Minden digitális dolog | Hasznos kifejezések

Íme néhány kifejezés, amelyet megtanulsz ezen a tanfolyamon!

Digitális transzformáció  

Gyakran úgy határozzák meg, mint a digitális technológiák integrálását az üzlet minden aspektusába annak érdekében, hogy erősebb hosszú távú kapcsolatokat alakítsanak ki és jobban megértsék az ügyfelek igényeit. 

A digitális átalakítási stratégia a technológia kihasználására összpontosít a vállalati teljesítmény javítása érdekében, legyen szó új termékek fejlesztéséről vagy a meglévő folyamatok újratervezéséről. Meghatározza a szervezet stratégiáját a technológia kihasználására új versenyelőnyök megszerzése érdekében, valamint azokat a stratégiákat, amelyeket e változások végrehajtásához alkalmaz. Ez gyakran maga után vonja az üzleti modellek megváltoztatását, mivel az új technológia lehetővé teszi a találékony vállalkozások számára, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyek korábban nem voltak elérhetők. 

Adatelemzés  

Az adatkészletek értékelésének és elemzésének aktusát az általuk tartalmazott információkra vonatkozó következtetések kidolgozása érdekében adatelemzésnek nevezik. Az adatelemzési megközelítések segítenek a nyers adatok mintáinak felfedezésében és a hasznos betekintések kinyerésében. A vállalkozások az adatelemzés segítségével valós idejű betekintést nyerhetnek az értékesítésbe, a marketingbe, a pénzügyekbe, a termékfejlesztésbe és más területekbe. Lehetővé teszi a vállalati csapatok számára, hogy kölcsönhatásba lépjenek és jobb eredményeket érjenek el. A vállalkozások felhasználhatják a korábbi teljesítmény értékelésére és a jövőbeli üzleti műveletek javítására. A vállalkozások használhatják az elemzést, hogy versenyelőnyre tegyenek szert. 

Digitális marketing 

A digitális marketing, amelyet gyakran online marketingnek neveznek, az internetet és más típusú digitális kommunikációt használó vállalatok népszerűsítése a potenciális ügyfelekkel való kapcsolattartás érdekében. Marketing csatornaként ez nemcsak az e-mailt, a közösségi médiát és a webalapú hirdetést foglalja magában, hanem a szöveges és multimédiás üzeneteket is. 

A digitális marketinget úgy írják le, mint különféle digitális módszerek és platformok használatát az ügyfelek elérésére, ahol idejük nagy részét töltik: online. Számos stratégia létezik, amelyek illeszkednek a "digitális marketing" névhez, magától a weboldaltól a vállalkozás online márkaépítési eszközeiig - digitális hirdetés, e-mail marketing, online brosúrák és azon túl. 

SEO (keresőoptimalizálás)  

Ez az a folyamat, amely növeli a webhely organikus (vagy ingyenes) forgalmának mennyiségét azáltal, hogy optimalizálja azt, hogy "rangsoroljon" a keresőmotorok eredményoldalain. A weboldalak, blogok és infografikák azon médiumok közé tartoznak, amelyek profitálnak a SEO-ból. 

Tartalom marketing  

Ez a szó a tartalomeszközök előállítására és marketingjére utal a márka expozíciójának, a forgalomnak, a lead-generálásnak és az ügyfélszerzésnek a növelése érdekében. Az alábbiakban felsorolunk néhány csatornát, amelyek felhasználhatók a tartalommarketing-stratégiában: Cikkek egy vállalati blogon, E-könyvek és tanulmányok, Infographics. 

Közösségi média marketing  

Ez a módszer a közösségi médiát használja a márka és a tartalom népszerűsítésére a márka ismertségének növelése, a forgalom növelése és a vállalat leadjeinek létrehozása érdekében. Különböző csatornákat használhat a közösségi média marketinghez: Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat, Pinterest stb. 

Marketing automatizálás  

A marketing automatizálás egyfajta szoftvereszköz, amelyet a digitális marketing erőfeszítések ösztönzésére használnak, növelve azok hatékonyságát és relevanciáját. Lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy megfeleljenek a testreszabás iránti igénynek. 

E-kereskedelem 

Az e-kereskedelem, amelyet gyakran elektronikus kereskedelemnek vagy online kereskedelemnek neveznek, termékek és szolgáltatások interneten keresztül történő vásárlása és eladása, valamint az ezen tranzakciók végrehajtásához szükséges pénzügyi- és adatátvitel. Az e-kereskedelmet gyakran használják valódi áruk online értékesítésére, de vonatkozhat bármilyen típusú gazdasági tranzakcióra is, amelyet az internet tesz lehetővé. 

D2C - Közvetlenül a fogyasztónak  

A Direct to Consumer az e-kereskedelem legújabb paradigmája, és ebben az ágazatban a trendek folyamatosan változnak. A D2C arra utal, amikor egy vállalat közvetlenül a végső ügyfelének értékesít, nem pedig kiskereskedőn, forgalmazón vagy nagykereskedőn keresztül. Az előfizetések népszerű D2C árucikkek, és a közösségi értékesítés olyan platformokon keresztül, mint az Instagram, a Pinterest, a Facebook, a SnapChat és mások, népszerű módja annak, hogy közvetlenül a fogyasztóknak értékesítsen. 

CMS  

A CMS a Content Management System rövidítése. Egy program, amely lehetővé teszi webhelyének megtervezését, feltöltését és közzétételét. Például WordPress és Joomla.