Am ales cei 5 câștigători ai programului Startarium.Inc!

Startarium a ales pe 11 septembrie 2017 cele 5 startup-uri care vor primi un pachet de beneficii în valoare totală de 200.000 de euro, în cadrul programului de incubare Startarium.Inc.

Am căutat mult, dar iată că în sfârșit le-am găsit: cele 5 startup-uri care vor începe programul de incubare Startarium! Începând cu 15 septembrie, vor fi găzduite în spațiul Impact Hub Bucharest și vor primi toate resursele de care au nevoie pentru a crește într-un an cât alții în 7! Comisia de selecție a ales, pentru Startarium.Inc, următoarele business-uri pregătite să treacă la următorul nivel:

CargoPlanning este o platformă online, colaborativă (de tipul SaaS) dedicată organizării și planificării procesului de transport de marfă dezvoltat de fabrici și retaileri. De la lansarea în octombrie 2015 de către o echipă de software din Iași, platforma numără 3500 de utilizatori cu transporturi în valoare de 7 milioane de euro și își dorește să “înceapă o călătorie în jurul lumii”, scalând afacerea la nivel internațional.  

Echipa eematico a creat în ultimii 2 ani peste 350 de ore de conținut de educație experiențială pentru copii și mai mult de 600 de jucării și materiale educaționale DYI pentru aceștia. Cu ajutorul Startarium.Inc, își doresc să lanseze o nouă divizie de business: propria linie de producție și distribuție de jucării educaționale prin care să scaleze afacerea eematico și să facă misiunea lor, de educație prin joacă, accesibilă tuturor copiilor.

Fruteria este un startup din București care oferă fructe și gustări pentru angajații companiilor, o afacere care va încheia anul 2017 cu peste 100 de clienți și 400.000 euro cifră de afaceri. Prin participarea în programul Startarium.Inc, echipa Fruteria urmărește consolidarea poziției de lider de piață local, dar și dezvoltarea echipei și a modelului de business pentru extindere în alte orașe din România.

Creatorii NutritIO – asistentul virtual pentru nutriție-  își propun să simplifice nutriția prin tehnologie, atât pentru profesioniști (nutriționiști, dieteticieni, instructori de fitness, medici), cât și pentru oameni care vor să-și schimbe stilul de viață într-un mod sănătos. În cadrul programului de incubare își doresc să obțină know-how pentru dezvoltarea produsului, sprijin și mentorat pentru rafinarea modelului de business și consolidarea afacerii. 

Smart EpiGenetX oferă teste genetice de ultimă generație și un algoritm de interpretare a rezultatelor unic la nivel mondial, precum și consultanță în nutriție, dietetică, genetică și activitate fizică, prin specialiști acreditați în domeniu. Este un startup lansat în 2017 de o echipă de oameni de știință, medici și experți în genetică din România, care vor beneficia în cadrul Startarium.Inc de sprijin și mentorat pentru consolidarea brandului și a afacerii la nivel internațional.

Calitatea tuturor participanților a impresionat juriul, iar câțiva dintre membrii ne-au povestit despre ce le-a plăcut cel mai mult și ce recomandări au pentru câștigători:

  • Sergiu Neguț, Associate Dean MSM Romania - Chairman Advisory Board, mentor Startarium.Inc

”Echipele câștigătoare – aveți o oportunitate unică, aveți un Board of Advisors, aveți experți, aveți mentori, aveți acces la o mulțime de resurse. Folosiți-le cu înțelepciune și rămâneți pe drumul vostru.”

  • Michal Szczurek - CEO, ING Romania - Membru al comisiei care a selectat echipele Startarium.Inc

”Recomandarea ar fi să gândească la nivel înalt. Acesta este momentul în care își pot defini modelul de business și să schimbe modul în care acționează”

  • Iulian Cîrciumaru, Co-fondator Benefit Seven - Mentor pentru antreprenori, membru în Advisory Board Startarium.Inc

”Mi se pare extraordinar ce a reușit să facă Impact Hub cu acest program și faptul că a reușit să aducă aceste startup-uri în lumina mentorilor, a potențialilor investitori pe care au reușit să-i aducă la masă”

Am gândit acest program astfel încât să le oferim echipelor toate instrumentele de care au nevoie pentru a avansa cu business-ul lor la următorul nivel, într-un mod sustenabil și valid pe termen lung:

  • Resurse de creștere a vânzărilor, produsului, capitalului, notorietății, a echipei și a ecosistemului antreprenorial;
  • Finanțare: 6.000 de euro chiar la început, acces către business angels, investitori sau platforma de crowdfunding proprie Startarium;
  • Învățare: de la optimizări pe produs până la planificare financiară și lansare pe piețe internaționale, urmează 12 luni de creștere si învățare susținute.

Vezi aici  toate beneficiile pe care le vor primi startup-urile câștigătoare.

În plus, echipele vor fi conectate permanent la o rețea amplă de mentori și traineri, iar trimestrial vor raporta în fața unui Advisory Board care le va oferi feedback aplicat.

Le urăm bun venit și le dorim mult succes!

Cele 5 echipe au fost alese dintre cei 15 finaliști, pe care ne bucurăm că am avut ocazia de a-i cunoaște, pentru că ne-au inspirat cu adevărat prin poveștile lor. Păstrăm ușile Startarium deschise pentru ei și le rămânem aproape, lor și celorlalte startup-uri care au aplicat la program, prin toate resursele noastre de învățare, testare și finanțare.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail