Puțină teorie | Noțiuni de bază

Puțină teorie | Noțiuni de bază

Teorie | Noțiuni de bază

1 modul | 4 materiale

Teorie | Noțiuni de bază

Materiale

  • Management de proiect 101: Scop, etape și metode de lucru

    Management de proiect 101: Scop, etape și metode de lucru

    Atunci când în managementul de proiect sunt introduse principiile economiei circulare, acesta devine un mecanism indispensabil pentru orice organizație care își dorește să obțină rezultate bune și măsurabile într-o manieră structurată și eficientă. Pe măsură ce lumea noastră devine mai complexă și mai interconectată, organizațiile adoptă din ce în ce mai mult metode și instrumente de management de proiect și principii ale economiei circulare, pentru a-și conduce inițiativele și a contribui la atingerea obiectivelor globale de dezvoltare durabilă, subliniind astfel rolul economiei circulare în promovarea unui viitor durabil.

  • Integrarea principiilor economiei circulare în gestionarea proiectului

    Integrarea principiilor economiei circulare în gestionarea proiectului

    Având în vedere importanța lor, practicile de gestionare a proiectelor ar trebui să încerce să integreze principiile economiei circulare pentru a stimula sustenabilitatea și a construi un model de afaceri rezilient și responsabil din punct de vedere social.

  • Managementul de proiect clasic vs. agil

    Managementul de proiect clasic vs. agil

    Pe măsură ce lumea noastră se confruntă cu provocări tot mai mari legate de sustenabilitate, a devenit evidentă necesitatea unor abordări adaptate și mai receptive ale managementului de proiect. Adesea, metodologiile clasice de management de proiect, caracterizate uneori prin procese destul de rigide, liniare și domenii fixe, nu reușesc să se adapteze mediului mai complex și mai exigent al proiectelor durabile. Adoptarea principiilor durabilității și economiei circulare înseamnă că proiectele trebuie adesea să se ocupe de factori dinamici de mediu, sociali și economici, pentru care este nevoie de soluții flexibile și iterative. Aici managementul agil al proiectelor aduce avantaje semnificative, iar accentul este pus pe adaptabilitate, autonomie îmbunătățită, eficacitate și o viziune integrată.

Instrumente și exerciții în acest curs

Quiz

Quiz

Pauză de recapitulare

Explorează

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail