România este singura țară din regiune unde femeile creează startupuri în agricultură mai des decât bărbații. În acest context, o masă rotundă organizată de Impact Hub Bucharest a adus în discuție povești de succes din domeniu, provocările cu care se confruntă antreprenoarele din agrifood și oportunitățile care le pot ajuta să-și ducă businessul sau ideea la nivelul următor.
Femeile joacă un rol crucial, deși adesea neglijat, în agricultură. Un raport al EIT Food arată că ele sunt motorul conservării, dezvoltării și creșterii economice în comunitățile rurale din Uniunea Europeană, atât din punct de vedere cultural, cât și economic. Mai mult, potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), reducerea diferențelor de gen în productivitatea fermelor și a decalajului salarial în agricultură ar crește PIB-ul global cu 1%, ceea ce înseamnă aproximativ o mie de miliarde de dolari. Cu toate acestea, contribuția lor este marginalizată. De ce se întâmplă asta și ce putem face ca să îndreptăm situația?
Aceasta este una dintre întrebările …