Az Ön digitális munkakörnyezeti stratégiája | Folyamat és lépések

A legtöbb vállalkozásnak alkalmazkodnia kellett ehhez a jelentős változáshoz, ahogyan a munka és az emberek igényei megváltoztak az elmúlt két évben. Rendezvényes multinacionális cégek és közintézmények saját digitális munkahelyi stratégiákat hoztak létre, hogy kezelni tudják ezeket a jelentős piaci változásokat.

A digitális munkahely lebontotta a kommunikációs határokat, és az alkalmazottak tapasztalatát olyanná változtatja, amely a jelenleg sok cég által használt technológia intelligens egyesítésével elősegíti a hatékonyságot, a növekedést és a kreativitást. 

De mi a siker kulcsa, ha digitális munkahelyről van szó? 

Nos, minden a digitális munkahelyi stratégia megvalósításán múlik, aminek képesnek kell lennie arra, hogy érdemi átalakulást generáljon az egész szervezetben. 

Ha nincs olyan digitális terv, amely összehozná az összes közzéteendőt, az számos problémához vezethet. Digitális munkakörnyezetet kell létrehoznia, hogy megfeleljen a mindig kapcsolatban álló munkaerő elvárásainak, és megelőzze a riválisokat. Ez az a hely, ahol a dolgozók könnyen együttműködhetnek és kommunikálhatnak, ahol a folyamatok segítenek sikeresebbé tenni őket, és ahol a technológia segíti őket az innovációban. Kezdje egy digitális csapat megalakításával, amely IT-, HR- és üzleti vezetőkből áll, amely a vállalat digitális átalakulásáért lesz felelős. Ez magában foglalja egy világos terv kidolgozását mérhető célokkal, például "áttérés a papírmentes nyilvántartásra a következő negyedévben". 

  • Emberek (hatékony kapcsolat, kommunikáció és együttműködés); 

  • Folyamatok (jelenlegi üzleti folyamatok elemzése és optimalizálása, új munkafolyamatok tervezése és megvalósítása, valamint rugalmas és agilis digitális munkakörnyezet kialakítása); 

  • Technológiák (a megfelelő szoftvereszközök használata a digitális átalakulás alapjainak megteremtéséhez); 

  • Vállalkozás (a megfelelő új digitális üzleti modellek azonosítása, fejlesztése és bevezetése a versenyelőny megszerzése érdekében). 

A digitális munkahely sok különböző elemből tevődik össze. A technológia csak egy ezek közül. A kulcs az, hogy megértse alkalmazottai igényeit. Erősítse meg az osztályok minimális kritériumait az éves digitális munkahelyi megvalósítási tervek elkészítéséhez. 

Ezeket az információkat felhasználhatja változáskezelési stratégia létrehozására és a digitális munkahely stratégiájának kialakítására, hogy az összhangba kerüljön meglévő infrastruktúrájával (intranetekkel, portálokkal, CRM-ekkel és egyéb platformokkal), valamint vállalata munkakultúrájával. 

Tegye meg a kezdeti lépéseket a digitális iroda felé a bürokrácia megszüntetésével, a kommunikáció javításával és a műveletek megszervezésével. Nem jó ötlet megengedni, hogy a munkatársai papírmunkával legyenek körülvéve, miközben heti rendszerességgel töltik ki a nyomtatott űrlapokat a jogi és pénzügyi osztályok számára. 

Ehelyett használhatja az MS Office 365 csomagot vagy a Google Dokumentumokat, hogy könnyedén kommunikáljon elektronikus dokumentumokkal a pénzügyi és jogi osztályokkal. Ha e-mailjeit a felhőbe helyezi át, vagy dokumentumait a OneDrive-ba helyezi át, az a munkafolyamatok javítását is elősegítheti, mivel lehetővé teszi az összes információ biztonságos megtekintését, megosztását és együttműködését. 

Mostantól egyszerűen minden egyes alkalmazott zsebébe teheti az összes anyag, személy és információ erejét – különösen, ha mobilról van szó –, mivel az Office 365 és a Google Workspace továbbra is további eszközöket és szolgáltatásokat kínál. Különböző alkalmazások integrálása és az adatbiztonság fokozása közben új együttműködési formákat alakíthat ki. 

Szintén nagyon fontos, hogy az embereket, az eszközöket és az eljárásokat összehozzuk egy erős szervezeti kultúra kialakításához, amelyben mindenki sikeres lehet. Munkatársai útközben ellenőrizhetik e-mailjeit, frissíthetik és megoszthatják fájljaikat bármilyen eszközről, valós időben együttműködhetnek és ötleteket cserélhetnek a dokumentumokkal és projektekkel kapcsolatban, valamint online értekezleteken vehetnek részt, hogy termelékenyebbek legyenek, és növeljék vállalata potenciálját.