Pago a atras o finanțare de 2,3 milioane de euro, pe SeedBlink

Serviciul de plăți online Pago a strâns 2,3 milioane de euro cu ajutorul SeedBlink. 225 de investitori privați au susținut viziunea companiei Pago. Capitalul va fi utilizat, printre altele, pentru îmbunătățirea funcționalităților aplicației Pago.

Serviciul care simplifică gestionarea facturilor Pago anunță, într-un comunicat de presă, că injecția de capital în valoare de 2,3 milioane de euro este una dintre cele mai mari runde de finanțare pe SeedBlink, de până acum. Runda totală a fost sprijinită de Mozaik Investments, o firmă de private equity axată pe susținerea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din Europa Centrală și de Est (CEE). 

„Pago a înțeles că succesul vine din construirea unei comunități solide, atrăgând peste 220 de investitori prin SeedBlink. Suntem mândri să oferim o platformă care sprijină companiile ce urmăresc o listare publică în următorii 2-3 ani. Felicitări echipei pentru acest succes remarcabil”, a adăugat Eric Bartha (Head of Financial Services SeedBlink).

Serviciul de plăți a fost lansat în 2017 și permite plata facturilor la utilități către peste 400 de furnizori integrați. În plus, pe Pago poți plăti asigurări, creditul pe smartphone, roviniete, taxe, impozite, poși face donații și transferuri de bani în timp real. Aplicația este disponibilă pe Android și pe iOS.

În România, Pago are peste 500.000 de utilizatori activi, demonstrând o adopție rapidă și o cerere puternică. Compania vizează extinderea serviciilor în următoarele 12-18 luni, în aplicații cu peste 6 milioane de utilizatori. Echipa Pago numără 55 de membri, mulți fiind alături de companie încă de la început. Toți angajații beneficiază de un program ESOP, aliniindu-le interesele cu succesul companiei și încurajându-le implicarea activă.

Pago își propune dezvoltarea internațională

Investiția atrasă va permite Pago să îmbunătățească funcționalitățile aplicației Pago, să consolidaze parteneriate strategice cu bănci și aplicații partenere, să accelereze expansiunea pe 3 noi piețe europene și să își consolideze poziția în România, Italia și Polonia.

„Suntem impresionați și recunoscători pentru susținerea investitorilor și pentru evoluția rapidă a rundei de finanțare. Capitalul atras ne va ajuta să accelerăm creșterea în următorii ani, atât prin integrări noi în aplicațiile partenere din România, cât și prin replicarea succesului de aici în alte 5 țări în care suntem deja prezenți sau în care avem în plan să ne extindem în curând”, a transmis Adrian Cighi (foto dr., Cofondator Pago).

Aplicația Pago este activă în Italia și Polonia, piețe alese strategic datorită infrastructurii tehnice și organizării similare cu Romania. În planurile de viitor ale companiei intră îmbunătățirea experienței utilizatorilor, dezvoltarea integrărilor B2B locale și creșterea echipelor dedicate pentru fiecare țară.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail