Ai un business și vrei să-l prezinți pe scenă la Românii sunt antreprenori? Înscrie-te în competiția PitchDay până pe 12 noiembrie și poți câștiga unul dintre premiile în valoare totală de 90.000 de euro.
PitchDay e competiția de pitching din cadrul evenimentului Românii sunt antreprenori. Înscrie-ți business-ul la una dintre categoriile de concurs și, dacă treci de preselecția realizată de juriu, poți fii unul dintre cei 14 antreprenori care își prezintă businessul pe scenă la Românii sunt antreprenori, pe 29 noiembrie, la Radisson Blu Hotel București.
DIN ACEST ARTICOL VEI AFLA:
- Cum se desfășoară preselecția, semifinala și finala la categoria Startup
- Cum se desfășoară preselecția, semifinala și finala la categoria Running Ops
- Care sunt criteriile de jurizare
Care este procedura de aplicare:
1. Îți alegi categoria potrivită, în funcție de criteriile de eligibilitate explicate aici.
-
Startup: dacă businessul tău are o vechime cuprinsă între 1 și 3 ani
-
Running Ops: dacă businessul tău are o vechime de peste 3 ani și a generat deja venituri din comercializarea produselor/serviciilor prezentate în formularul de aplicare
2. Compui o scurtă prezentare (Pitch Deck) despre afacerea ta
În acest articol găsești informații despre cum să faci un Pitch Deck ca să-ți prezinți afacerea unui potențial investitor, partener sau client – și un template de prezentare. Fie că folosești sau nu template-ul propus de noi, pune în Pitch Deck informații despre problema pe care ți-ai propus să o rezolvi, soluția propusă de tine, potențialul afacerii, piața și competiția, modelul de finanțare, echipa și finanțarea de care ai nevoie. Fii cât mai clar și convingător – această prezentare e cea care poate convinge juriul că meriți un loc în semifinala Românii sunt antreprenori.
3. Completezi formularul de înscriere online pe site-ul competiției și apeși butonul „Înscrie-te” pentru a ne transmite aplicația ta.
Vei primi automat pe e-mail o confirmare a înscrierii, deci felicitări! Ești acum în cursa cu premii de 90.000 de euro!
Înscrie-te la Românii sunt antreprenori – PitchDay
Dacă ai nelămuriri despre procedura de aplicare, consultă regulamentul Românii sunt antreprenori și lista de întrebări frecvente.
PE SCURT: Cum se desfășoară competiția:
- Te poți înscrie la Românii sunt antreprenori – PitchDay în perioada 12 octombrie – 12 noiembrie 2023.
- Semifinala și finala categoriei Startup au loc pe 29 noiembrie, la evenimentul Românii sunt antreprenori.
- Semifinala categoriei Running Ops are loc online, pe 24 noiembrie.
- Finala Running Ops are loc pe 29 noiembrie, la Românii sunt antreprenori.
Categoria Startup – etape:
1. Încărcarea aplicațiilor pe platforma competiției (până pe 12 noiembrie 2023, la ora 23:59).
2. În perioada 13-20 noiembrie, o comisie face selecția semifinaliștilor pe baza informațiilor din formularul de aplicare și Pitch Deck, respectând criteriile de evaluare detaliate mai jos. Lista finală a celor 35 de semifinaliști de la categoria Startup va fi publicată pe 24 noiembrie pe Startarium.
3. Semifinala categoriei Startup are loc pe 29 noiembrie, la evenimentul Românii sunt antreprenori, în format de roundtable pitching (fără public):
- Cei 35 de participanții selectați vor fi repartizați în grupuri de câte 5 la câte o masă alături de 2 membri ai juriului.
- Fiecare participant va ține un pitch de maxim 5 minute în fața celor 2 membri ai juriului și celorlalți participanți, care îi vor acorda un punctaj, în raport cu criteriile de evaluare;
- La fiecare masă, după ce toți participanții vor finaliza pitch-ul, cel care a întrunit cele mai multe puncte va fi desemnat câștigător și va merge în finală; astfel vor fi aleși cei 7 finaliști de la categoria Startup.
4. În finala categoriei Startup, cei 7 finaliști vor susține câte un nou pitch pe scenă, în fața juriului și a publicului.
Pitch-ul fiecărui participant nu va putea depăși 3 minute, la care se va adăuga un timp de întrebări și răspunsuri (din partea juriului) de cel mult 5 minute.
Juriul va evalua pitch-urile ținând cont de criteriile de evaluare și va stabili câștigătorii în funcție de punctajul acordat.
5. Câștigătorul categoriei Startup va primi un premiu de 20.000 de euro, iar participantul de pe locul 2, un premiu de 10.000 de euro.
Categoria Running Ops – etape:
1. Încărcarea aplicațiilor pe platforma competiției (până pe 12 noiembrie 2023, la ora 23:59).
2. În perioada 13-20 noiembrie, o comisie face selecția semifinaliștilor pe baza informațiilor din formularul de aplicare și Pitch Deck, respectând criteriile de evaluare detaliate mai jos. Lista finală a celor 21 de semifinaliști de la categoria Running Ops va fi publicată pe 20 noiembrie pe startarium.ro/rsa
3. Semifinala categoriei Running Ops se derulează în doi pași, în perioada 20-24 noiembrie, după cum urmează:
- în primul pas, Pitch Deck-urile vor fi distribuite către un grup de 9 jurați, care vor parcurge materialele și le vor acorda punctaje;
- în al doilea pas, pe 24 noiembrie, semifinaliștii vor participa la interviuri online private, găzduite pe o platformă de web conferencing (de exemplu, Zoom). În fața a 3 membri ai juriului, vor ține un pitch de maxim 5 minute și vor răspunde la întrebările acestora timp de 15 minute adiționale. La finalul interviurilor online, juriul va acorda un al doilea set de note participanților intervievați. Scorul final va fi calculat ca medie între scorurile primite în cei 2 pași.
- Cei 7 finaliști categoriei Running Ops vor fi determinați în ordinea descrescătoare a scorului final – iar lista lor va fi publicată pe 24 noiembrie pe Startarium.
4. În finala categoriei Running Ops, cei 7 finaliști vor susține câte un nou pitch pe scenă, în fața juriului și a publicului.
5. Câștigătorul categoriei Running Ops va primi un premiu de 40.000 de euro, iar participantul de pe locul 2, un premiu de 20.000 de euro.
Criterii de evaluare
Aplicațiile care vor fi considerate eligibile vor fi analizate de către juriu pe baza următoarelor criterii principale:
- Oportunitatea afacerii și potențialul ei de creștere.
- Analiza modelului de afacere precum și a strategiei de dezvoltare.
- Fezabilitatea financiară și sustenabilitatea pe termen lung.
- Aptitudinile, experiența și angajamentul echipei de management.
- Impactul în comunitate, în economie și asupra mediului.