Descoperă startupuri românești inovatoare din industria agroalimentară, oportunități de dezvoltare și soluții la provocările unui domeniu vital pentru un viitor sustenabil.
Cum poate sectorul AgriFood din România să se transforme pentru a răspunde provocărilor globale și pentru a sprijini dezvoltarea economică sustenabilă? Care sunt provocările cu care se confruntă antreprenorii și ce oportunități de dezvoltare le stau la dispoziție? Acestea sunt o parte dintre întrebările la care și-a propus să răspundă „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”, o publicație realizată de Impact Hub Bucharest și Startarium, cu susținerea EIT Food.
Cum poate sectorul AgriFood din România să se transforme pentru a răspunde provocărilor globale și pentru a sprijini dezvoltarea economică sustenabilă? Care sunt provocările cu care se confruntă antreprenorii și ce oportunități de dezvoltare le stau la dispoziție? Acestea sunt o parte dintre întrebările la care și-a propus să răspundă „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”, o publicație realizată de Impact Hub Bucharest și Startarium, cu susținerea EIT Food.
Impact Hub Bucharest și EIT Food anunță startul înscrierilor la acceleratorul Empowering Women in Agrifood. Dedicat antreprenoarelor și proiectelor create de acestea în domeniul agroalimentar, EWA va oferi mentorat, sesiuni de training, sprijin continuu și două granturi în valoare de 10.000 și 5.000 de euro.
Cu o cifră de afaceri care se dublează de la an la an încă din momentul în care a fost lansat pe piață, în 2022, brandul de „bunătăți” plant-based, fabricate din ingrediente naturale Unison oferă ceva mai mult decât un portofoliu de produse – aduce în fața clienților o filosofie de viață sănătoasă, în jurul căreia s-a construit o comunitate solidă. Tudor Iacob, co-fondator Unison, ne-a povestit despre cum schimbările de perspectivă îți pot crește potențialul de scalabilitate și despre cum să transformi provocările în oportunități de business.
Marius Tudosiei (Fondator Băcănia Veche) are propria afacere HoReCa de 15 ani. Din exterior, pare că și-a găsit mai târziu adevărata pasiune – mâncarea din ingrediente naturale, făcută și vândută cu drag. Antreprenorul de 49 de ani ne-a povestit cum se vede traseul lui profesional din interior, de ce nu se simte sprijinit de statul român și de ce nu recomandă nimănui să plece la drum fără un plan de afaceri (cum a făcut el).
O afacere de îngrășământ din râme produs cu ajutorul AI, pornită ca o glumă, a reușit să ajungă între participanții programului Romania ClimAccelerator, 2024, categoria Seed Stage. Mihnea Secrieriu și Alexandru Ariciu, fondatorii WORMXSOIL, ne-au povestit de unde au început și cum vor să se impună pe piața locală și europeană de îngrășăminte naturale printr-o producție complet tehnologizată.