SeedBlink

București

Este o platformă all-in-one de equity management și investiții, care oferă companiilor tech europene și părților interesate infrastructura, serviciile financiare și acoperirea rețelei de investitori și parteneri necesare pentru a accesa, gestiona și tranzacționa equity, în toate etapele de creștere. SeedBlink simplifică procesele de investiție și oferă sprijin de la rundele inițiale de finanțare, până la oportunități de investiție în companii mature, prin piața secundară.

Domenii de expertiză

Pe Startarium

Te poate ajuta cu:

Compania oferă startupurilor acces la Data Room, consiliere (30 de minute de feedback pentru materiale), suport personalizat de marketing, acces la rețeaua lor de investitori, dezvoltarea profilului companiei, infrastructură de finanțare, actualizări și raportări pentru investitori, cap table management, management ESOP de bază, echipă dedicată de campanie (care include un deal captain, un specialist în marketing și suport operațional).

Prima întrebare pe care o pun cei de la SeedBlink unei echipe care caută finanțare este: „Care este problema specifică pe care o rezolvați și cum se diferențiază soluția voastră de cele existente pe piață?”. Un răspuns concludent ar trebui să includă o demonstrație clară a înțelegerii profunde a pieței de către fondatori, o strategie bine definită pentru atingerea obiectivelor și asigurarea că investiția în acel business are potențial de succes.

Elementele esențiale ale unui pitch pentru finanțare țin de prezentarea echipei de fondatori și a expertizei lor, definirea problemei abordate de companie, descrierea soluției (produsul/serviciul și avantajele sale unice), dimensiunea pieței și strategia de a ajunge la publicul-țintă, modelul de afaceri și proiecțiile de profitabilitate, analiza competiției și a avantajului ei competitiv, tracțiunea curentă (realizările de până acum și planurile de creștere, inclusiv cum vor fi folosite fondurile solicitate) și cererea de finanțare (suma solicitate și beneficiile pentru investitori, încheind cu un apel la acțiune).

Semnalele de alarmă care îi determină pe cei de la SeedBlink să spună „Pas” unei finanțări țin de fondatori care nu sunt implicați 100% în companie (sau sunt implicați în mai multe startupuri simultan), un cap table extrem de fragmentat (cu mulți investitori mici, ceea ce afectează agilitatea în luarea deciziilor), o deținere de acțiuni redusă a fondatorilor în etapele timpurii (într-o rundă seed, fondatorii ar trebui să dețină împreună aproximativ 70% din afacere) și evaluări ridicate bazate pe ego și nu pe realitatea companiei (care pot dăuna, pe termen lung).


Cele 3 sfaturi pe care le-ar da oricărui antreprenor român care caută finanțare, indiferent de stadiul de dezvoltare al afacerii sale:

  1. Dezvoltă o strategie de equity. Asigură-te că gestionezi eficient Cap Table-ul companiei și că implementezi un ESOP, pentru a atrage și reține angajați-cheie. O strategie solidă de equity nu susține doar creșterea, ci construiește și loialitatea în rândul echipei tale.
  2. Alege-ți co-investitorii cu atenție. Strângerea de fonduri este o călătorie continuă, în care construirea de relații contează enorm. Alege investitori care îți împărtășesc valorile și viziunea, deoarece parteneriatele solide pot deschide noi oportunități, pe viitor.
  3. Construiește o narațiune convingătoare pentru finanțare. Trebuie să îi faci pe oameni să fie entuziasmați de ceea ce construiești. Comunică constant și eficient, creând o poveste captivantă în jurul startupului tău, care să atragă atenția și interesul investitorilor.

Despre:

  • Anul apariției: 2020
  • Sediul central: București
  • E-mail: investors@seedblink.com
  • Tip de companie de investiții private: infrastructură de finanțare alternativă (equity crowdfunding, sindicate, piață secundară, management de equity)
  • Zona geografică țintită: Europa
  • Stadii de dezvoltare ale afacerilor în care investesc: pre-seed → Series B
  • Industriile preferate: majoritatea domeniilor tech (AI, Fintech, HealthTech, CleanTech, ClimateTech, MedTech, EdTech, TravelTech, IoT, DevOps și MobilityTech).
  • Afaceri notabile în care au investit: FLOWX.AI, .lumen, Dronamics, Alcatraz, Druid, Brainhero, Procesio, Kinderpedia, SanoPass.
  • Mărimea medie a investițiilor: 50.000-2.000.000 de euro, cu o medie de 300.000 de euro.
  • Ce se angajează să le ofere companiile în care investesc: SeedBlink nu cere acțiuni direct, startupurile din rundele de finanțare oferă equity în schimbul capitalului, în funcție de evaluarea lor. Aceasta se face în baza unor documente esențiale (plan de afaceri, rezultate financiare, previziuni pentru următorii 2-3 ani, informații despre echipă, riscuri potențiale, strategii de reducere, dovada patentelor/certificatelor AI). Companiile finanțate trebuie să trimită trimestrial investitorilor rapoarte cu privire la indicatorii-cheie de performanță (KPIs) și, în cazul unui exit, au obligația să respecte drepturile investitorilor, așa cum sunt ele stipulate în contractul de investiție.

În Rețeaua Startarium, am adunat organizațiile, mentorii și consultanții cu care poți lucra

Pentru că succesul se construiește cu aliați, am mapat pentru tine ecosistemul antreprenorial din România: mentori, consultanți, organizații și investitori români - aliați de la care poți învăța și obține resurse pentru creștere.

Descoperă toată rețeaua

Descoperă toate organizațiile din Rețeaua Startarium