Testează-ți cu succes ideea de business prin crowdfunding și îți dublăm finanțarea dorită!

6 dintre cele mai performante campanii din Startarium, încheiate în perioada 22 mai - 15 decembrie 2017, au primit dublul obiectivului propus.

Odată cu lansarea Startarium în 2016, pe lângă modulele de conținut online (videotecă, articole, interviuri), laborator și mentorat, dedicate susținerii și educării antreprenorilor, am creat și platforma de crowdfunding pentru startup-uri. Aceasta vine în întâmpinarea nevoilor de testare a ideilor antreprenoriale și finanțarea la început de drum în Orașul Antreprenorilor.

La doar câteva luni după lansare, introducem mecanismul de dublare a fondurilor strânse prin crowdfunding: astfel, cele mai performante campanii care sunt finanțate cu succes de susținători, primesc o sumă suplimentară, egală cu obiectivul fixat pentru campanie, în limita a 4.000 de euro fiecare.

Cum funcționează?  

În perioada 22 mai – 15 decembrie 2017, orice campanie de crowdfunding încheiată cu succes pe Startarium intră automat într-o competiție, la finalul căreia vom recompensa cele mai îndrăznețe și convingătoare 6 proiecte, astfel:

  • Top 3 campanii cu cele mai mari sume strânse beneficiază de dublarea obiectivului financiar pe care și l-au stabilit, până la maxim 4.000 de euro fiecare.  
  • Top 3 campanii care au cei mai mulți susținători beneficiază de aceeași dublare a obiectivului financiar, în limita a maxim 4.000 de euro fiecare.  

Dublarea finanțării va fi acordată doar pentru campanii cu target de minim 1.000 de euro, respectiv minim 20 de susținători.

Dacă ai mai multe întrebări despre mecanism sau despre crowdfunding sau pur și simplu dorești să lămurești anumite aspecte ale ideii tale de campanie, echipa noastră îți este alături! Ne poți scrie pe contact@startarium.ro iar noi vom reveni cu răspunsurile de care ai nevoie.

Ce ar trebui să mai știi despre crowdfunding în Startarium?  

În primul rând, este o oportunitate nu doar de a strânge fonduri pentru afacerea ta, ci și de a-ți testa ideea și de a-ți recalibra viziunea. Este o soluție excelentă pentru oricine are o idee clară de business sau produs și nu-i lipsesc decât fondurile inițiale sau feedback din piață. Ai deja afacerea pusă pe picioare, dar te pregătești să lansezi un produs nou? În continuare ești un candidat perfect pentru a iniția o campanie de crowdfunding. Poți consulta secțiunea de termeni și condiții pentru a vedea toate criteriile de eligibilitate a proiectelor.

Câți bani se pot strange într-o campanie de crowdfunding? 

Răspunsul la această întrebare depinde doar de tine ca inițiator al campaniei, targetul pe care ți-l fixezi și câți oameni convingi să te sprijine. Până acum, 6 campanii s-au finanțat cu peste 50.000 de euro. Te poți inspira din poveștile de succes ale Zuriell, Ento, Lemnia și Make-up Șevalet și poți vedea aici campaniile active.

Comisionul pe care îl percepe operatorul de plăți, mobilPay, este de 2%. În afară de acesta, Startarium nu percepe niciun comision de intermediere, toți banii strânși ajung la inițiator în 10 zile după finalizarea campaniei.

Pe Startarium poți posta o campanie de crowdfunding urmând doar 3 pași. Ține doar de tine să afli cum faci primul pas!

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail