să susținem antreprenorii, creativii, artizanii români și postează-l în pe canalele tale cu hashtag-ul #osaincepdeazi și #sustinantreprenoriiromani
  • Dacă preferi, poți să ne trimiți nouă materialele și contribuția ta la campanie (fie printr-un mesaj pe canalele noastre de social media: Facebook, Instagram, Linkedin, fie pe adresa de email pr@impacthub.ro) și noi le vom prelua pe canalele noastre de comunicare. 

 Devino o voce activă în campania „O să încep de azi” și trimite-ne povestea ta! 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail