[ÎNSCRIERI ÎNCHISE] Ask Me Anything | Cum îți adaptezi businessul la schimbările climatice

Ask Me Anything – sau, pe scurt, AMA – este evenimentul în care afli direct de la specialiști răspunsuri la subiecte provocatoare din viața unui antreprenor. Fiecare sesiune este dedicată unui anumit subiect, cu specialiști din comunitate.

Pe scurt:

  • Ne întâlnim joi, 5 octombrie, de la ora 18:00, la Impact Hub Bucharest  
  • La fiecare ediție afli direct de la specialiști răspunsuri la provocările tale  

Ediția #2 AMA | Cum îți adaptezi businessul la schimbările climatice? | Cu Teia Ciulacu – Viitor Plus 

Schimbările climatice afectează tot mai mult viețile oamenilor și încep să aibă efecte palpabile asupra businessurilor, de la fluctuații de temperatură care schimbă obiceiurile angajaților la reglementări care obligă organizațiile să-și monitorizeze și ulterior să-și reducă impactul de mediu.

În acest context, companiile sunt tot mai atente la consecințele activității lor asupra mediului și la riscurile financiare pe care acestea le implică. În plus, asistăm la o schimbare fundamentală în reglementările Uniunii Europene privind sustenabilitatea, care vor avea un impact asupra businessurilor din România începând din 2024.  

📌 Teia Ciulacu, fondatoarea și președinta asociației Viitor Plus, va aduce pe masă informații valoroase despre cum putem să ne setăm obiceiuri în business cu care să avem un impact pozitiv asupra mediului. 

  • Care este responsabilitatea unui antreprenor?  

  • Cum implementezi practici sustenabile la tine în business? 

  • Cum educi echipa să aibă un comportament cu impact pozitiv?  

  • Care sunt acele lucruri mici pe care le poți implementa în viața de zi cu zi?

Este pentru tine dacă vrei:  

  • Să înțelegi cum ar putea fi afectat businessul tău de schimbările climatice 

  • Să fii mai bine pregătit pentru aceste schimbări 

  • Să introduci obiceiuri sustenabile pentru reducerea impactului afacerii tale asupra mediului 

  • Să-ți educi și implici angajații în acțiuni privind schimbările climatice 

  • Să organizezi traininguri și programe de formare care să-i ajute pe membrii echipei tale să-și reducă amprenta de carbon la locul de muncă și în viața personală. 

  • Să creezi un impact pozitiv asupra brandului și reputației companiei 

Despre invitat 

Asociația Viitor Plus este o organizație neguvernamentală non-profit, independentă, înființată în anul 2006 cu scopul de a participa la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă (sustenabilă). Dezvoltarea durabilă valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic și social care fundamentează civilizația umană în așa fel încât generațiile actuale și cele viitoare să-și poată satisface nevoile și să-și poată păstra oportunitățile. 

Teia Ciulacu și-a început cariera ca voluntară în organizația studențească AIESEC. În cei 7 ani de voluntariat și-a descoperit misiunea personală în zona de sustenabilitate și a decis că vrea să schimbe ceva în țara ei. A lucrat în corporații și în Ministerul Mediului. În 2006 a înființat Viitor Plus – asociația pentru dezvoltare durabilă – unde a inițiat și susținut alături de colegii ei programele Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Eco Provocarea, Harta Reciclării și Recicleta. De 17 ani investește timp și energie împreună cu cei peste 50 de colegi pentru o Românie de care să fie mândră, se implică activ pentru scăderea efectelor schimbărilor climatice și pentru o economie sustenabilă, care să ofere posibilități de muncă celor mai vulnerabili dintre noi. În urma activităților Viitor Plus rămân peste 200 de hectare de păduri – și suprafața crește în fiecare an.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail