Mi az e-kereskedelem

Az e-kereskedelem, amelyet gyakran elektronikus kereskedelemnek vagy online kereskedelemnek is neveznek, termékek és szolgáltatások vásárlása és eladása az interneten keresztül, valamint az e tranzakciók végrehajtásához szükséges pénzügyi és adatátvitel. Az e-kereskedelem gyakran valódi áruk online értékesítésére utal, de vonatkozhat bármilyen típusú gazdasági tranzakcióra is, amelyet az internet lehetővé tesz.

Míg az e-business egy online cég működtetésének minden elemét felöleli, az e-kereskedelem a termékek és szolgáltatások cseréjére összpontosít. 

Az első online tranzakcióra 1994. augusztus 11-én került sor, amikor egy srác eladta a Sting együttes CD-jét egy barátjának a NetMarket nevű amerikai kiskereskedelmi platformon. Ez az első eset, amikor a fogyasztó az interneten vagy a jelenlegi nevén „e-kereskedelem” révén vásárol terméket egy vállalkozástól. 

Azóta az e-kereskedelem fejlődött, hogy egyszerűbbé tegye a dolgok megtalálását és vásárlását az online boltokon és piactereken. A független szabadúszók, a kisvállalkozások és a hatalmas szervezetek egyaránt profitáltak az e-kereskedelemből, amely lehetővé teszi számukra, hogy termékeiket és szolgáltatásaikat nagyobb léptékben kínálják, mint a hagyományos offline vásárlás. 

Az online kereskedelem számos előnnyel jár, kezdve a bárhol történő értékesítéstől a hűséget ösztönző személyre szabott élményekig – és a hét minden napján, a nap 24 órájában nyitva tartó kirakatot is biztosít. 

  • Kényelem: Az online vásárlás egyszerűbbé, gyorsabbá és kevésbé időigényessé teszi a vásárlást, 24 órás értékesítéssel, gyors szállítással és egyszerű visszaküldéssel. 

  • Személyre szabás és vásárlói élmény: Az e-kereskedelmi platformok részletes felhasználói profilokat dolgozhatnak ki, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy személyre szabják a látott dolgokat, és ajánlásokat adhassanak a számukra esetleg tetsző tételekre. Ez javítja a vásárlói élményt azáltal, hogy az ügyfelek úgy érzik, hogy személyes szinten megértik őket, ami növeli a márkahűség valószínűségét. 

  • Az ügyfelek a világ minden tájáról vásárolhatnak e-kereskedelmi oldalakon, és a vállalkozásokat többé nem korlátozzák a hely vagy a fizikai akadályok. 

  • A digitális kiskereskedők alacsony beállítási és üzemeltetési költségekkel építhetnek online kirakatokat, mivel a tégla és habarcs már nem szükséges. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail