Juridic, financiar

Cum îți deschizi o firmă și cum administrezi afacerea la început? Ce taxe trebuie să plătești și cum arată un contract corect formulat? Învață despre toate în această secțiune!

Cele mai recente
 • Finanțarea afacerii la început: despre capitalul social

  Ce este un cap table și cum poate să influențeze el posibilitatea de a primi o finanțare care să îți permită să crești? La ce să te gândești înainte de a decide că e timpul acționari noi în cadrul companiei tale? Îți explică Ionuț Pătrăhău, Co-Fondator Seedblink.

 • Management financiar: noțiuni și principii

  De unde începi când vrei să navighezi prin tehnicalitățile gestionării unei afaceri din punct de vedere financiar? Un bun prim pas este familiarizarea cu termenii specifici, pe de o parte, și urmărirea câtorva principii de bază, pe de alta. Despre toate poți învăța din acest articol.

 • Relația cu banca - ce trebuie să știi și de unde începi

  De un cont bancar ai nevoie pentru a încheia procesul de deschidere a firmei și pentru a funcționa. Înainte să alegi furnizorul de servicii bancare, este bine să înțelegi în ce situații vei avea nevoie de acesta, ce facilități și servicii oferă și cum diferă ele.

 • Contractele: ce să ai în vedere când ești antreprenor

  Uneori, partea administrativă a unei afaceri poate părea ușor monotonă. În realitate însă, e fundamentală pentru succesul și creșterea unei afaceri. Pe lângă entitatea legală și aspectele care țin de fiscalitate și contabilitate, contractele și prevederile lor sunt la fel de importante.

 • Investitorii: cum setezi relația & de ce să ții cont

  Pentru ca o afacere să crească accelerat, are nevoie și de susțintători care pun la dispoziție fondurile necesare și contribuie cu propria experiență la dezvoltarea companiei. Investitorii sunt o resursă importantă în evoluția unui business. Iată ce trebuie să știi despre relația cu aceștia.

Newsletter

Newsletter-ul Startarium

Bilunar, în newsletterul Startarium găsești oportunități curatoriate și materiale utile antreprenorilor.

Abonează-mă