A digitális transzformációs stratégia megtervezése

A sikeres szervezethez hatékony digitális átalakítási stratégiára van szükség; Tudnod kell, merre tartasz és hogyan jutsz el oda, és a tervezés segít elérni ezt.

Mielőtt belemerülnénk egy ilyen folyamat által megkövetelt lépésekbe, vessünk egy pillantást a digitális átalakulási folyamatokkal kapcsolatos leggyakoribb félreértésekre általában. 

Ez a folyamat csak általában a technológiai nagyvállalatoknak ajánlott – a valóságban a digitalizáció kritikus fontosságú a kisvállalkozások számára is, mert segít nekik ügyfélkörük növelésében. Egy másik fontos szempont, hogy segít nekik könnyebben megtartani őket, és pontos áttekintést ad fejlődésükről. Tehát az iparág itt nem feltétlenül tényező – ezekre a dolgokra szükség van, függetlenül attól, hogy melyik területre összpontosítanak.   

A digitális átalakulás nagyon költséges – mindaddig, amíg a folyamatot jól megtervezik és értékelik, a beruházás nem jelenthet terhet. Emellett egyes vállalatok számára a digitális átalakulás leginkább az optimalizálásról szól, nem pedig az üzlet lényegének átszervezéséről. 

Úgy döntött, hogy itt az ideje, hogy felpörgesse digitális játékát. Hol kezdje? 

A digitális átalakulás első lépései   

Elemezze vállalkozását  

A jó stratégia mindig egy SWOT-elemzéssel kezdődik, amely nagyon hasznos technika a belső és külső üzleti szempontok magas szintű áttekintésére, valamint a fontos nehézségek korai azonosítására. 

A digitális átalakulási stratégiának a jelenlegi műveletek alapos vizsgálatával kell kezdődnie. A stratégiai célokat, a fő teljesítménymutatókat és a várható növekedési kilátásokat mind bele kell foglalni ebbe a kezdeti áttekintésbe. 

Vizsgálja meg iparágát és versenytársait 

Miután felmérte vállalatát, meg szeretné nézni, hogyan áll a közvetlen versenytársakkal és az iparág többi részével szemben. Az Ön versenytársai saját digitális átalakuláson mennek keresztül? Milyen digitális megoldásokat fejlesztenek? Az Ön iparágában milyen új technológiákat vagy eszközöket vezetnek be? A versenytanulmány segít a piac jobb megértésében és a növekedési esélyek azonosításában. 

A digitális kezdeményezések kiemelt prioritássá tétele 

Bármely digitális stratégia hatóköre, erőforrásai és megtérülése eltérő lehet. Rangsorolja projektjeit fontosságuk, hatásuk és tervezett erőfeszítéseik szerint. A digitális megoldás életképességének felméréséhez kezdjen kisebb projektekkel, amelyek csak a legkritikusabb szempontokat tartalmazzák. 

Készíts egy teljesítési stratégiát 

A megvalósítási tervnek tartalmaznia kell az egyes digitális törekvések ütemtervét, az erőforrásigényeket és a siker mérésének kritériumait. A fejlesztési szakasz megkezdése előtt azonosítsa az összes fejlesztési és szállítási eljárást, hogy szabványos eljárásokat hozzon létre a teljes szervezet számára. 

Készítsen pénzügyi tervet 

A digitális átalakulási kísérletek többsége finanszírozás hiányában kudarcot vall. Készüljön fel a késésekre, és készüljön fel arra, amikor az új technológia elavulttá teszi a jelenlegi beruházásokat a költségvetés létrehozása közben.  

Erőforrás-stratégia készítése 

A technológia nem az egyetlen dolog, amiért fizetnie kell. Ahhoz, hogy a stratégiádat megvalósítsd, össze kell állítani egy csapatot, amely rendelkezik a megfelelő képességekkel és gondolkodásmóddal. Mérje fel jelenlegi képességeit, és azt, hogy kire lesz szüksége digitális céljainak eléréséhez.