Felgyorsult növekedés: Növekedési angyaltól származó meglátások

A vállalkozók kihívásai nem tűnnek el, amikor megjelenik a nyereség, sőt, ellenkezőleg, néha visszatérnek, erősebben, mint valaha, mert a kihívások megszaporodnak, ahogy a tétek nőnek. Tudd meg, melyek ezek Sergiu Neguț (FintechOS & Business Angel) és Mihai Cepoi (Jobful társalapító) tollából.

Mire számíthatsz, ha van egy működő vállalkozásod, amelyet szeretnél fejleszteni, és hogyan válaszd ki az útvonalat? Használd fel a Sergiu és Mihai által kínált meglátásokat, és nézd meg, melyek a legmegfelelőbbek a számodra, azon a ponton, ahol most tartasz.  

1. "Mi az üzleti modelled?" 

Ez az első kérdés, amit egy befektető fel fog tenni neked, majd olyan kérdések következnek, mint például: mekkora a vállalkozás nemzetközivé válásának és méretnövelésének lehetősége, mennyire érett a mögötte álló csapat, és mekkora vonzerőt értél el eddig. Ha további tisztázásra van szükséged, itt megtekintheted az Üzleti modellezés webináriumot

2. A legjobb pénz, amit kaphatsz, az ügyfeleid pénze. 

Meg kell győződnöd arról, hogy megtaláltad a megfelelő megoldást, amiért az ügyfeleid fizetnének. Validáld az ötletedet. Ha még nem találtad meg a megoldást, addig pivotálj, amíg meg nem találod. 

3. Értékesítés és marketing. 

Az, hogy marketing- és értékesítési szakemberek legyenek a csapatban, minden vállalkozás számára fontos, de egy startup számára létfontosságú. Így lesz meg a szükséges vonzerőd a termék validálásához és a befektetők érdeklődésének felkeltéséhez. A legtöbbször a vállalkozók nagyon a termékre koncentrálnak, és elfelejtik, hogy a termékfejlesztés és az értékesítési erőfeszítéseknek kiegyensúlyozottabbnak kell lenniük, és a lehető legnagyobb mértékben párhuzamosan kell befektetni. 

4. Egyelőre elég jó, elég biztonságos a próbálkozáshoz. 

Ne várd meg, amíg a termék tökéletes lesz, hogy piacra dobd. Ha nem szégyelled az első bevezetését, akkor túl későn indítottad el. 

5. Fogadd el a változást és a tanulás őrült örömét. 

Ha kerülöd a változást, akkor elszinteződsz, különösen, ha figyelembe vesszük, milyen gyorsan történnek a dolgok a mai startup univerzumban. Tehát találkozz minél több emberrel: potenciális ügyfelekkel, befektetőkkel, sikeres vállalkozókkal, és tanulj a tapasztalataikból és hibáikból. És minden beszélgetésből és új kontextusból meríts valamit, és alkalmazd azt a saját vállalkozására. 

6. Fektesd be bölcsen az idődet. 

Ha részt veszel programokban, versenyeken vagy más vállalkozói fejlesztési és finanszírozási lehetőségekben, győződj meg róla, hogy ezek összhangban vannak a saját céljaiddal, és hogy valójában nem pazarlod el az idődet, ami rendkívül értékes, különösen induláskor, és amit másba is befektethetnél. 

7. Legyen nagyon világos, hogy milyen utat szeretnél bejárni. 

Álmodozz tovább, és készíts közép- és hosszú távú terveket. De ne feledkezz meg az apró, megvalósítható lépésekről sem. A konkrét lépések közelebb visznek az álmaidhoz, és segítenek megváltoztatni egy piacot.