Cum începi o afacere

De unde începi când vrei să îți deschizi propria afacere? Cum folosești un Business Model Canvas și ce model de monetizare alegi? Găsești răspunsuri la toate aceste întrebări și la multe altele de care te vei lovi la început, în această colecție de articole pentru antreprenori.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 1 )
 • Cum să urmărești indicatorii care contează

  Cum să urmărești indicatorii care contează

  Cifrele reflectă cel mai bine creșterea companiei tale, iar indicatorii pe care îi urmărești sunt importanți nu doar pentru că îți arată progres sau regres, ci și pentru că te ajută să iei decizii ancorate în realitate. Cum îi stabilești însă pe cei care te vor ghida? Află din materialul următor, scris de Marius Ursache, antreprenor, mentor și consultant pentru startup-uri.

 • Modele de monetizare. Cum stabilești prețul produsului tău

  Modele de monetizare. Cum stabilești prețul produsului tău

  Ai decis cum vei faci bani din afacerea ta? Felul în care vei monetiza ceea ce oferi și prețurile cu o serie de decizii la care trebuie să te gândești înainte. Află ce opțiuni ai și cum faci alegerile potrivite pentru tine.

 • De la model de business la plan de afacere

  De la model de business la plan de afacere

  Înainte să începi să vinzi, ai nevoie să îți clarifici modelul de business și să simulezi cum va funcționa el concret. Practic, trebuie să iei niște decizii despre cum vei gestiona activitatea, resursele de care ai nevoie și oportunitățile de creștere pe care acestea le deschid. Iată ce trebuie să știi despre modelul de business și planul de business.

 • Proiecții financiare | Cum le faci + template de cashflow (flux de numerar)

  Proiecții financiare | Cum le faci + template de cashflow (flux de numerar)

  Dacă îți deschizi o afacere sau dacă vrei să dezvolți activitatea companiei, e nevoie să acorzi atenție investiției pe care o presupune acest lucru: de la opțiuni până la costuri de acoperit în viitor, adiacente investiției.

 • Cum îți găsești ideea de business

  Cum îți găsești ideea de business

  Dacă te gândești să începi propria afacere, știi deja că apar foarte multe întrebări când încerci să o găsești pe cea potrivită: Cum o reperezi? Te uiți la pasiunile tale sau la experiența profesională? Sunt ”domenii” mai potrivite pentru înființarea unei afaceri? Există o ”înclinație nativă” pentru antreprenoriat?

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail