Cele mai populare marketplace-uri pentru NFT | Bune practici

NFT-urile pot fi achiziționate de pe o varietate de site-uri, în funcție de ceea ce cauți (de exemplu, dacă ești în căutare de cărți de baseball, ar trebui să mergi pe un site precum www.digitaltradingcards.com, deși alte piețe vând articole mai generaliste). Vei avea nevoie de un portofel special pentru site-ul de pe care cumperi, precum și de bitcoin pentru alimentarea lui.

Multe forme de NFT sunt frecvent lansate sub formă de "picături" din cauza cererii mari (la fel ca în cazul evenimentelor, când loturile de bilete sunt adesea lansate la momente diferite). Acest lucru implică faptul că, atunci când începe "drop-ul", va exista o grabă frenetică de cumpărători nerăbdători, așa că asigură-te că te înregistrezi și că ai portofelul alimentat din timp.  

Iată o listă a piețelor NFTs:  

Cu toate că pe aceste site-uri și pe alte site-uri se găsesc sute de artiști și colecționari NFT, e indicat să îți faci temele înainte de a cumpăra. Unii artiști au fost înșelați de impostori care și-au listat și vândut lucrările fără știrea lor.  

În plus, metodele de verificare pentru creatori și listele NFT variază în funcție de platformă, unele fiind mai stricte decât altele. Pentru crearea de NFT, OpenSea și Rarible, de exemplu, nu au nevoie de verificarea proprietarului. Garanțiile pentru cumpărători par a fi limitate în cel mai bun caz, prin urmare este înțelept să îți amintiești vechiul adagiu "caveat emptor" (lasă cumpărătorul să aibă grijă) atunci când cumperi pentru NFT.  

Studii de caz și bune practici 

Au existat mai multe teorii de-a lungul anilor cu privire la utilizările blockchain ale token-urilor non-fungibile. Pe de altă parte, faptul că NFT-urile pot demonstra dovada proprietății reale a anumitor active pe blockchain. Drepturile indivizilor asupra anumitor active pot fi deținute, refuzate sau restricționate de NFT-uri, asigurând exclusivitatea proprietarului. Prin urmare, NFT-urile au un drum lung în fața lor, iar aplicațiile lor vor crește în viitor.  

NFT, pe de altă parte, sunt considerate acum utile într-o gamă largă de cazuri de utilizare a blockchain pentru afaceri. Capacitatea lor de a verifica mai ușor originalitatea și lipsa de informații de pe platformele de internet nu sunt de subestimat. Drept urmare, să analizăm mai îndeaproape diferitele cazuri de utilizare a token-urilor non-fungibile, după cum urmează: 

ARTA  

Cel mai frecvent caz de utilizare a non-fungible tokens este arta programabilă, care combină creativitatea și tehnologia într-un mod unic. În prezent, sunt în circulație diverse lucrări de artă în ediție limitată. În mod surprinzător, acestea permit programabilitatea pentru a face schimbări în diverse situații. Utilizarea contractelor inteligente și a oracolelor poate permite artiștilor să creeze elemente vizuale care pot reacționa la fluctuațiile de preț ale activelor digitale bazate pe blockchain.  

Prin urmare, prin intermediul tokenizării activelor din lumea reală și a diferitelor opere de artă, cazurile de utilizare a tokenurilor nonfungibile ar putea fi atractive pentru domeniul artelor moștenite. Oamenii ar putea pur și simplu să scaneze un cod de pe o etichetă aplicată pe o operă de artă și să își înregistreze proprietatea asupra operei de artă pe blockchain, folosind capacitățile combinate ale blockchain și IoT. Utilizatorii pot vedea apoi întregul istoric al operei de artă, inclusiv prețurile plătite anterior și proprietățile acesteia.  

MODĂ  

Promițând beneficii pentru toți partenerii din lanțul de aprovizionare, blockchain-ul a reușit să se integreze fără efort în lumea modei. Consumatorii pot verifica pur și simplu online informațiile privind proprietatea achizițiilor și accesoriilor lor, eliminând pericolul contrafacerii. Utilizatorii ar putea pur și simplu să scaneze un cod QR care se găsește pe etichetele de preț ale articolelor de îmbrăcăminte și ale accesoriilor sub forma unui NFT.  

Ca urmare, clienții pot primi o imagine clară a unor detalii, precum locația în care a fost dezvoltat conținutul. În plus, clienții pot avea acces la informații despre persoanele care au avut obiectul înainte de a-l achiziționa. Utilizarea blockchain în industria modei a contribuit în mod semnificativ la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. În consecință, acestea pot îmbunătăți bunăstarea personalului, protejând în același timp clienții. Prin urmare, NFT are potențialul de a dezvolta un nou tip de blockchain pentru lanțul de aprovizionare al industriei modei.  

OBIECTELE COLECȚIONABILE  

Obiectele de colecție reprezintă, de asemenea, o intrare semnificativă în rândul cazurilor de utilizare a jetoanelor nefungibile. De fapt, produsele de colecție online, cum ar fi Cryptokitties, au fost unul dintre primele locuri în care persoanele fizice au aflat despre utilizarea NFT-urilor. Popularitatea Crypto Kitties a crescut în 2017, pe măsură ce rețeaua Ethereum a devenit aglomerată.  

Practic, sunt pisicuțe digitale unicat pe care utilizatorii le pot reproduce pentru a crea pisicuțe unicat. Fiecare pisicuță cripto are caracteristici unice, cum ar fi textura părului sau culoarea ochilor, care o fac să iasă în evidență din mulțime. Prin simpla apăsare a unui buton, utilizatorii pot achiziționa două pisici distincte, un Sire și o Dame, în scopul reproducerii.  

Noua pisicuță are propria identitate, precum și un Algoritm Genetic, sau GA. Valoarea pisicilor cripto este determinată de raritatea compoziției genetice. În plus, numărul de ori în care un armăsar a fost folosit pentru a reproduce alți pisoi are un impact semnificativ asupra valorii pisicilor cripto.  

SPORTURI  

Unele dintre cele mai grave probleme care afectează afacerile din domeniul sportului sunt biletele și produsele contrafăcute. Blockchain se dovedește a fi soluția ideală pentru a aborda astfel de dificultăți cu puține obstacole. Imutabilitatea tehnologiei Blockchain ajută la prevenirea articolelor și biletelor contrafăcute.  

Afacerile din domeniul sportului pot profita de cazurile de utilizare a NFT, cum ar fi biletele de meciuri sportive simbolizate emise pe blockchain. Fiecare bilet este la fel și toate includ date care sunt unice pentru proprietarii înregistrați ai biletului pe blockchain. NFT-urile sportive devin, de asemenea, populare, cu mai multe tokenizări de succes ale sportivilor pe blockchain. Valoarea token-urilor care simbolizează sportivii de succes este determinată de realizările acestora.  

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail