Este un Business Angels Network, care oferă companiilor în care investesc finanțare, sfaturi, mentorat și coaching. Transylvania Angels Network lucrează împreună cu toți susținătorii ecosistemului pentru a crește abilitățile antreprenoriale. Au o abordare axată pe împărțirea riscului și pe maximizarea rentabilității.
Pentru a înțelege în ce direcție te poți îndrepta atunci când cauți sprijin financiar pentru startupul tău, îți explicăm clar diferențele dintre toate tipurile de finanțare privată pe care le ai la dispoziție: Business Angels, Venture Capitalists, fonduri Private Equity și de investiții.
Atunci când analizează o afacere în care ar putea investi, au o listă de întrebări care acoperă o gamă de aspecte de business, pe care vor să le cunoască. Răspunsurile primite de la respectivul antreprenor ar trebui să fie oneste și precise sau etichetate clar ca fiind estimări sau ipoteze.
Elementele esențiale ale unui pitch pentru finanțare țin de problemă, soluție, planul GTM, echipă, cap table (fondatori, echipă, investitori), suma care se dorește a fi strânsă (și investițiile anterioare, dacă există), defalcarea utilizării injecției de capital, evaluarea actuală și vehiculul de investiții.
Semnalele de alarmă care îi determină pe cei de la Transylvania Angels Network să spună „Pas” unei finanțări țin de o echipă cu roluri neclare/insuficiente, lipsa cunoștințelor și a experienței apropo de piață, o piață-țintă prea mică, fondatori care nu pot fi convinși că nu știu totul sau au ego-uri prea mari, lipsa unei strategii GTM și/sau a abilității de a o executa, incapacitatea de a se dedica propriului startup cu normă întreagă.
Pentru că succesul se construiește cu aliați, am mapat pentru tine ecosistemul antreprenorial din România: mentori, consultanți, organizații și investitori români - aliați de la care poți învăța și obține resurse pentru creștere.
Descoperă toată rețeaua