Hogyan kell e-kereskedelmi vállalkozást működtetni | Tippek és trükkök

Melyek azok a szempontok, amelyekre érdemes odafigyelni egy e-kereskedelmi vállalkozás indításakor?

Szánjon időt az elindításra 

A webhely elindításának kényszerítése vagy siettetése az egyik leggyakoribb baklövés, amelyet a csődbe jutott e-kereskedelmi cégek követnek el. Csak egy lehetőséged van weboldala elindítására, és nem engedheted meg magadnak, hogy hibázz. Bár rendben van, ha szerez egy domain nevet és hoz létre egy „Hamarosan” oldalt, addig tartsa vissza a nagy leleplezést, amíg meg nem teremt egy szilárd alapot (SEO, tartalommarketing, közösségi média, fizetett hirdetések stb.). 

Koncentráljon a felhasználóra 

Köztudott, hogy az e-kereskedelmi vállalkozások legnagyobb hiányossága az, hogy döntésük előtt képtelenek megengedni ügyfeleiknek, hogy megérintsék, érezzék, szagolják és lássák (első kézből) a termékeket. Bár jelenleg nincs orvosság erre a problémára, a vállalat más területein pótolhatja. A megfelelő ár, az ingyenes szállítás és a fizetési folyamat egyszerűsítése az egyszerűsített bevásárlókosarak segítségével csak néhány a legjobb ajánlások közül. 

Omnichannel marketingstratégia kidolgozása 

Jól ismernie kell azokat a különböző érintkezési pontokat, platformokat és eszközöket, ahol a fogyasztók a legtöbb időt töltik naponta. 

A Google Analytics „Akvizíciós jelentései” alapos áttekintése egyszerű és módszeres módja ezeknek a csatornáknak a megismerésére. Ez lehetővé teszi webhelye összes elsődleges forgalmi forrásának azonosítását, valamint azokat a pontos érintkezési pontokat, ahol a potenciális vevő tudomást szerez a cégéről. 

Gondoskodnia kell arról, hogy minden alkalommal, amikor egy ügyfél vagy potenciális fogyasztó kapcsolatba lép a cégével, legyen értékesítési lehetőség. 

Ha egy fogyasztó az Ön weboldalán kosarába tesz egy terméket, akkor a mobilalkalmazásában lévő kosarát is frissíteni kell. Az ügyfeleknek termékajánlatokat kell kínálni korábbi vásárlásaik és böngészési előzményeik alapján, amikor közösségi oldalakat látogatnak meg, játszanak stb. 

Használja a közösségi médiát 

A közösségimédia-marketinget a kezdetektől fogva súlyos kritikák érik, amiért nem olyan hatékony, amikor a fogyasztót a végső vásárláshoz kell befolyásolni. 

Kétségtelen, hogy a közösségi média erősen képes a lead (ügyfél) generálására, de a lead-konverzió mindig elmarad. Ennek legelterjedtebb és vitathatatlanul egyetlen oka a túl sok érintkezési pont, amelyen a közösségi média fogyasztójának át kell mennie. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail