Noi ambasadori care susțin antreprenorii români și inițiativele acestora

“O să încep de azi” își propune să aducă în lumina reflectoarelor puterea primului pas, curajul de a începe o afacere, de a ne transforma visurile în realitate, de a-i susține pe cei care deja au ales calea antreprenoriatului. Ne propunem să arătăm cum fiecare dintre noi putem susține inovatorii, artizanii sau creatorii români.

Andrei Dudoiu, Managing Partner & President BoD SeedBlink 

Andrei Dudoiu este cofondator şi CEO SeedBlink, prima platformă de equity crowdfunding din România, care ajută zeci de startupuri tech să obţină finanţare. Cu o experienţă de peste 20 de ani în banking, a fondat platforma de finanţare şi educaţie antreprenorială Human Finance, prin care şi-a propus să creeze o punte de legătură între antreprenori. În decembrie 2019 a lansat alături de Ionuț Pătrăhău, platforma locală de equity crowdfunding SeedBlink.

Descoperă mai jos motivele pentru care Andrei susține antreprenorii și cum o poți face și tu!

Paul Băbuș, Founder Law Of Tech 

Paul a absolvit atât Dreptul, cât și Informatica și își folosește dubla expertiză pentru a oferi asistență juridică în toate aspectele legate de protecția datelor, proprietate intelectuală, tehnologii emergente și dreptul internetului. Pasionat de domeniul tehnologiei și al protecției datelor, Paul este implicat în dezvoltarea StartGDPR, o platformă digitală care le permite freelancerilor, startupurilor, organizațiilor și IMM-urilor să devină conforme cu GDPR într-un mod digital, sigur, rapid și ușor.

“Antreprenorii sunt motorul principal al economiei și al dezvoltării sociale. Sunt esențiali pentru creșterea economică a unei comunități sau țări și pentru îmbunătățirea nivelului de trai”, spune Paul. 

“Este extrem de important să sprijinim antreprenorii români, deoarece au un potențial uriaș de a contribui la dezvoltarea comunităților din care fac parte și a țării noastre. Prin inovare pot stimula progresul, pot crea noi oportunități de afaceri și pot genera locuri de muncă. Totodată, susținerea acestora poate avea un efect pozitiv asupra imaginii României în afara țării, atrăgând, în același timp, investiții străine”, adaugă el. 

“Ca avocat și antreprenor sunt permanent implicat în ecosistemul antreprenorialului din România. Colaborez cu antreprenorii, startup-urile, acceleratoarele și comunitățile pentru a oferi asistență juridică, îndrumare și mentorat. De asemenea, mă implic intens în dezvoltarea de soluții digitale pentru a face serviciile juridice mai accesibile pentru antreprenori și startupuri”, încheie Paul. 

Oana Opriș, Co-Founder Genuin.Shop    

După 9 ani în real-estate, unde a lucrat atât în consultanță de vânzări terenuri, cât și în property management și certificări la Colliers International, Oana a schimbat traseul către educație, o pasiune veche și puternică. Astfel, a cochetat atât cu zona de predare, pe negocieri și vânzări, în ASE și Universitatea Alternativă, dar și cu zona de dezvoltare de program și produse educaționale, la The Entrepreneurship Academy. Oana a finalizat, de asemenea, doctoratul pe Inovație în educația publică superioară și este Co-Founder al Genuin.Shop – un business sustenabil care aduce oamenii mai aproape de luxul minimalist al așternuturilor și accesoriilor pentru casă fabricate din in spălat cu piatră.

Vezi mai jos cum vede Oana antreprenorii români și cum susține ecosistemul în tot ceea ce face!

Cristian Tudor, Co-Founder & CEO Ultragreens 

Cristian este inginer horticultor și doctorand în cadrul USAMV București. În 2013 a fondat Microgreens România, o companie specializată în producția de microierburi, flori comestibile și fructe miniaturale. În 2017 a devenit co-fondator Microsera - primul echipament de agricultură verticală indoor pe care l-a implementat în magazinele mai multor lanțuri de retail sau cash&carry. 

Cristian susține activ antreprenorii români și le vine în ajutor cu soluții pentru a învăța și a crește. Tu cum îi susții? 

Tudor Iacob, Cofounder & CEO Unison  

Tudor este un antreprenor care își dorește să contribuie la schimbarea în bine a obiceiurilor alimentare ale oamenilor. În 2015 a lansat NativeBox, un brand multichannel de gustări bazat pe produse simple și sănătoase pentru birou și acasă. A lansat produse pentru retail și abonamente pentru gustări sănătoase pentru marile companii și pentru proiecte de employer branding. În 2020, NativeBox s-a unit cu Unison, unul din cele mai importante branduri de mâncare plant based din România. 

“Cea mai mare valoare pe care antreprenorii o dau este prin ideea că ceva se poate și mai bine. Acel ceva care poate fi mai curat, mai inovator, mai simplu, mai creativ sau mai sănătos. Iar din ideea asta se naște schimbarea, singura constantă care ne aduce progres. Fiecare poate contribui la asta, doar alegând produse create de antreprenori sau, începând de azi, să devină chiar ei antreprenori!”, ne-a mărturisit Tudor.  

Indira Abdulvoap, Business Developer

Indira a plecat ca General Manger din multinațională la finalul lui 2014, pentru a testa antreprenoriatul. A dezvoltat propria companie 5 ani, după care a făcut exit. Între timp, a fost/este CEO, Business Development Manager sau Innovation Manager la mai multe companii din industrii diferite, iar în momentul de față este business mentor pentru studenții de la The Entrepreneurship Academy

Vezi mai jos cum susține Indira producătorii românii și produsele românești și spune-ne cum o faci și tu! 

Armina Sîrbu, Antreprenor și trainer, career strategist, Byarmina.com 

Armina este arhitect de învățare digitală și trainer cu peste 15 ani de experiență în dezvoltarea oamenilor. La 18 ani a devenit antreprenoare, iar după facultate a lucrat în multinaționale din top Fortune 100 în străinătate în IT și HR. Din 2008 a revenit în România și creează soluții neașteptate de training pentru organizații foarte diverse din întreaga lume.

“Fac orice!”, îmi zicea o mamă zilele trecute referindu-se la ce job vizează după CIC. Zic "Nu te ajută să faci orice. Când cauți un job, e bine sa fii specifică. Dacă vrei să faci de toate, apucă-te de antreprenoriat. Faci orice pentru VISUL TĂU, nu pentru ale altora", poveștește Armina. 

“Ajut mamele care <ar face orice job> pentru că își văd pasiunile ca pe o glumă și competențele drept impostură, să nu mai fugă. De la sindrom de impostoare, la antreprenoare. Pas cu pas, să își transforme pasiunile și înzestrările în profit. Și, mai ales, să înceapă de azi cu Dare. Do”, încheie ea.  

Mihai Zânt, International Trainer & Coach & Managing Partner, HUMANISTIC 

Mihai are o experiență de peste 10 ani în managementul echipelor și comunităților. Cele mai multe roluri în mediul Corporate le-a avut în domeniul HR, vânzări și marketing. În prezent, Mihai este trainer și coach, construind programe personalizate de leadership pentru companii mari din România și străinătate. În plus, ajută antreprenori români și profesioniști din diaspora să deschidă afaceri în România sau să se reintegreze în piața locală. Este absolvent al unui Executive MBA la ESCP Europe unde este și colaborator, crede în educația continuă și că oamenii sunt cei care fac diferența într-o companie. Descoperă mai jos mesajul lui Mihai pentru antreprenori și nu numai! 


Alătură-te și tu campaniei de susținere a antreprenorilor români! 

  • Filmează un video scurt cu telefonul (de 30 de secunde) sau spune-ne o poveste personală, motivul pentru care tu consideri că e important să susținem antreprenorii, creativii, artizanii români și postează-l în pe canalele tale cu hashtag-ul #osaincepdeazi și #sustinantreprenoriiromani
  • Dacă preferi, poți să ne trimiți nouă materialele și contribuția ta la campanie (fie printr-un mesaj pe canalele noastre de social media: FacebookInstagramLinkedin, fie pe adresa de email pr@impacthub.ro) și noi le vom prelua pe canalele noastre de comunicare. 

 Devino o voce activă în campania „O să încep de azi” și trimite-ne povestea ta! 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail