Peste 400 de antreprenori au participat deja la cea mai mare competiție pentru startup-uri din România. Am adunat aici răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări din primele trei ediții Startarium PitchDay.
Înscrierile pentru cea de-a patra ediție Startarium PitchDay 2019 au avut loc în perioada 16 septembrie – 11 octombrie 2019. Iată de ce informații au avut nevoie antreprenorii care au vrut să intre în cursa pentru unul dintre premiile în valoare totală de 120.000 de euro.
Am răspuns mai jos la cele mai frecvente întrebări primite până acum și am reluat criteriile de eligibilitate pentru competiție. Te invităm să parcurgi toate aceste informații înainte de a aplica și să ne scrii pe contact@startarium.ro dacă ai și alte întrebări despre această ediție.
1. Cum știu dacă startup-ul meu este eligibil?
Înainte să-ți faci planuri cu premiul cel mare, de 50.000 de euro, asigură-te că îndeplinești criteriile de eligibilitate din acest regulament. Cele de bază sunt:
- Ești persoană juridică, deții o societate comercială
- Startup-ul tău are o vechime între 1 și 3 ani la momentul deschiderii înscrierilor, adică a fost înmatriculat la Registrul Comerțului în perioada 16 septembrie 2016 – 16 septembrie 2018.
2. Ce fel de entități juridice pot participa?
Pentru competiția Startarium PitchDay sunt eligibile doar societățile comerciale, înregistrate în România. Pentru evitarea oricărei confuzii, nu pot participa în Competiție:
- organizații non-profit
- persoane juridice constituite cu statutul de filială
- startup-uri care au câștigat premii la o ediție anterioară, dacă aplică cu aceeași idee
3. Am un startup cu vechime 1-3 ani, însă vreau să aplic cu un model de business nou.
Poți să aplici cu un model de business conex celui deja activ, atât timp cât cel pe care vrei să îl demarezi va fi deținut de același SRL cu care aplici, iar acest SRL îndeplinește criteriile de eligibilitate.
Atât în Business Model Canvas, cât și în formularul de aplicație, va fi necesar să explici legătura între cele 2, ce există acum și cum vrei să dezvolți mai departe.
4. Pot să aplic la PitchDay dacă am doar o idee de business?
Startarium PitchDay este o competiție pentru afaceri înregistrate la Registrul Comerțului în perioada 16 septembrie 2016 – 16 septembrie 2018 și care au deja activitate. Poți aplica cu o idee, dacă ea este deținută de un startup care îndeplinește criteriile de eligibilitate.
5. Care sunt diferențele între criteriile de eligibilitate și criteriile de evaluare?
Criteriile de eligibilitate sunt cele în funcție de care aplicația ta va fi sau nu acceptată de organizator pentru etapa de preselecție. Aplicațiile care îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor fi analizate apoi conform criteriilor de evaluare, adică:
- Oportunitatea afacerii și potențialul ei de creștere
- Analiza modelului de afacere precum și strategia de dezvoltare
- Fezabilitatea financiară și sustenabilitatea pe termen lung
- Aptitudini, experiență și angajamentul echipei de management
6. Cum se derulează competiția din 2019?
- În perioada 16 septembrie - 11 octombrie, aplici online. Dacă startup-ul tău îndeplinește toate criteriile de eligibilitate descrise în regulament, nu îți mai rămâne decât să te înscrii în competiție. Află de aici ce trebuie să faci pentru a te înscrie!
- În perioada 12-22 octombrie are loc etapa de preselecție. În acest interval, comisia de jurizare Startarium & Impact Hub Bucharest evaluează aplicațiile eligibile și selectează cele 50 de startup-uri care vor participa la semifinala PitchDay de pe 5 noiembrie 2019.
- 5 noiembrie vor avea loc semifinala, finala și vor fi aleși câștigătorii premiilor de 120.000 de euro
Mai multe detalii despre desfășurarea competiței, criterii de evaluare și procesul de jurizare sunt disponibile aici.
De la lansarea în 2016, Startarium PitchDay a însemnat: 400 de startup-uri în competiție, 260 de afaceri sprijinite, 23 de startup-uri câștigatoare și premii totale de 330.000 euro, plus peste 2300 de participanți mai inspirați.
Descoperă cum a crescut competiția de la an la an: 2016 | 2017 | 2018