Alexandru Lăpușan

Mentor în Startarium | București

CEO & Founding Partner | Zitec

Fondator și CEO Zitec din 2003. Zitec este unul dintre principalii producători români de aplicații online, o companie antreprenorială cu un trend ascendent constant în ultimii 5 ani, ce a ajuns în 2016 la o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, cu un indicator de profitabilitate (EBITDA) în creştere, la 12%. Infuzia de capital de 1,7 milioane de euro, primita de la eMAG in 2017, a avut în vedere potenţialul de creştere în zona de servicii de dezvoltare software şi online marketing, precum şi portofoliul de investiţii în startup-uri al Zitec. Printre companiile din portofoliul de investiţii Zitec se numără: Zipongo.com (SUA), cosQuare.com (Olanda) şi editura HAC!BD (România). Zitec are în plan o extindere accelerată pe piaţă, prin creşterea echipei, deschiderea de birouri în provincie, formarea unui departament specializat în fonduri europene şi granturi, precum şi activităţi susţinute de creştere a portofoliului de clienţi în Europa de Vest şi SUA.

Domenii de expertiză

Pe Startarium

 • Power Couple @Zitec | Simona și Alexandru Lăpușan

  Simona și Alexandru Lăpușan au peste 20 de ani de când se cunosc, iar de 15 conduc împreună Zitec - compania tech cu peste 165 de angajați, sediu Sci-Fi și propria trupă, ZiBand. Despre cum se împletește cultura antreprenorială cu relația lor, ne povestesc, tot împreună, într-un interviu #decitit.

 • Stop & Reflect - Alex Lăpușan, fondator Zitec | Ce am învățat în 2019

  2019 a fost un an bun pentru Zitec, vom înregistra o creștere de peste 30% a cifrei de afaceri, pe toate liniile de business, însoțită și de o creștere a profitabilității. Ce urmează pentru Zitec în 2020, afli în următorul interviu.

 • Interviu cu Alexandru Lăpușan, co-fondator Zitec

  Zitec este o companie specializată în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală. Co-fondatorul său, Alexandru Lăpușan, ne-a povestit în interviul de mai jos despre începuturile Zitec și cum a crescut de-a lungul anilor.

Lucrează cu antreprenori care:

 • Au o afacere în curs de scalare
 • Au o afacere în curs de validare

Ca mentor, te poate ghida și îți poate clarifica drumul prin prisma propriei sale experiențe

Pe Startarium, mentoratul este un mix de provocări și susținere, în care mentorul te ghidează într-o călătorie prin care el a trecut deja. Obții noi perspective despre afacerea ta, îți testezi ideile și crești ca antreprenor, 100% gratuit.

Aplică pentru mentorat