Underline VC

București

Este un fond de investiții de tip Venture Capital, care devine partenerul startupurilor est-europene în primele etape, construind companii cu ambiții globale. Ajută fondatorii să-și definească strategia, reperele și prioritățile potrivite (în călătoria până la Seria A) și le oferă o necesară privire critică. Pe lângă finanțare, oferă servicii de recrutare, comunicare, creștere, planificare financiară, strategie de marketing și de fundraising.

Domenii de expertiză

Pe Startarium

Te poate ajuta cu:

O companie care caută finanțare trebuie să demonstreze că experiența echipei sale este relevantă pentru rezolvarea respectivei probleme. Se uită la cât de familiarizați sunt cu problema pe care vor s-o rezolve, cât de bine execută, dacă pot să dezvolte o capacitate de leadership în echipă (pentru că CEO-ul devine centrat pe echipă, când lucrurile sunt aliniate) și – ceva extrem de important – cum evaluează situația când au de luat o decizie strategică.

Dintr-un pitch al unui business care caută finanțare nu trebuie să lipsească elemente legate de echipă, detaliile tehnice ale produsului/serviciului, piața-țintă și indicatorii financiari (inclusiv cei potențiali). Semnalele de alarmă care îi determină să spună „Pas” unei finanțări țin de faptul că fondatorul nu are experiență în domeniu sau lucrează în paralel la mai multe proiecte (Underline Ventures investesc doar în echipe dedicate 100%), dar și de produse/servicii care nu reușesc să aibă clienți/utilizatori sau de un cap table defectuos.


Cele 3 sfaturi pe care le-ar da oricărui antreprenor român care caută finanțare, indiferent de stadiul de dezvoltare al afacerii sale:

  1. Există atât de multă tehnologie pe piață, încât trebuie să înțelegi profund valoarea pe care o creezi. În contemporaneitate, este mai greu să construiești ceva semnificativ mai bun decât ceea ce există deja pe piață. 
  2. Ia în considerare distribuția produsului/serviciului tău încă din prima zi, deoarece diferitele canale de distribuție pot afecta piața în diferite moduri, chiar dacă vorbim despre același produs/serviciu. 
  3. Construiește o echipă de nota 10 în jurul tău.

Despre:

  • Anul apariției: 2022
  • Sediul central: București
  • E-mail: hello@underline.vc
  • Tip de companie de investiții private: Venture Capital
  • Zona geografică țintită: Europa de Est
  • Stadii de dezvoltare ale afacerilor în care investesc: pre-seed, seed
  • Industriile preferate: sunt agonistici apropo de asta, dar acordă o atenţie sporită nișelor automatizării companiilor, AI-ului, cybersecurity-ului, tehnologiei industriale și de apărare, dar şi startupurilor care combat schimbările climatice.
  • Afaceri notabile în care au investit: MixRift, SaleSqueze, Genezio, BookVitals, Collabwriting, Trickest, SERA, Videowise, Turneo, Veridion, Nestor, Goodlegal.
  • Mărimea medie a investițiilor: investiții medii de 500.000 de euro, care poate ajunge până la 1 milion de euro.
  • Ce se angajează să le ofere companiile în care investesc: procentul de equity cerut depinde de suma investită, de valoarea companiei, de momentul în care intră în afacere sau în runda de investiție.

În Rețeaua Startarium, am adunat organizațiile, mentorii și consultanții cu care poți lucra

Pentru că succesul se construiește cu aliați, am mapat pentru tine ecosistemul antreprenorial din România: mentori, consultanți, organizații și investitori români - aliați de la care poți învăța și obține resurse pentru creștere.

Descoperă toată rețeaua

Descoperă toate organizațiile din Rețeaua Startarium