A digitális stratégia kulcselemei

A digitális átalakítási tervre való felkészülés magában foglalja az előfeltételek kezelését. Hatékony, világos és átfogó digitális átalakítási terv kidolgozásával garantálhatja, hogy cége a lehető legzökkenőmentesebb digitális átálláson menjen keresztül.

A digitális átalakítási terv hasonló egy személyre szabott ütemtervhez, amellyel jelentős változtatásokat hajthat végre a vállalat működésében. Ez jelentős pénzügyi elkötelezettséget, valamint időt és technikai ismereteket igényel. A kockázatok elkerülése érdekében mindig jó ötlet meggyőződni arról, hogy csapatait magasan képzett és tapasztalt műszaki vezetők vezetik. 

1. összetevő - Menedzsment és jövőkép  

A digitális átalakulási terv látszólagos, de gyakran figyelmen kívül hagyott eleme sikeres stratégiának tűnik. Ami azonban számít, az az, hogy "hogyan és ki" fogalmazza meg a megközelítést. Digitalizálhatod vagy digitalizálhatod cégedet egy alapvető stratégiával és a megfelelő eszközökkel, de az átalakuláshoz megfelelő mentalitásra és segítségre van szükség. 

Ennek eredményeként a jó digitális transzformációs terv első és legfontosabb eleme a megfelelő vezetéshez kapcsolódó stratégia. A vállalat céljainak szem előtt tartása mellett a megfelelő mentalitással rendelkező látnoki vezetés jobb, simább, költséghatékonyabb és időhatékonyabb tervhez vezethet a vállalat digitális átalakításához. 

2. összetevő - Kommunikáció és kultúraváltás  

A digitális átalakulás során készüljön fel egy nagy kulturális forradalomra. A cég ügyfelei és dolgozói jellemzően idegenkednek a nagy változásoktól, ami megnehezíti az átalakítás végrehajtását. Minden hatékony digitális átalakítási program a kultúra alapjaira épül. Ennek eredményeként előnyös lesz, ha előzetesen felkészíti személyzetét. Ez hatékony kommunikáció segítségével valósítható meg. 

  • Beszélje meg munkatársaival a digitális átalakítási tervet, és azt, hogy az milyen előnyökkel jár az összes érdekelt fél számára.  

  • A munkatársak felkészítése érdekében előzetesen biztosítson képzéseket velük.  

  • Előre oktathatja munkatársait azáltal, hogy megmutatja, mennyire fontos a kultúra és az új projektek összehangolása.  

  • Hozzon létre egyértelmű gyakorló terveket, kínáljon rendszeres frissítéseket, és tartsa fenn a következetességet a megnyugtatási kísérleteiben. 

3. összetevő - A folyamatok optimalizálása  

Milyen gyakran volt egy feladat közepén, és azt kívánta, bárcsak gyorsabb módszert találna annak elvégzésére? Minden szervezet számos olyan eljárással és tevékenységgel rendelkezik, amelyek javíthatók a munkafolyamatok zökkenőmentesebbé és hatékonyabbá tétele érdekében. 

Ennek eredményeként a digitális átalakítási terv kidolgozása során tartsa szem előtt az üzleti folyamatok optimalizálását. A tervnek garantálnia kell a vállalati folyamatok optimalizálását, miközben el kell érnie az ügyfelek és a belső csapat számára meghatározott célokat. A maximális termelés elérése érdekében a stratégiának ki kell terjednie az összes egymással összefüggő üzleti tevékenységre.  

Az üzleti folyamatok optimalizálása mellett kiválóan kell felhasználnia az idők során felhalmozott adatokat is. Nézzük meg, miért. 

4. összetevő – Adatok gondozása  

A digitális átalakulás megvalósításának egyik elsődleges motivációja az alkalmazottak és a fogyasztók fájdalmas pontjainak enyhítése. De hogyan fogja kitalálni, hogy mik ezek a fájdalmak pontok?  

Az adatintegráció és -elemzés segíthet megtalálni őket. Az átalakítási kezdeményezések kidolgozása során az emberek gyakran választják ki a választott technológiát, mielőtt megvizsgálnák adataikat. Nem így kell csinálni a dolgokat. Lehet, hogy tudja, milyen kiskapukat kell bezárni a belső csapat végén, de figyelmen kívül hagyhatja azokat a kiskapukat, amelyekkel a fogyasztók naponta szembesülnek, ha nem vizsgálja meg az adatokat.  

Az adatelemzés és az eredmények terjesztése segíthet csapatának a kihívások legjobb megoldásainak azonosításában, lehetővé téve egy jobb digitális átalakítási terv kidolgozását és az átalakítási folyamat maximalizálását. 

5. összetevő - Technológiák megvalósítása  

A digitális transzformációs terv kidolgozásának egyik legfontosabb szempontja a vállalat számára megfelelő technológia azonosítása. A technológia beépítése vállalkozásába jelentős pénzügyi elkötelezettséget igényel. Ennek eredményeként megfelelően kell eljárni a további kiadások szükségességének kiküszöbölése érdekében. 

A legnagyobb választék érdekében minden jó digitális transzformációs terv mindig tartalmaz bizonyos lehetőségeket a pénzügyi igényekkel együtt.  

Fel kell fedeznie a legmegfelelőbb technológiát, akár meglévő rendszereket korszerűsít, akár alkalmazásokat modernizál, akár teljesen új digitális rendszereket valósít meg. 

  • Felhőalapú számítástechnika   

A felhőalapú számítástechnika számos előnnyel jár vállalata számára. Lehetővé teszi egy virtuális iroda létrehozását, így bárhonnan, bármikor csatlakozhat vállalatához. Az adatokhoz való hozzáférés még soha nem volt ilyen egyszerű, köszönhetően a mai munkakörnyezetben használt webes eszközök (pl. okostelefonok és táblagépek) növekvő számának. 

  • Adatelemzés  

Az adatkészletek értékelésének és elemzésének aktusát az általuk tartalmazott információkra vonatkozó következtetések kidolgozása érdekében adatelemzésnek nevezik. Az adatelemzési megközelítések segítenek a nyers adatok mintáinak felfedezésében és a hasznos betekintések kinyerésében. A vállalkozások az adatelemzés segítségével valós idejű betekintést nyerhetnek az értékesítésbe, a marketingbe, a pénzügyekbe, a termékfejlesztésbe és más területekbe. Lehetővé teszi a vállalati csapatok számára, hogy kölcsönhatásba lépjenek és jobb eredményeket érjenek el. A vállalkozások felhasználhatják a korábbi teljesítmény értékelésére és a jövőbeli üzleti műveletek javítására. A vállalkozások használhatják az elemzést, hogy versenyelőnyre tegyenek szert. 

  • Mesterséges intelligencia  

Rövid évtizedes fennállása alatt az AI már nagy és kis előnyöket is kínált, és a számítástechnika fejlődésével még érdekesebb új fejlesztésekre és felfedezésekre számíthatunk. Ezek a bonyolult eszközök javították a vállalati hatékonyságot, és egy kicsit megkönnyítették a mindennapi életet. Az AI-alkalmazások minden bizonnyal fejlődni fognak az idő előrehaladtával, Alexától a nagy adattárházakon át az iparágvezető beszédfelismerő technológiákig.