Cum arată peisajul investițional autohton? Câte investiții de tip Venture Capital au avut loc în 2023 și 2024, în România (și ce companii locale au strâns cele mai mari sume)? Din ce surse primesc finanțare startupurile autohtone early-stage și cât durează acest proces? Cine e mai preocupat de finanțare, înainte de a începe o afacere: femeile sau bărbații? Răspundem la aceste întrebări – și multe altele – mai jos.
Prin programul „Start-Up Nation”, tinerii care vor să devină antreprenori pot beneficia de granturi pentru a-și înființa IMM-uri, cu un aport propriu de 10%. Într-un ecosistem local în care finanțarea nu este foarte ușor de obținut, lansarea oficială a apelului este așteptată de toți cei interesați.
Ai găsit un apel de finanțare european, ai depus online cererea, ți-a fost aprobată și începi proiectul. Pentru a încasa tranșele de bani (și uneori și în perioada ulterioară proiectului), trebuie să trimiți rapoarte periodice autorității de management a respectivului apel. Află mai jos cine trebuie să se ocupe de raportare în compania ta și la ce să fii atent.
În acest al patrulea articol din seria despre finanțările nerambursabile primite de la Uniunea Europeană (UE), discutăm despre cum faci un buget estimativ al proiectului tău, ținând cont de lista cheltuielilor eligibile și neeligibile ale respectivului apel.
Fondurile europene nerambursabile sunt linii de finanțare prin care se urmărește atingerea unor obiective de interes european sau național, inclusiv crearea unor IMM-uri mai competitive. Ne-am propus să realizăm un ghid complet despre finanțările europene nerambursabile pentru mediul de afaceri, iar acest articol este primul dintr-o serie care îți va explica pe larg tot ce trebuie să știi despre aceste fonduri venite de la Uniunea Europeană (UE).
Pe 1 octombrie, în avanpremiera How to Web Conference, How to Web și Impact Hub Bucharest organizează evenimentul Impact Centric Talks, dedicat antreprenorilor, investitorilor și inovatorilor sociali.