Startup Edu

Cel mai complet ghid pentru antreprenorii români: de la drumul de la idee la afacere, la dezvoltarea ei și scalare, cu insight-uri valoroase de la antreprenori, investitori, consultanți și experți.

Învață

Startup Edu

Cel mai complet ghid pentru antreprenorii români: de la drumul de la idee la afacere, la dezvoltarea ei și scalare, cu insight-uri valoroase de la antreprenori, investitori, consultanți și experți.

Proiecții financiare | Cum le faci + template de cashflow (flux de numerar)

Dacă acum este momentul în care îți deschizi o afacere sau dacă îți propui să dezvolți activitatea companiei, e nevoie să acorzi multă atenție investiției pe care o presupune acest lucru. Trebuie să iei în calcul ce opțiuni ai și ce costuri va trebui să acoperi în viitor, adiacente investiției (de exemplu, creșterea numărului de utilaje presupune creșterea numărului de angajați).

Cele mai recente
 • Cum îți motivezi echipa atunci când ești antreprenor

  La nivel personal, e relativ simplu să îți dai seama care sunt lucrurile care te motivează. În lucrul cu oamenii însă, factorii pot să fie foarte diferiți - unele persoane se mobilizează mai ușor dacă au foarte multă autonomie, altele - dacă se simt susținute și aprobate când se simt nesigure, de exemplu. Despre particularitățile motivațiilor poți afla mai multe de la Rareș Manolescu, coach și trainer, în materialul următor.

 • Cum construiești cultura internă a startup-ului tău

  Mai mult decât abilitatea de a conduce o afacere, antreprenoriatul este foarte mult și despre a conduce oameni și echipe care gravitează în jurul unor valori similare. Așa cum ai putut vedea în materialul precedent, valorile comune sunt cele care alimentează motivația și implicarea oamenilor din cadrul echipei. Rolul tău, ca fondator, va include și atenție către aceste lucruri. Poți afla ce înseamnă leadershipul și cultura organizațională sănătoase din acest material.

 • Instrumente financiar-bancare pe care le poți folosi când scalezi

  Pe măsură ce crești, provocările afacerii tale se diversifică - din fericire, așa se întâmplă și cu opțiunile pe care le ai atunci când vrei să scalezi. În această etapă, e bine să știi că poți accesa instrumente financiar-bancare ce nu erau la îndemână până în acest punct. Unele dintre ele te ajută să construiești relații cu noi parteneri de business, altele sunt instrumente de finanțare care te-ar putea ajuta când ești concentrat pe creștere. Descoperă-le pe toate în materialul următor:

 • 12 pași de la înființarea firmei - Ghid pentru antreprenori nou-născuți

  Ți-ai înființat compania, ai actele necesare și ești gata să te apuci de treabă. Amintește-ți însă de obligațiile fiscale și contabile pe care le ai deja! Află care sunt primii pași pe care trebuie să îi faci de la Valentina Saygo, expert contabil și consultant financiar.

 • Cum îți înființezi o firmă - pași și acte necesare

  Felicitări, ești pe cale să îți deschizi o companie! În materialul următor o să afli care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei să-ți înființezi o entitate juridică, de ce acte ai nevoie și care sunt procedurile de care să ții cont.

Newsletter

Newsletter-ul Startarium

Bilunar, în newsletterul Startarium găsești oportunități curatoriate și materiale utile antreprenorilor.

Abonează-mă