Eszközök a digitális együttműködéshez és kommunikációhoz

A digitális munkahely alapvető összetevője a mobil és a közösségi hozzáférésen keresztüli együttműködés. Nyilvánvalóan ez egyre növekvő tendenciává vált. A mai munkavállalók rugalmasabb munkaidőt és helyszínt igényelnek, így a munkahelyet többé nem tekintik egyetlen egységnek.

Az elmúlt évek azt mutatják, hogy egyre inkább megengedik az alkalmazottaknak, hogy az általuk választott órákat dolgozzák, hogy megfeleljenek a munkavállalók különböző igényeinek. A rugalmasságnak köszönhetően az alkalmazottak reggel vagy este dolgozhatnak, amikor és ahol a leghatékonyabbak. Ennek eredményeképpen a rugalmasságnak előnyei is vannak. Ez az oka annak, hogy minden vállalatnak, függetlenül attól, hogy kicsi vagy nagy, rendelkeznie kell egy mobilrakompatibilis intranettel, hogy javítsa az alkalmazottak kommunikációját és együttműködését, és közelebb kerüljön a rendkívül hatékony digitális munkahelyhez. 

Online együttműködési és társadalmi vállalkozások hálózatai 

Jelentős kulturális változást tapasztaltunk a különböző vállalati kommunikációs platformok elfogadása terén. A mikroblog jellemzőire helyezett hangsúly miatt az ESN-ket vagy a vállalati közösségi hálózatokat "a vállalat Twitterének vagy Facebookjának" nevezték el bevezetésük korai szakaszában. A Sprout Social Index szerint a marketingesek 89 százaléka használja a Facebookot márkamarketing tevékenységei során. 

Ma a társadalmi együttműködés kritikus fontosságú a kereskedelmi szervezetek összekapcsolása szempontjából. Különösen a közepes és nagyvállalatok alkalmazzák az ESN-funkciókat, hogy lehetővé tegyék az alkalmazottak számára, hogy gyorsan interakcióba léphessenek egymással, akár egy önálló eszközön, például a Yammeren, akár egy olyan terméken keresztül, amely egy olyan konszolidált rendszer részét képezi, mint például az intranet közösségi kérdések és válaszok összetevője. 

Virtuális értekezletek, online projekt munkaterek, részletes vállalati címtár és közösségi fórumok csak néhány a jelenleg elérhető alternatívák közül, amelyek gyakorlatilag minden személyes munkahelyi találkozást helyettesíthetnek. 

Online videotalálkozók 

Évek óta, ahogy az internet és a hálózati sebesség javult, lehetővé vált a filmek valós idejű kommunikációs használata, ami ma már az üzleti életben létfontosságúnak számít. A többgenerációs munkaerőben a videokommunikáció kritikus fontosságú, mivel ez segíti az alkalmazottak elkötelezettségét, termelékenységét és hatékonyságát. A YouTube és a Vimeo továbbra is a legnépszerűbb videómegosztó platformok. 

Videokommunikációs alkalmazások megtalálhatók a marketingben, a képzésben és fejlesztésben, a termékmenedzsmentben, valamint az élvonalbeli kommunikációs megoldások vállalaton belüli elfogadásában. 

BYOT, BYOA, BTOD 

A BYOT a Bring Your Own Technology, a BYOA a Bring Your Own Apps, a BYOD pedig a Bring Your Own Device (BYOD) rövidítése. A mai munkaerő egyre nagyobb valószínűséggel viszi be saját okoseszközeit a munkahelyére, és professzionális okokból hasznosítja azokat, köszönhetően az informatikai technológia elérhetőségének és elhasználódásának. Sok hibrid munkarendben dolgozó alkalmazott saját személyes felszerelését használja az otthoni munkához, például otthoni PC-t, laptopot és mobiltelefont a könnyebbség érdekében. 

Ez a tendencia egyre növekszik a vállalkozásokban, és az alkalmazottak egyre nagyobb felhatalmazást kapnak arra, hogy a korlátozások betartása mellett szakmai okokból használják személyes eszközeiket. 

Ez azonban további biztonsági problémákat vet fel, és eljárásokat kell végrehajtani annak biztosítására, hogy a személyzet megértse, mit kell tenniük a biztonsági rések és a kitettség minimalizálása érdekében. Például, amikor a vállalat által jóváhagyott szoftverre jelentkezik be, használjon kettős hitelesítést. 

“Mobillá” válás 

A vásárlás, vásárlás, banki szolgáltatások, oktatás és kommunikáció területén jól dokumentált az intelligens mobileszközök vonzereje az alkalmazottak és a vezetők mindennapi életében. 

A mobil technológiák, mint például a mobil online találkozók, az online képzés és a videó tanulás alapvető szerepet játszanak az alkalmazottak kommunikációja és a termelékenység akadályainak lebontásában. 

A telefonján sok alkalmazott rendelkezik munkával kapcsolatos mobilalkalmazással. Az alkalmazottak azonnali figyelmeztetéseket (push-értesítéseket) kaphatnak telefonjuk képernyőjén sürgős vagy fontos frissítésekről; elérheti a kapcsolattartási információkat és a központi adatokat, miközben távol vannak az asztaluktól; munkájuk részeként munkával kapcsolatos információkat, például munkaidő-nyilvántartást nyújtanak be; és elérheti az önkiszolgáló területeket, például a naprakész névsorokat és űrlapokat a jobb általános termelékenység érdekében.