Weboldal készítése | SEO és elindítása

Majdnem kész – most már csak a SEO-stratégiáját kell mérlegelnie, és a dolgok megkezdéséhez!

A weboldal elkészítésének 5 lépése 

A legtöbb webhelyprojekt a következő szakaszokat követi: 

  1. Készítsen tervet webhelye szerkezetére és tartalmára vonatkozóan. 

  1. Regisztráljon egy domain nevet, lehetőleg a.com-ot. 

  1. Fejlessze weboldalát. 

  1. Tegye keresőbaráttá. 

  1. Indítsa el webhelyét. 


4. Tegye keresőbaráttá 

Mi is pontosan a SEO? 

A SEO olyan taktikák gyűjteménye, amelyek elősegítik a weboldalak rangsorolását a keresőmotorokban (pl. Google vagy Bing). A végső cél az elérhetőség növelése, ideális esetben úgy, hogy a keresőmotorok élén helyezkednek el, ami több lekérést és látogatást eredményez. Azok a látogatók, akik az Ön SEO erőfeszítései révén érkeznek (más néven organikus forgalom), ingyenesek, ellentétben a vásárolt forgalommal (pl. Google AdWords, Facebook hirdetések stb.). 

A keresőmotorok eredményei hierarchikus sorrendben jelennek meg, minél jobb a helyezés, annál több találatot és látogatót kap. Ha Ön az első, akkor várhatóan az összes kattintás nagyjából 60%-át fogja megkapni. Ez a második helyen 15,8%-ra, a harmadiknál pedig nagyjából 7,9%-ra csökken. 

A kulcsszó a SEO életciklusának kezdete. A kulcsszavak azok a kifejezések, amelyeket a fogyasztók a kereséshez használnak, például „laptopok”, „irodai laptopok”, „office i7 laptopok” és „fekete színű office i7 laptopok”. 

Az oldalakat, nem pedig a teljes webhelyeket rangsorolja a Google. Minden oldalt egy elsődleges kulcsszóra kell optimalizálnia ahhoz, hogy forgalmat kapjon a keresőmotoroktól (például irodai laptopok). 

További releváns kulcsszavak is szerepelhetnek a változatok rangsorolásában (pl. irodai i7 laptopok fekete színben). 

Mielőtt bármilyen anyagot közzétenne, használja a Google Kulcsszótervezőjét a kulcsszókutatáshoz, és válassza ki az alapvető kulcsszót. Általában a lehetséges kifejezések keresési mennyiségét és a verseny intenzitását nézi. 

Oldalon belüli SEO vagy oldalon kívüli SEO 

A felhasználó és a Google számára a webhely tartalma a legfontosabb. Az oldalon belüli SEO-nak hívják. Webhelyének mindenekelőtt előnyösnek kell lennie a látogatók számára. Annak érdekében, hogy anyaga kitűnjön a tömegből, adjon hozzá videót és zenét szövegéhez és fényképeihez. 

Ezenkívül a keresőmotorok még nem elég okosak ahhoz, hogy az információ minőségét pusztán a szuperszámítógépükön keresztül futtatva határozzák meg. Egy másik jelre van szükségük, és itt jön be az oldalon kívüli optimalizálás. 

A Google már régen kidolgozta, hogy azok a webhelyek, amelyek több más webhelyről származó hivatkozást (más néven visszamutató hivatkozást) tartalmaznak, valószínűleg jobb minőségűek, mint azok, amelyek kevesebb linket tartalmaznak. Azóta minden tekintélyes keresőmotor alaposan átgondolta ezt az intézkedést. 

5. Indítsa el webhelyét 

Ha már létrehozta és elindította webhelyét, megkezdheti annak hirdetését és optimalizálását a forgalom növelése és a felhasználói élmény javítása érdekében. 

A webhelyek nem könyvek, ezért frissíteni kell őket. A közzétételük után is frissíthetők. Ügyeljen arra, hogy lehetőség szerint új és releváns információkat fejlesszen ki, és tartsa naprakészen a webhelyet. Vegyük fontolóra egy étterem webhelyét: ha az étlap megváltozik, azt a lehető leghamarabb frissíteni kell a weboldalon. 

Online pozicionálás: Ahhoz, hogy minél több embert vonzzon, javítania kell webhelye keresőoptimalizálásán. Ez nem nehéz feladat, de időt és erőfeszítést igényel. 

Webelemzés: Az internetes helymeghatározás terén tett erőfeszítései (a fent említett) hiábavalók lennének, hacsak nem méri fel webhelye forgalmát. Így megtudhatod, hogy működik-e vagy sem. A Google Analytics a legszélesebb körben használt webhely-elemző eszköz. És ez teljesen ingyenes! 

Egy másik gyakori módszer, különösen a vállalkozások számára, hogy rendszeres e-maileket küldenek a látogatóknak a kapcsolattartás érdekében. Ez különösen előnyös az internetes boltok, kisvállalkozások és bloggerek számára. Az e-mail marketing önmagában is tudomány. A hírlevelek küldésének megkezdésével kapcsolatos további információk ebben a használati útmutatóban találhatók. 

Végül, a legtöbb webhely közösségimédia-profilokat (pl. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn stb.) tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a látogatók (és a jövőbeli látogatók) számára, hogy kapcsolatba lépjenek velük az Ön által fejlesztett webhelyen kívül. Ez különösen a kezükkel foglalkozó művészek, például illusztrátorok, ékszerészek és fotósok számára hasznos. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail