Estimările ONU arată că până în 2050, populația lumii va ajunge la aproape 10 miliarde. Acest lucru, căruia i se adaugă și presiunile crizei climatice și evenimentele destabilizatoare din ultimii ani (pandemia de COVID-19, războiul din Ucraina), înseamnă că există deja o nevoie critică pentru inovație și antreprenoriat în agricultură. În această colecție de materiale vorbim despre oportunitățile și trendurile care vor defini industria în următorii ani – o serie de resurse utile atât pentru antreprenorii aspiranți, cât și pentru fondatorii care au deja o afacere în agrifood.
România este singura țară din regiune unde femeile creează startupuri în agricultură mai des decât bărbații. În acest context, o masă rotundă organizată de Impact Hub Bucharest a adus în discuție povești de succes din domeniu, provocările cu care se confruntă antreprenoarele din agrifood și oportunitățile care le pot ajuta să-și ducă businessul sau ideea la nivelul următor.
EWA Bootcamp, un workshop dedicat proiectelor dezvoltate de antreprenoarele agrifood, a ajuns la a doua ediție. Înscrierile au loc între 17 iulie și 16 septembrie 2024 și se adresează femeilor care au o idee de business sau un startup funcțional cu o vechime mai mică de doi ani.
Romanian Agrifood Startups Overview Report include maparea startupurilor românești din industria agroalimentară implicate în inovația industriei.
Dacă ai o afacere în agrifood sau plănuiești să deschizi una, salvează acest articol și întoarce-te pentru update și noutăți. Aici găsești programe de învățare și dezvoltare, acceleratoare, opțiuni de finanțare și o serie de evenimente dedicate industriei agroalimentare la care să participi.
Scopul Challenge Labs este să reunească oameni cu pregătire diversă în agrifood și domenii conexe, care creează împreună soluții și afaceri inovatoare pentru a adresa marile provocări ale sectorului agroalimentar.