Bevezetés | Mit fogsz tanulni ebben a modulban?

Minden induló vállalkozás különböző gyorsított növekedési lehetőségekhez és eszközökhöz juthat hozzá: a tapasztalt erőforrás-emberek igénybevételétől kezdve az üzleti vagy célzott programok megismeréséig. Ebben a fejezetben részletesen elmagyarázzuk, hogyan válaszd ki ezeket, és hogyan lehet tisztábban látni a saját stratégiádat.

Ha elolvastad ezt a fejezetet, tudni fogod, hogyan: 

  • használj olyan eszközöket, amelyek segítenek a tisztánlátásban 
  • készíts tanulási stratégiát az üzletről és a vállalkozói tevékenységről 
  • válassz bölcsen a különböző támogatási formák, például a tanácsadás, a coaching vagy a mentorálás közül. 
  • válaszd ki a vállalkozásához legjobban illő programtípust. 

Az alábbiakban azokat a témákat ismertetjük, amelyekkel ebben a fejezetben megismerkedhetsz:  

#Tisztánlátás - miért fontos és hogyan szerezheted meg 

Különösen az elején, amikor mindenféle opciót és lehetőséget vizsgálsz, előfordulhat, hogy "elemzési bénultság" állapotába kerülsz - ez azt jelenti, hogy olyan forgatókönyvek és érzelmek közé szorulsz, amelyek megakadályoznak a cselekvésben és a célod elérésében. Ezért van szükséged a tisztánlátásra. Ebben a fejezetben jobban megérted, miért fontos ez, és hogyan szerezheted meg. 

#Tanácsadás, mentorálás és coaching 

Mi a szerepe az egyes eszközöknek, hogyan használhatod őket vállalkozóként, és honnan tudod, hogy valójában melyikre van szükséged. 

#Hogyan segít neked egy üzleti mentor 

Amikor elakadsz, nagy segítségedre lehet egy másik vállalkozó tapasztalata, aki már szembesült hasonló helyzetekkel. Ebben a fejezetben azt is megtudhatod, mire számíthatsz, ha mentorral dolgozol. 

#Akcelerációs eszközök 

Ha növekedni szeretnél, jó, ha tudod, milyen gyorsítási lehetőségek állnak rendelkezésedre: a stratégiai tanulástól kezdve a programokban való részvételen át a megfelelő időben történő megfelelő finanszírozáshoz való hozzáférésig. 

#Cégirányítás 

Az irányítás - a vállalatot működtető struktúra - befolyásolhatja a kívánt befektetéseket és az üzletfejlesztési stratégiákat. Ezért nagyszerű, ha elkezdesz tájékozódni minden olyan információról, amely azzal kapcsolatos, hogy milyen egy egészséges struktúra. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail