Hogyan kell online eladni

Az online vásárlási ágazat növekszik. De túl sok e-kereskedelmi startupnak nem sikerült lendületet vennie. Évekbe telt, mire mindent kitaláltunk ezen a weboldalon. Állítsa be e-kereskedelmi webhelyét, védje meg magát jogilag, tegye rendbe pénzügyeit, reklámozza és értékesítse áruit, és az itt található ismeretek birtokában kezdje el áruházának fejlesztését.

Kutatás 

Az első és legfontosabb lépés a kutatás megkezdése. Ne hozzon döntéseket trendek alapján. Bármely internetes vállalkozás hosszú távú befektetés, és akként is kell kezelnie. Nincs olyan, mindenki számára megfelelő vállalati modell, amely mindenki számára megfelelő. A lista folyamatosan folytatódik, a szolgáltatásalapú vállalkozások, a szoftverek, a digitális termékek értékesítése és a fizikai termékek alig karcolják a felszínt. 

Először meg kell értenie a különféle elérhető üzleti stratégiákat, mielőtt eldönti, hogy mit árul el az interneten. Szállítás lemondása vagy igény szerinti nyomtatás jó választás, ha pénzt szeretne keresni anélkül, hogy az áruit kezelné vagy sok pénzt előre befektetne. 

Ha saját raktárt szeretne tele árucikkekkel, akkor több pénzt kell befektetnie, és nagykereskedelmi vagy raktározási (kiskereskedelmi) modellt kell alkalmaznia. Van üzleti ötlete a tökéletes termékre vagy egy szeretett tárgyra, amelyet saját márkája alatt szeretne eladni? Vizsgálja meg a fehér címkézési és gyártási lehetőségeket. 

Aztán ott vannak az előfizetések, ahol egy gyűjteményt vagy egyetlen terméket hoz létre, amelyet rendszeres időközönként el kell küldenie ügyfeleinek. 

Keresd a piaci rést 

Ha valaki elküld Önnek egy e-kereskedelmi webhelyet több száz áruval, több tucat kategóriával, és nincs látható fókusz, az általában irritáló. Nem lehet a következő Costco vagy Amazon, ha nincs hatalmas költségvetés rá. Egy virágzó e-kereskedelmi üzlet irányításához szakosodnia kell. 

Az internetes vállalkozás elindításának legfontosabb lépése a specialitás kiválasztása. Kezdje azzal, hogy keressen sikeres szervezeteket, amelyek már működnek ezen a piacon. Ellenőrizze, hogy a régió versenyképes-e; ha nincs, az általában azt jelenti, hogy nincs piac. 

Válasszon egy olyan piaci rést, amely nem túl zsúfolt, és kerülje el a hatalmas vállalkozások által uralt dolgokat. Ha problémái vannak, szűkítse le még jobban, hogy mit szeretne elérni – minél specializálódottabb, annál kevesebb versennyel kell találkoznia. 

A niche-ing down azt az előnyt is nyújtja, hogy számos hasonló piaci réssel van összekötve, de nem azonos azzal, amit Ön csinál. Keresztpromóciót végezhet, társult vállalkozássá válhat (vagy vásárolhat), és bővítheti fogyasztói bázisát, ha együttműködik az adott kategóriákba tartozó más cégtulajdonosokkal. 

Válasszon legalább 1000 kulcsszót tartalmazó termékkategóriát és egy olyan rést, amely jól teljesít a közösségi médiában, ahol a helyi kiadványok az Amazon leányvállalatai. Nem kell aggódnia annyi áru szállítása miatt, ha talál néhány kapcsolt marketing lehetőséget, és továbbra is képes lesz nyereségre szert tenni. 

Érvényesítse a piac- és termékötleteket 

Lehet, hogy kísértést érezhet, hogy elkezdjen eladni kívánt dolgokat keresni, most, hogy kialakította a rést és az üzleti megközelítést. 

Ne kezdjen. A termékkoncepciók előtt fontolja meg a személyeket. Ha nem tudja, kinek ad el, nem várhatja el, hogy az emberek megvegyék az áruit. 

Mi a neve? Mit jelent a bolt? Ön szerint kik az ideális fogyasztói? Konzisztens márkaképet kell fenntartania (az utazás, amely a márkanévvel kezdődik). 

Szerencsére a Facebook meglehetősen egyszerűvé teszi számunkra, hogy megtaláljuk a célzott demográfiai adatokat az interneten. Pontosan tudja, hány személyhez fordulhat. Ha részletezi, nagyon specifikus adatokat és demográfiai adatokat kaphat. 

Itt az ideje, hogy termékötletekkel álljon elő, miután meghatározta a bemutatni kívánt képet és az ügyfelet. Azt javasoljuk, hogy kezdje eggyel – eleinte kevesebb pénzt fog költeni, és ha terjeszkedni szeretne, affiliate marketing segítségével tesztelheti a vizeket. 

Mielőtt azonban befektetne az áruba, alaposan vizsgálja meg. Még ha dropshipping modellt választ is, alaposan le kell tesztelnie a terméket, és éreznie kell azt, hogy észrevehesse az esetleges problémákat, és ügyfélszolgálati szkripteket dolgozzon ki a gyakori problémák megoldására. 

Az ellenőrzés részeként határozza meg ajánlata megvalósíthatóságát. Találsz olyan szolgáltatókat, akik megfelelnek a költségvetésének? Van tartalék terve arra az esetre, ha beszállítója megszűnik? 

Vállalkozás és márkaépítés beállítása 

Ha sikeres vállalkozást szeretne indítani, szüksége van egy márkára, amely rezonál az identitásával. Az online márka felépítését megkönnyíti a személyazonosság azonosítása. Ha olyan vállalati üzletasszonyoknak reklámoz valamit, akik fenntarthatóbb életet szeretnének élni, érdemes tartózkodni a csajos színektől és képektől. 

Vannak azonban bizonyos alapvető lépések, amelyeket meg kell tennie, mielőtt elindítja vállalkozását, és belevág a márkafejlesztébe, például egy vállalkozás bejegyzése, az üzlet nevének létrehozása, a márkaidentitás létrehozása, az engedély megszerzése, logó készítés stb. 

Üzleti terv 

Jó elképzeléssel kell rendelkeznie arról, hogy mostanra hogyan fog megjelenni a cége. Tudja, ki a célpiaca, mi a termékrés, és mi a márkaneve. 

Ez egy kiváló pillanat, hogy egy lépést hátralépjen, és megírja vállalati stratégiáját, valamint a kezdeti költségvetést, a hiteligényeket és a havi kiadásokat. 

Egy vállalat pénzügyi oldala a legjelentősebb. Határozza meg a megtérülési küszöböt az egységeladások és az idő (hónapokban) tekintetében egyaránt. Minden értelmes vállalkozás pénzügyi befektetés. Valójában ez volt az egyik első lecke, amit az MBA iskolában tanultam. A vezérigazgató szerepe az, hogy felvegye az erőforrásokat, és azokat nyereséggé alakítsa. 

A vállalati tervezési szakaszban olyan problémákat is el kell simítania, mint az alkalmazottak, a termékbeszerzés, a logisztika és a marketingköltségvetés. Győződjön meg róla, hogy tisztában van az Ön előtt nyitva álló összes pénzügyi lehetőséggel. 

Sok vállalkozó kerüli a valódi áruk internetes értékesítését. Az online értékesítéshez nem kell dolgokat a garázsban tartania. A készletkezelést kiszervezheti teljesítési központoknak. 

A készletkezelő szoftver segít a cége megszervezésében, különösen akkor, ha hatalmas árukészlettel rendelkezik. Kezdőknek azonban nem alkalmas. Amikor először kezdi, tartsa a dolgokat alapvetően. Rendeljen dolgokat a gyártótól, és szállíttassa ki azokat közvetlenül a teljesítési központba. 

Építsd meg az online áruházat 

Miután hivatalosan e-kereskedelmi vállalkozás tulajdonosa lett, regisztrálnia kell domainnevét, valamint a megfelelő átirányítási URL-eket. Ha készen áll az üzlet felépítésére, szüksége lesz az előző szakaszban kiválasztott tervezési információkra. 

Az e-kereskedelmi szoftverének is kompatibilisnek kell lennie a választott kialakítással. 

Több száz e-kereskedelmi bevásárlókosár platform közül választhat. Nem egyszerű kiválasztani a legjobb e-kereskedelmi szoftvert. Gondosan mérlegelni kell az olyan dolgokat, mint a betöltési sebesség, a funkcionalitás, a különféle fizetési csatornákkal való kompatibilitás, az üzleti struktúrával való kompatibilitás, a webfejlesztési tehetségek, a SEO-barát funkciók és még sok más. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail