Alapvető témák, amelyeket érdemes szem előtt tartani a webhely készítése során

Azt gondolhatja, hogy a webhelyek létrehozása meglehetősen alapvető dolog – azonban van néhány dolog, amire figyelnie kell, amikor saját webhelyet készít.

A használni kívánt domain név 

A webhely domain neve az online címe. A Myawesomewebsite.com például. 

A domain név és az esetleges aloldalak szerepelnek az URL-ben. Fontolja meg ezt az URL-t: https://myawesomewebsite.com/about. 

A használni kívánt CMS 

A CMS mozaikszó a Content Management System rövidítése. Egy program, amely lehetővé teszi a webhely megtervezését, feltöltését és közzétételét. Például a WordPress és a Joomla. 

Weboldalkészítő: a tartalomkezelő rendszer (CMS) egyszerűbb változata, amelyet apró webhelyekhez terveztek. Lehetővé teszi a webhely egyszerű módosítását, és számos előre megtervezett sablont biztosít. Web hosting szolgáltatásként is működik. 

Az Ön igényeinek megfelelő webtárhely szolgáltatás 

A webtárhely szolgáltatás egy olyan hely, ahol közzéteheti webhelyét mások számára. A Bluehost és a Siteground két példa. 

A webhely kialakítása és a felhasználók általános tapasztalata 

Reszponzív webdesign: a mai képernyők többféle méretben kaphatók (asztali számítógépek, okostelefonok stb.). A reszponzív webhelyek kialakítása automatikusan a képernyő méretéhez igazodik, és átrendezi az információkat, hogy olvasható legyen. 

Az előre megtervezett webhelytémákat és oldalsablonokat a webhelykészítők tartalmazzák. Weboldala fejlesztése során kiválasztja azt, amelyik a legközelebb áll az Ön koncepciójához vagy vállalkozásához, és ízlése szerint testreszabhatja (például fényképek, szavak, címsorok megváltoztatásával). 

SEO tervezés 

A keresőoptimalizálás rövidítése SEO. Webhelye a keresőmotorok (például a Google) élén fog szerepelni a releváns keresési kifejezések tekintetében, ha helyesen végzi el. Ez vonzza az organikus webhelylátogatásokat, amelyek a vásárolt forgalomhoz képest teljesen ingyenesek (például a Google Ads szolgáltatáson keresztül).