Recomandarea Startarium | Totul despre antreprenoriatul verde

Tranziția către o economie neutră din punct de vedere își face deja văzut impactul în industrie, economie și geopolitică, reprezentând cea mai mare schimbare a vremurilor noastre. Pentru a găsi soluții pentru schimbările climatice există însă o nevoie puternică de a reuni resurse de la autoritățile publice, companii și corporații, ONG-uri, oameni de știință și cercetători, grupuri civice și antreprenori. În această colecție de materiale vorbim despre oportunitățile și trendurile din prezent, dar și cele care vor defini industria în următorii ani – o serie de resurse utile atât pentru antreprenorii aspiranți, cât și pentru fondatorii care au deja o afacere cu impact pozitiv asupra mediului.

Descoperă mai multe articole din categorie
Selectează doar video ( 0 )
  • ZĂ KUP: startupul care ajută organizatorii de evenimente să-și reducă impactul de mediu

    ZĂ KUP: startupul care ajută organizatorii de evenimente să-și reducă impactul de mediu

    ZĂ KUP este singurul serviciu din România care oferă o soluție completă de închiriere de pahare reutilizabile pentru evenimente, livrare, igienizare și depozitare a acestora pentru a putea fi refolosite. Am vorbit cu Alex Boncu, co-fondator ZĂ KUP, despre avantajele unui astfel de sistem atât pentru mediu, cât și pentru organizatorii de evenimente, despre cum au ajuns cu produsul lor la concertele Coldplay din București și la multe alte evenimente de anvergură din țară, precum și despre planurile lor de viitor.

  • Platforma B2B care reduce deșeurile alimentare prin parteneriate de reutilizare, premiată la Climathon 2024 Timișoara

    Platforma B2B care reduce deșeurile alimentare prin parteneriate de reutilizare, premiată la Climathon 2024 Timișoara

    Ideea unei aplicații B2B care ajută companiile din industria alimentară să genereze mai puține deșeuri făcându-le legătura cu alte afaceri care ar putea folosi aceste deșeuri ca materie primă a câștigat, pe 30 iunie, ediția din Timișoara a Climathon 2024 și a fost premiată cu 5.000 de euro.

  • Romania ClimAccelerator 2024 a deschis înscrierile pentru etapa Seed Stage

    Romania ClimAccelerator 2024 a deschis înscrierile pentru etapa Seed Stage

    Romania ClimAccelerator ajută afacerile care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, producție sustenabilă, transport și reciclare.

  • Grădini modulare de 3x3 m care combat căldura urbană, premiate la Climathon 2024 Iași

    Grădini modulare de 3x3 m care combat căldura urbană, premiate la Climathon 2024 Iași

    Ideea „Garden în a Box” – o grădină modulară adaptabilă, care poate fi implementată în diverse contexte urbane, pentru a combate eficient efectele insulelor de căldură – a câștigat, pe 23 iunie, ediția din Iași a Climathon 2024. Am aflat de la câștigătoare cum funcționează ideea care le-a adus un premiu de 5.000 de euro.

  • Clădiri pasive care curăță aerul și educație pentru sustenabilitate, premiate la Climathon 2024 București

    Clădiri pasive care curăță aerul și educație pentru sustenabilitate, premiate la Climathon 2024 București

    Ideea unui business de tip afterschool, axat pe educație ecologică practică, deschis într-o clădire pasivă construită din materialul inovator CLT (Cross-Laminated Timber), a câștigat pe 21 aprilie ediția din București a Climathon 2024, un hackaton mondial pe teme de mediu, și a fost premiată cu 5.000 de euro.