2. Juridic, financiar

Cum îți deschizi o firmă și cum administrezi afacerea la început? Ce taxe trebuie să plătești și cum arată un contract corect formulat? Învață despre toate în această secțiune!

Articole recomandate
Cele mai recente
 • 12 pași de la înființarea firmei - Ghid pentru antreprenori nou-născuți

  Ți-ai înființat compania, ai actele necesare și ești gata să te apuci de treabă. Amintește-ți însă de obligațiile fiscale și contabile pe care le ai deja! Află care sunt primii pași pe care trebuie să îi faci de la Valentina Saygo, expert contabil și consultant financiar.

 • Cum îți înființezi o firmă - pași și acte necesare

  Felicitări, ești pe cale să îți deschizi o companie! În materialul următor o să afli care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei să-ți înființezi o entitate juridică, de ce acte ai nevoie și care sunt procedurile de care să ții cont.

 • Checklist – ce acte ar trebui să aibă o firmă nou înființată

  Ai primit actele companiei, te-ai apucat de treabă și vrei să te concentrezi pe creștere. Înainte de orice, e bine să te asiguri că din punct de vedere administrativ ești pregătit și ai toate actele aduse la zi. Acest lucru te va ajuta inclusiv în cazul unui posibil control din partea autorităților fiscale. Mai jos găsești lista completă pentru o companie nou înființată.

 • Ce trebuie să știi dacă vrei să te asociezi cu cineva în afaceri

  Mulți antreprenori aleg să se partenerieze pentru a lansa o afacere. Pentru că relația dintre asociați sau fondatori este foarte importantă pentru buna funcționare a businessului, e important să îi acorzi atenția de care are nevoie inclusiv din punct de vedere legislativ. Ca să evitați de la bun început situațiile tensionate, trebuie să stabiliți clar termenii acestei asocieri. Află ce trebuie să știi înainte de a începe colaborarea:

 • Cum separi buzunarul propriu de cel al startup-ului?

  Când ai început afacerea, la fel ca mulți antreprenori, cel mai probabil ai susținut ideea nu numai cu entuziasm, dar și cu bani din buzunar.

Newsletter

Newsletter-ul Startarium

Bilunar, în newsletterul Startarium găsești oportunități curatoriate și materiale utile antreprenorilor.

Abonează-mă