Endeavor Catalyst

San Francisco

Este un fond rules-based, care investește în antreprenori cu impact ridicat, ce transformă economiile. Echipa Endeavor Catalyst oferă businessurilor în care investește acces la o comunitate de mentori și antreprenori, fonduri de investiții, acces la programe de dezoltare personală și la piețe noi, sprijin în procesul de expansiune.

Domenii de expertiză

Pe Startarium

Te poate ajuta cu:

Compania de Venture Capital se axează pe 3 criterii, apropo de businessurile care caută finanțare: personalitatea fondatorilor și potențialul lor de give-back, potențialul de scalare al companiei și viteza cu care poate crește de 10 ori și punctul de inflexiune. Endeavor Catalyst caută acele companii și antreprenori care bifează aceste 3 criterii în diferite forme. Cel mai important aspect este ca fondatorii să fie genul de persoane care multiplică succesul, mentoreaza alți antreprenori aflați la început de drum, creează oportunități și poate chiar investesc la rândul lor, odată ce au reușit.

Dintr-un pitch al unui business care caută finanțare prin intermediul Endeavor Catalyst nu trebuie să lipsească echipa, problema, soluția și piața. Iar când vine vorba despre semnalele de alarmă care îi determină să refuze o finanțare, tot fondatorul este cauza problemei: dacă descoperă un antreprenor care nu este coachable, care tinde să aibă o abordare tranzacțională în relația cu ei, colaborarea nu se concretizează.


Cele 3 sfaturi pe care le-ar da oricărui antreprenor român care caută finanțare, indiferent de stadiul de dezvoltare al afacerii sale:

  1. Începe, asumă-ți riscuri și explorează cât mai mult.
  2. Ideea nu contează atât de mult. Prima experiență are scopul de învățare și asta se poate face cu orice idee.
  3. Începe cât de repede poți și eșuează cât mai repede.

Despre:

  • Anul apariției: 2021 (în România), 2012 (în San Francisco, SUA).
  • Sediul central: San Francisco
  • E-mail: contact@endeavor.org
  • Tip de companie de investiții private: Venture Capital
  • Zona geografică țintită: întreaga lume
  • Stadii de dezvoltare ale afacerilor în care investesc: early growth stage, în general de la Series A până la serii avansate (B, C, D, E).
  • Industriile preferate: nu au o industrie preferată, dar investesc în 8 verticale, cele mai importante fiind B2B Software (24%), Fintech (23%), Commerce (15%). 
  • Afaceri notabile în care au investit: pe plan autohton, FintechOS și Druid AI; pe plan internațional, Rappi, Globant, Habi, Brex, Onetrust, Glovo, Insider, Peak, Checkout.com.
  • Mărimea medie a investițiilor: 1,5-2 milioane de dolari.
  • Ce se angajează să le ofere companiile în care investesc: disponibilitatea de a mentora și vorbi cu alți antreprenori care au nevoie de suport.

În Rețeaua Startarium, am adunat organizațiile, mentorii și consultanții cu care poți lucra

Pentru că succesul se construiește cu aliați, am mapat pentru tine ecosistemul antreprenorial din România: mentori, consultanți, organizații și investitori români - aliați de la care poți învăța și obține resurse pentru creștere.

Descoperă toată rețeaua

Descoperă toate organizațiile din Rețeaua Startarium