Reddit testează opțiunea introducerii unui paywall pentru anumite forumuri, Instagram ar putea adăuga un buton de dislike-uri pentru comentarii, care să ajute la rankarea comentariilor după modelul Reddit, iar UiPath a desființat întregul departamentul de Quality Assurance din București. Din categoria veștilor bune, e bine de știut că proiectul restaurării Cazinoului din Constanța se apropie de final, iar acesta va fi redeschis în săptămânile care urmează, iar prima activitate publică a președintelui interimar al României a fost o întâlnire cu membri ai Confederației Patronale Concordia și ai Fundației Romanian Business Leaders. But wait – there’s more! Bine ai revenit la „Pastila de antreprenoriat”!
Prin programul „Start-Up Nation”, tinerii care vor să devină antreprenori pot beneficia de granturi pentru a-și înființa IMM-uri, cu un aport propriu de 10%. Într-un ecosistem local în care finanțarea nu este foarte ușor de obținut, lansarea oficială a apelului este așteptată de toți cei interesați.
BRIO, platforma care-și propune să facă din testarea standardizată norma în educația românească, se extinde în școlile din România și plănuiește să scaleze internațional. Am discutat cu Gabi Bartic, CEO BRIO, despre evoluția businessului care a câștigat în 2023 premiul II la „Românii sunt antreprenori”, categoria Running Ops, despre planuri de viitor și despre ce determină echipa să rupă discursul stereotip despre „falimentul” educației din România.
Într-o societate în care sănătatea mintală devine tot mai importantă, Cognify propune o abordare inovatoare pentru a facilita accesul la resurse de dezvoltare personală și psihoterapie. Fondată de psihoterapeutul Cosmin Giredea, platforma răspunde nevoii de suport emoțional continuu, oferind un mix de terapie, educație psihologică și comunitate.
Investitorii și consultanții din mediul de business privesc cu optimism evoluția ecosistemului local de startupuri în 2025. Deși instabilitatea politică și economică globală creează un mediu incert, de aici pot rezulta oportunități pentru soluțiile disruptive, iar investițiile vor fi realizate cu mai mult discernământ. Asta în condițiile în care România nu are apetit pentru risc, iar investitorii locali sunt puțini și activează doar pe câteva verticale.
08 01
Salvează acest articol și întoarce-te oricând, pentru update-uri la zi. Aici găsești atât evenimentele deschise, cât și cele care se vor anunța în curând. Online și offline, de la networking pur pentru startupuri, la conferințe tech & IT, de employer branding, PR sau marketing, organizează-ți din timp agenda pentru 2025.
08 01
Pentru al șaptelea an consecutiv, Startarium mapează ecosistemul local de programe pentru antreprenori. Descoperă în acest articol care sunt incubatoarele și acceleratoarele la care poți să aplici în 2025 și cum să alegi între ele: îți explicăm felul în care sunt construite, ce tip de finanțare oferă, dar și tipurile de industrii și stadii de dezvoltare pentru care caută aplicanți. Pregătește-ți lista și aplică și tu!
08 01
Participarea la un program internațional de creștere pentru afacerea ta este clar o oportunitate care îți poate oferi acces la resurse importante și expunere considerabilă. În materialul de mai jos vei descoperi care sunt cele mai cunoscute acceleratoare și programe și când poți să aplici la ele.
19 04
Tehnologia a eficientizat multe dintre aspectele vieții noastre, de la cum comunicăm, la modul în care gestionăm datele. Acum, prin sistemul RO e-Factura este revoluționat și modul în care ne administrăm afacerile din punct de vedere fiscal, în relația cu organele fiscale și cu ceilalți operatori economici.
20 10
De unde începi când vrei să îți deschizi propria afacere? Primul pas este completarea unui business canvas. Află de mai jos ce pași trebuie să parcurgi!
10 02
Dacă te gândești că un credit bancar ar putea fi o variantă de finanțare pentru afacerea ta, e important să analizezi mai întâi ce presupune un astfel de instrument de finanțare pe termen scurt și lung, dar și ce nevoi concrete ai vrea să finanțezi prin intermediul lui.
16 11
Dacă îți deschizi o afacere sau dacă vrei să dezvolți activitatea companiei pe care o ai deja, e nevoie să acorzi atenție investiției pe care o presupune acest lucru. Deci nu uita de fluxul de numerar și de bugetul de venituri și cheltuieli!
04 09
Ai primit actele companiei, te-ai apucat de treabă și vrei să te concentrezi pe creștere. Înainte de orice, e bine să te asiguri că din punct de vedere administrativ ești pregătit și ai toate actele aduse la zi (obligatoriu în cazul unui control). Mai jos găsești lista celor esențiale.
06 08
Te-ai decis că vrei propria afacere, dar nu ai încă o idee care ți se pare potrivită? Ca să o identifici, trebuie să treci printr-un proces de documentare și învățare. Important este să îți creezi un obicei din a explora tendințe sau modificări în comportamentul consumatorilor și produsele sau serviciile pe care le folosesc.
18 08
Dacă afacerea ta intră în afaceri cu parteneri noi, pe piețe noi sau derulează operațiuni cu valori mai mari, trebuie să te asiguri că alegi un instrument bancar potrivit tranzacției efectuate. Poți apela în situații de acest tip la acreditive: un instrument de plată sigur care te protejează contra riscurilor comerciale internaționale și prin care te asiguri că partenerul comercial își respectă obligațiile.