Használati esetek és legjobb gyakorlatok a digitális marketinghez

Íme néhány példa arra, hogyan használják más cégek a digitális marketinget.

Decathlon 

Az 1976-ban Franciaországban alapított Decathlon Group a világ legnagyobb sportszer-kiskereskedője, több mint 1500 üzlettel több mint 49 országban. A Decathlon fő küldetése, hogy minél több ember számára elérhetővé tegye a sportot. 

A Zitec és a Decathlon Románia közötti partnerség a teljesítménymarketing stratégiájuk kidolgozásában és megvalósításában áll, azzal a céllal, hogy növeljék online értékesítéseiket és fenntartsák a boltlátogatásokat. Dolgoznak a Decathlon hűségstratégiáján és megvalósításán is. 

21,5%-kal nőtt a bevétel 

  • 21,5%-os bevételnövekedés 

  • A tranzakciók 28,6%-os növekedése 

  • 35,6%-os növekedés az új felhasználók számában 

TechSoup 

A TechSoup átalakító technológiai megoldásokkal és készségekkel látja el a változáshozókat, amelyekre szükségük van az életük javításához globálisan és helyi szinten. Partnerséget kötöttek a világ 70 vezető civil társadalmi szervezetével annak érdekében, hogy a technológia használatával világszerte javítsák az életüket. 

A TechSoup napi szinten több ezer szervezettel lép kapcsolatba webhelyükön keresztül, tartalmak, termékek és szolgáltatások révén. Hozzájárulunk új ügyfelek megszerzéséhez a digitális stratégia létrehozásával és megvalósításával az ügyfélút több érintkezési pontján. 

43%-kal nőtt a bevétel 

  • A tranzakciók 55,75%-os növekedése 

  • 32,13%-os visszafordulási arány csökkenés 

  • A CTR 21,42%-os növekedése 

iELM 

Az iELM-et 2013-ban alapították Svédországban. Az iELM családi vállalkozásként indult, amely limitált kiadásban tervez és gyárt ruhákat, és célja, hogy a gyerekeket egyedi ruhákba öltöztesse a megfelelő áron. Jelenleg Európa és Észak-Amerika 14 országában értékesítik. 

Az iELM gyermek-fastfashion üzletágának kiterjesztése 14 országban egy sikeres e-kereskedelmi projekt felépítésével, amely segíti a nemzetközi terjeszkedést, teljes körű szolgáltatásokkal: szoftverfejlesztés, harmadik felek integrációi, digitális marketingstratégia, üzleti tanácsadás és számítási felhő. 

71%-kal nőtt a bevétel 

  • 71%-os értékesítési növekedés minden országban 

  • 22%-os növekedés a ROAS-ban   

OTP Lízing 

Az OTP Lízing Románia több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező pénzügyi lízingcég, amely Románia minden üzleti szektorához adaptált pénzügyi lízing megoldásairól ismert. 

Az OTP Lízingnek két nagy kihívása volt: a közösségi média jelenlét megteremtése és az online csatornákon keresztül konvertálható ügyfelek számának növelése. Mindkét célhoz sikeresen megvalósítottunk stratégiákat, valamint a márkánkat más digitális marketingeszközök (SEO, e-mail marketing, tartalommarketing és teljesítménymarketing) segítségével. 

  • A webhely felhasználói száma 260%-kal nőtt 

  • 57%-os növekedés a közvetlen forgalomban 

  • 38%-kal növeli az organikus forgalmat 

  • 15%-os konverziós arány (ezt korábban nem mérte a Google Analytics)