Prin programul „Start-Up Nation”, tinerii care vor să devină antreprenori pot beneficia de granturi pentru a-și înființa IMM-uri, cu un aport propriu de 10%. Într-un ecosistem local în care finanțarea nu este foarte ușor de obținut, lansarea oficială a apelului este așteptată de toți cei interesați.
Investitorii și consultanții din mediul de business privesc cu optimism evoluția ecosistemului local de startupuri în 2025. Deși instabilitatea politică și economică globală creează un mediu incert, de aici pot rezulta oportunități pentru soluțiile disruptive, iar investițiile vor fi realizate cu mai mult discernământ. Asta în condițiile în care România nu are apetit pentru risc, iar investitorii locali sunt puțini și activează doar pe câteva verticale.
Ai găsit un apel de finanțare european, ai depus online cererea, ți-a fost aprobată și începi proiectul. Pentru a încasa tranșele de bani (și uneori și în perioada ulterioară proiectului), trebuie să trimiți rapoarte periodice autorității de management a respectivului apel. Află mai jos cine trebuie să se ocupe de raportare în compania ta și la ce să fii atent.
Articolul este actualizat de fiecare dată când apar oportunități noi. Salvează-l și revino frecvent la el, dacă ești în căutare de fonduri nerambursabile pentru afacerea ta. De la apeluri pentru agricultură și mediu, la cele pentru digitalizare, inovație sau antreprenoriat social, pregătește-ți aplicația pentru granturile IMM anunțate până acum și urmărește-le pe cele care urmează să deschidă înscrierile de proiecte.
Pentru al șaptelea an consecutiv, Startarium mapează ecosistemul local de programe pentru antreprenori. Descoperă în acest articol care sunt incubatoarele și acceleratoarele la care poți să aplici în 2025 și cum să alegi între ele: îți explicăm felul în care sunt construite, ce tip de finanțare oferă, dar și tipurile de industrii și stadii de dezvoltare pentru care caută aplicanți. Pregătește-ți lista și aplică și tu!