Capsule, programul dedicat tinerelor antreprenoare, ajunge la final pe 11 februarie

Programul Erasmus+ Capsule (care a sprijinit antreprenoriatul feminin) a ajuns la final. Evenimentul de închidere, Empowering Young Women, care marchează închiderea primei ediții a acestui program, va avea loc pe 11 februarie 2025, la Impact Hub Bucharest.

Programul Capsule s-a derulat în România, Ungaria și Croația, fiind organizat de către Impact Hub Bucharest (IHB), Impact Hub Budapest, Impact Hub Zagreb și Career Shift. Programul a început în februarie 2023, s-a adresat tinerelor femei de 18-28 de ani, aflate la început de carieră și interesate să-și dezvolte propria afacere. 

În Capsule au fost selectate 105 femei din România, Ungaria și Croația. Cele 35 de participante din fiecare țară au beneficiat de un program complex, ce a inclus sesiuni de training, mentorat și coaching, pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale.

Final de Capsule

Empowering Young Women, evenimentul de închidere al programului Capsule, va începe de la ora 16:00, IHB (Str. Tudor Arghezi, nr. 8-10), iar momentele principale ale acestuia sunt: 

  • prezentarea programului – retrospectiva realizărilor participantelor în cadrul Capsule;
  • lansarea „Insight Paper” – un document programatic despre antreprenoriatul feminin, bazat pe experiența participantelor;
  • fireside chat – lideri ca Monica Aliman (Partner Bravva Female Founders & fostă Fondatoare Pain Plaisir), Carmen Mihalca (Fondatoare Antreprenoare.ro) și Alice Cornea (CEO Junior Achievement Romania) dezbat schimbarea și inovația în antreprenoriatul feminin.

Agenda evenimentului este disponibilă aici.

„Capsule a fost creat pentru a sprijini tinerele femei dornice să își dezvolte propria afacere. Am primit peste 200 de înscrieri în programul Capsule, dintre care 117 candidate dețin deja o afacere, lucrează pe cont propriu sau au făcut primii pași în lumea antreprenorială. Pe parcursul celor 18 luni, participantele au beneficiat de sesiuni intensive de business, dar și de 315 ore de coaching și 105 ore de mentorat. Peste 50 de experți au susținut sesiuni personalizate, în funcție de interesele de afaceri ale participantelor”, transmite Raluca Grigore (foto, Programs Portfolio Director Impact Hub Bucharest).

Informații de background

În urma procesului de selecție, fiecare țară a ales 35 de participante în ediția locală a programului. Proiectele propuse de participantele Capsule România au variat și au inclus deschiderea unor spații creative pentru artă și dans, restaurante vegane, cofetării artizanale, studiouri de yoga, fotografie sau design de interior. De asemenea, participantele au dezvoltat soluții online inovatoare, precum platforme dedicate sănătății, care integrează inteligență artificială, sau platforme ce curatoriază informații din domeniile nutriției, sănătății mintale și medicinei, pentru a combate dezinformarea online.

„Implicarea în programul Capsule a fost o experiență extrem de valoroasă și inspirațională, căci am fost martorii unor parcursuri remarcabile. Am văzut cum zeci de tinere antreprenoare au crescut, și-au definit viziunea de business și și-au dezvoltat încrederea în propriile abilități. La Career Shift, credem că antreprenoriatul nu este doar despre a construi o afacere, ci și despre a-ți construi o identitate profesională bazată pe sens, autonomie și impact. De aceea, ne bucurăm că, alături de partenerii programului, am putut să le oferim participantelor instrumentele necesare pentru a-și transforma visurile în realitate, prin cursuri, coaching, mentorat și acces la o rețea solidă de sprijin”, transmite Mihai Zânt (Cofondator Career Shift).

Programul Capsule s-a axat pe șase piloni principali, oferind participantelor un cadru complex pentru dezvoltare personală și profesională.

  • Educație. Cursuri online pentru abilități antreprenoriale, de leadership și competențe digitale.
  • Mentorat și coaching. Sesiuni personalizate de ghidare, adaptate intereselor de afaceri ale fiecărei participante.
  • Comunitate. Sprijin continuu oferit în cadrul unei rețele internaționale de tinere antreprenoare din România, Ungaria și Croația.
  • Incubarea afacerii. Șase sesiuni de incubare desfășurate în format fizic și online, pentru dezvoltarea ideilor de afaceri.
  • Bootcamp internațional. O experiență intensă de învățare alături de experți și mentori din diverse domenii.
  • Networking. Participarea la sesiuni internaționale de mastermind, facilitând conexiuni valoroase în ecosistemul antreprenorial.

Mai multe detalii despre participantele Capsule și desfășurarea programului sunt disponibile aici.