1. Cum începi o afacere

De unde începi când vrei să îți deschizi propria afacere? Cum folosești un Business Model Canvas și ce model de monetizare alegi? Găsești răspunsuri la toate aceste întrebări și la multe altele de care te vei lovi la început, în această colecție de articole pentru antreprenori.

Articole recomandate
Cele mai recente
 • Cum faci proiecțiile financiare?

  Dacă acum este momentul în care îți deschizi o afacere sau dacă îți propui să dezvolți activitatea companiei, e nevoie să acorzi multă atenție investiției pe care o presupune acest lucru. Trebuie să iei în calcul ce opțiuni ai și ce costuri va trebui să acoperi în viitor, adiacente investiției (de exemplu, creșterea numărului de utilaje presupune creșterea numărului de angajați).

 • Cum îți găsești ideea de business

  Dacă te gândești să începi propria afacere, știi deja că apar foarte multe întrebări când încerci să o găsești pe cea potrivită: Cum o reperezi? Te uiți la pasiunile tale sau la experiența profesională? Sunt ”domenii” mai potrivite pentru înființarea unei afaceri? Există o ”înclinație nativă” pentru antreprenoriat?

 • 7 idei ca să găsești IDEEA de afacere potrivită pentru tine

  Una dintre cele mai mari provocări ale antreprenorilor aspiranți este găsirea ideii - faptul că există atât de multe opțiuni poate deveni un blocaj. Există însă mici idei care, puse în aplicare, pot ajuta la identificarea acesteia.

 • Cum ți se schimbă viața când devii antreprenor

  Decizia de a deschide propria afacere vine cu foarte multe schimbări în viața proaspătului antreprenor: programul de lucru devine altul, responsabilitățile se înmulțesc, prioritățile se reorganizează. De multe ori, echilibrul viață personală - muncă este destabilizat, ceea ce poate să afecetze și planurile de business. Despre această experiență, întrebările importante pe care e indicat să le explorezi și tu și lecțiile primilor ani de antreprenoriat povestește în articolul următor Vlad Craioveanu, co-fondator Impact Hub Bucharest.

 • Cum îmi înființez o firmă?

  Pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei să-ți înființezi o entitate juridică și actele necesare. Află de ce ai nevoie pentru înființarea unei firme din cursul următor, susținut de Shirina Ștefănescu-Albu. Shirina este avocat, fondator Legalway, formator autorizat și TedX speaker. De asemenea, a fost mentor și consultant într-o serie de acceleratoare și incubatoare de afaceri.

Newsletter

Newsletter-ul Startarium

Bilunar, în newsletterul Startarium găsești oportunități curatoriate și materiale utile antreprenorilor.

Abonează-mă